
4 sastojka koja možeš dodati kavi kako bi ubrzala metabolizam i sagorjela kalorije

Ljubiteljica si kave i piješ nekoliko šalica dnevno?
Cimet
Osim što je popularan začin za vrijeme praznika, cimet djeluje kao antioksidant.
Studija pokazuje da konzumiranje pola žličice cimeta dnevno može značajno smanjiti razinu šećera u krvi usporavanjem brzine kojom se želudac prazni nakon obroka. To znači da nećeš imati nagli porast i pad razine šećera u krvi i nećeš jesti više. Osim toga, ukusan je i može ti pomoći ubiti naviku stavljanja šećera u kavu.
Čokolada
Stavljanje čokolade u kavu dobra je stvar. Nezaslađena čokolada odlikuje se protuupalnim i antioksidacijskim svojstvima koja mogu pomoći u ravnoteži kolesterola i upravljanju šećerom u krvi. Dodavanje čajne žličice nezaslađenog kakaa kavi pomoći će ti u suzbijanju želje za slatkim, a kava će imati izvrstan okus.
Kardamom
Kardamom odlikuje bogat, topao okus koji se dobro kombinira s kavom, a posjeduje čitav niz zdravstvenih prednosti. Kardamom djeluje neizravno kako bi ti pomogao da izgubiš težinu. Poboljšava probavu, pomaže u održavanju razine šećera u krvi i čini okus tvoje kave sjajnim.
Kajenski papar
Možda je čudno miješati kajenski papar i kavu, ali mješavina okusa zapravo dobro ide zajedno. Kajenski papar pomaže suzbiti apetit, ubrzati metabolizam i sagorjeti kalorije. Poput ostalih čili papričica, sadrži kapsaicin, koji je termogena kemikalija. Termogena kemikalija pomaže ubrzati metabolizam i smanjiti apetit. Sve što trebaš je prstohvat u tvojoj jutarnjoj šalici s kavom kako bi obavila posao.