Jedeš kruh s drugom hranom bogatom ugljikohidratima
Kombiniranje previše ugljikohidrata u jednom obroku (poput kruha, tjestenine i krumpira) ili unutar kratkog vremenskog razdoblja može djelovati protiv tvojih zdravstvenih ciljeva.
To je posebno važno "ako ste posebno osjetljivi na ugljikohidrate ili imate povijest inzulinske rezistencije", kaže Moskovitz. U ovom slučaju, moglo bi ti pomoći da 'rastegneš' potrošnju ugljikohidrata tijekom dana, ističe ona.
Stoga, kada jedeš kruh, nemoj ga kombinirati s gomilom druge hrane bogate ugljikohidratima. Drži se jedne porcije ugljikohidrata po obroku ili međuobroku - razmaknuto svakih tri do pet sati - kako bi pomogla u moduliranju razine šećera u krvi, kaže Moskovitz. "Ovo također može spriječiti prejedanje ugljikohidratima kasnije tijekom dana ili u jednom trenutku", dodaje ona.
"Osim toga, ako spadate u kategoriju osoba osjetljivih na ugljikohidrate, raspored obroka na bazi kruha tako da se ne unose neposredno prije spavanja može također optimizirati vaš inzulin, šećer u krvi i napore za mršavljenje", kaže Moskovitz.