Namirnice poput povrća smanjit će unos kalorija bez osjećaja gladi
Najveća pogreška u procesu gubitka kilograma je fokusiranje na hranu koja je zabranjena jer onda ljudi postaju mrzovoljni, gladni i vrlo brzo odustaju od plana. Zato nutricionistkinja Jaclyn London predlaže da se prednost da kvalitetnim namirnicama uz koje će se zadovoljiti prehrambene potrebe. "Treba razmisliti o kvalitetnim proizvodim, o većim količinama voća. Što se više razmišlja o uključivanju to će obroci više zadovoljiti", dodaje dalje. "Najbolje je da tanjur bude ispunjen povrćem bez škroba kao što je lisnato povrće", objašnjava liječnik Mark Hyman. Dalje dodaje da konzumiranje cjelovitih namirnica može pomoći u izbacivanju prerađene hrane koja nije bogata nutrijentima i povezuje se s povećanim rizikom od bolesti srca i raka.
Prerađene namirnice su vrlo ukusne i zbog toga se uvijek pojede više. Strukturiranje obroka oko cjelovite hrane odličan je recept za mršavljenje, ako je 99 posto prehrane ovako koncipirano onda ostaje onaj mali dio u kojem se može počastiti. "Važno je da osoba pronađe hranu u kojoj najviše uživa i odredi koliko često je može konzumirati. To je još uvijek zdrava prehrana", objasnila je nutricionistkinja Georgie Fear.