Vježbaj kod kuće s Haidi: Isprobaj jogilates - spoj joge i pilatesa

S instruktoricom joge i pilatesa Haidi Stojković vježbaj u svom domu. Simpatična Haidi vodit će te kroz zanimljive vježbe s kojima ćeš razgibati cijelo tijelo

Vježbaj kod kuće s našom Haidi: Isprobaj jogilates - spoj joge i pilatesa

Haidi Stojković već dvanaest godina vodi različite grupne programe. Pokret i kretanje uvijek su bili dio njezinog života jer se prije toga bavila gimnastikom i plesom. Zadnjih godina vodi isključivo body and mind programe jer stvaraju pravu ravnotežu užurbanoj svakodnevici zbog koje smo se distancirali od vlastitog pokreta, daha i senzacija u tijelu. Vježbanje kod kuće postat će pravi užitak uz naš video, a sada možeš isprobati kombinaciju joge i pilatesa.

Image

Vježbaj s Ines kod kuće: Joga za početnike


1. Položaj mace: Proizvoljno se krećemo, zatim radimo vježbu cat-cow (otvaramo i zatvaramo prsni kroz nježne fluidne kretnje) i na kraju podižemo desnu nogu, te gibamo stopalo, a zatim isto s lijevom nogom.

2. Podizanje noge iz položaja psa prema dolje: Podižemo kukove do položaja psa (ostanemo koji trenutak) i krenemo podizati i spuštati desnu nogu (kuk je zatvoren).

3. Low Lounge: Zakoračimo desnom nogom između dlanova, te podižemo i spuštamo kukove (upiremo se s oba stopala) nekoliko puta i zatim se rotiramo gornjim dijelom tijela u desnu stranu, podižemo desnu ruku i zadržimo položaj par udaha i izdaha.2. i 3. Vježbu ponovimo s lijevom nogom

4. Pas-plan: Vraćamo se u položaj psa prema dolje i krećemo se polagano prema položaju planka (ramena su iznad dlanova, bedra su aktivna), te par puta ponovimo isto, zadržimo par udaha i izdaha.

5. Podizanje suprotne ruke i noge iz položaja mace: Podižemo desnu nogu i lijevu ruku, te zadržavamo položaj (aktiviramo trbušni zid, glava je u produžetku s kralježnicom i usmjerimo pažnju na dah). Potom druga strana tj. lijeva noga i desna ruka. 

shimmer fallback


(Foto: Borna Jambrošić)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.