Radije ih izbjegni

Kulinarske pogreške na koje trebaš pripaziti jer povećavaju toksičnost hrane

Stručnjaci su otkrili savjete o najboljim, ali i najgorim načinima pripreme namirnica kad je u pitanju zdrava prehrana

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Kuhaš na pogrešnim masnoćama

Kuhanje na maslinovom ulju prihvatljivo je samo u kombinaciji s određenim namirnicama, a iako je zdravo, bolje ga je koristiti samo za salate ili umake. Zatim je tu i maslac koji mnogi vole, no on je prilično kaloričan i sadrži masnoće s kojima ne bismo trebali pretjerivati. Kod kuhanja sve popularnije postaje i ulje kokosa, no nutricionisti upozoravaju da ni ono nije najbolji izbor za kuhanje i prženje hrane, a konzumaciju bi trebalo svesti na dvije žličice dnevno. Koje su onda masnoće najzdravije za kuhanje? Sve ovisi o temperaturi jer neka ulja bolje podnose visoke temperature, a neka ne. Primjerice, maslinovo ulje ne podnosi dobro visoke temperature pa su za kuhanje i dalje najbolji izbor suncokretovo i repičino ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
2/8