Pjevačica sasvim iskreno

Savjet Selene Gomez kako se brinuti o svom mentalnom zdravlju

'Društvo nam stalno govori da nismo dovoljno dobri', kaže Selena Gomez te otkriva koje je njezino oružje protiv ovakvih negativnih utjecaja na psihu

profimedia-0512318875.jpg
Foto: Profimedia.hr

Američka glumica, pjevačica i poduzetnica Selena Gomez nedavno je za magazin Stellar otvoreno progovorila o pogubnom utjecaju iracionalno visokih beauty standarda koji vladaju u showbusinessu na psihu. Kaže, na svojoj je koži iskusila što znači kada ti društvo nameće nemoguće, a ti padaš pod utjecaj.


"Društvo nam stalno govori da nismo dovoljno dobri i zbog toga sam htjela lansirati brend koji će eliminirati pritisak, potaknuti novi način gledanja na ljepotu. Rare Beauty (Selenina kozmetička linija) ima za cilj stati na kraj suludim standardima ljepote", objasnila je za spomenuti magazin.

"Na vlastitoj sam se koži uvjerila koliko standardi ljepote koji su nerealno visoki, negativno utječu na psihičko zdravlje. Znam puno ljudi koji su prošli kroz isto što i ja. Postoji jaka veza između toga kako doživljavamo ljepotu i govorimo o njoj i našeg mentalnog zdravlja. I mislim da o obje teme moramo raspravljati", dodala je glumica i naglasila kako je njezino mentalno zdravlje danas vrlo dobro.

"Ono je nešto na čemu radim svakodnevno", otkriva Gomez dodajući kako i njezina tvrtka koja nosi isto ime kao i kozmetička linija, prakticira detoks vikende u kojima se potiče zaposlenike da se preko vikenda odmore od društvenih mreža.

"To jako puno doprinosi mentalnom zdravlju", objašnjava Gomez te dodaje kako i sama nastoji redovito uzeti odmak od društvenih mreža te, kada je sa svojim bližnjima, biti im totalno posvećena. U tim trenucima, mobitel ostavlja sa strane.

Image

Pet Tibetanaca - 10 minuta dnevno za pomlađivanje, mentalno i tjelesno zdravlje

Ako uzmeš u obzir da ti ovo govori jedna od najutjecajnijih osoba na društvenim mrežama, žena koja na Instagramu ima više od 233 milijuna pratitelja, savjet koji ti daje ima posebnu težinu. Stoga, već se sada kreni pripremati i idući vikend provedi detoks od društvenih mreža. Stavi veto na skrolanje barem na jedan dan i osjeti trenutak u kojem se nalaziš.