Pravo vrijeme

Lagano i prirodno: 7 savjeta za brzi detoks u ljetnim danima

Svi ovi koraci mogu pomoći da se tijelo učinkovito očisti od toksina, a najbolje je što se radi o vrlo jednostavnim promjenama u svakodnevnom životu

profimedia-0253446851.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Zdravo tijelo i um vrlo su važni za kvalitetan život, a kako bismo bili što bliže tom cilju važno je da osvijestimo što unosimo u tijelo i koliko smo fizički aktivni. Ponekad vrlo lako odustanemo od vježbanja ili uravnotežene prehrane, a često se to dogodi jer sami sebi zadamo prevelike ciljeve i odustanemo ako smo samo jednom prekršili neke odluke.

Play logo
Image
Tajno oružje

Zbogom salu oko struka: Tri napitka koja potiču mršavljenje

Svaki dan možemo razmisliti prije jela i odabrati bolju opciju obroka, u trgovini se odmaknuti od policama s hranom koja je puna soli i šećera, a kada je god moguće pješačenje nam treba biti prvi izbor. Uz takve jednostavne izbore tijelo i um će biti u uravnoteži, ali ćemo i dobiti nutrijente koje trebamo.

shimmer fallback

Jedan od načina da "uđemo" u novi način razmišljanja je i da napravimo lagani detoks. Proces čišćenja tijela ne mora biti strog, a opet uz pomoć njega možemo izbaciti različite toksine iz tijela. Postoje mnogi programi detoksa, a mi ti donosimo vrlo jednostavan način u kojem će se uz samo nekoliko jednostavnih koraka tijelo početi oslobađati toksina. Tijekom sunčanih dana puno je lakše "očistiti" prehranu jer se više krećemo i veseliji smo, a onda je puno lakše pridržavati se nekih odluka. U nastavku pročitaj kako jednostavno možeš osloboditi tijelo od toksina i osjećati se bolje.

Topla voda sa sokom od svježe iscijeđenog limuna

Započni dan s toplom vodom i svježe iscijeđenim sokom od limuna. Ova snažna i zdrava kombinacija može pomoći u izbacivanju toksina iz trova. Možeš dodati i naribani đumbir kako bi rezultat bio bolji. Limun i đumbir potiču probavu i ubrzavaju metabolizam, a za pripremu ovog napitka potrebno je samo 2-3 minute. Također ga je važno konzumirati prije jela i ne zaboraviti da je ovo jedan od najefikasnijih napitaka za detoks tijela, piše Food.ndtv.com.

Play logo
shimmer fallback

Zeleni čaj umjesto kave

Kofeinski napici poput čaja i kave mogu naškoditi tijelu više nego mislimo. Kako bi šteta bila manja, za početak je dobro umjesto kave konzumirati zeleni čaj. Puno zdravija alternativa, naravno, pritom se misli na nezaslađeni zeleni čaj. Osim što pomaže u čišćenju od toksina i jača probavni sustav, ubrzava metalizam i pomaže kod mršavljenja.

shimmer fallback

Izbjegavaj kupovne voćne sokove

Zaslađeni napici i kupovni sokovi sadrže konzervanse, pojačivače okusa, boje i šećer. Svi ovi elementi negativno utječu na opće zdravlje. Umjesto ovog lošeg izbora odluči se za sok od svježe iscijeđenog voća jer sadrže vlakna koja jačaju probavu.

shimmer fallback

Voda je važna za detoks

Hidratacija, hidratacija i hidratacija - to su riječi koje liječnici stalno ponavljaju. Voda je potrebna tijelu kako bi moglo funkcionirati, a potrebno je unijeti 8 do 10 čaša vode. Bez obzira koliko je dan ubrzan dobro je uvijek nositi bocu vode sa sobom.

Play logo
shimmer fallback

Kvalitetan san

Detoksikacija tijela je jako važna, ali je vrlo važno održavati i bistar um, a za to nam je potreban kvalitetan san. Mnogi ljudi podcjenjuju važnost kvalitetnog noćnog sna i zbog toga je uvijek važno podsjetiti se na ovu vrlo bitnu komponentnu u našim životima.

shimmer fallback

Probiotici u prehrani

Jogurt spada u kategoriju super namirnica, sadrži dobre bakterije koje pomažu probavnom sustavu i čiste probavni trakt. Zato je važno jogurt dodati u svakodnevnu prehranu, ali i pronaći druge probiotike koji nam mogu pomoći.

shimmer fallback

Čaj od cimeta ili piskavice

Probaj u svoju prehranu dodati čaj od cimeta ili piskavice. Konzumiranje ovih vrsta čaja pomažu u ubrzavanju organizma. Osim toga, i oni dobro djeluju na probavu, a time i pomoći kod detoksa.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.