MOĆNI ANTIOKSIDANSI

Flavonoli promiču dugovječnost – evo kako ih uključiti u prehranu

Stručnjaci za prehranu za Wellandgood su ispričali koja je poveznica između flavonola i dugovječnosti, a otkrili su i nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih što jednostavnije uključiti u svoju prehranu

Flavonoli i dugovječnost
Foto: Pexels

Nije nikakvo iznenađenje da je voće i povrće dobro za ljudsko zdravlje. Brojni nutricionisti ističu kako bi se naša prehrana trebala temeljiti upravo na namirnicama biljnog podrijetla, osobito voću i povrću, i to zato jer ta skupina namirnica sadrži različite mikronutrijente koji na brojne načine podupiru naše zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAV ZALOGAJ

Ukusne i lako dostupne: Namirnice koje snižavaju kolesterol

Biljna hrana bogata je antioksidansima – kojih ima mnogo – a među važnijima su flavonoli, podgrupa dobro poznatih flavonoida. Brojne su studije potvrdile višestruke koristi ovih nutrijenata za naše zdravlje, a dokazano je i da smanjuju rizik od smrtnosti te na taj način promiču dugovječnost.

Stručnjaci za prehranu za Wellandgood su ispričali koja je poveznica između flavonola i dugovječnosti, a otkrili su i nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih što jednostavnije uključiti u svoju prehranu i iskoristiti sve njihove prednosti.

1/4