Bez dijeta i velikih odricanja: Ova je žena izgubila 36 kilograma zahvaljujući malim promjenama

'Odjednom sam shvatila da će situacija postajati sve gora i gora ako odmah ne počnem uvoditi promjene u svoj život'

Bez dijeta i velikih odricanja: Ova je žena izgubila 36 kilograma zahvaljujući malim promjenama

Randi Vasquez iz američke države Tennessee oduvijek je bila ''bucmasta'', no to joj nikada nije utjecalo na samopouzdanje. ''Uvijek sam se osjećala dobro u svojoj koži. Nije me bilo strah nositi dvodijelni bikini ili drugu trendi odjeću. Nisam bila uvijek presretna sa svojim odrazom u zrcalu, no nikada nisam dopustila da to sputava'', ispričala je 27-godišnja djevojka za PEOPLE magazin.

No, nakon završetka školovanja Randi je pala u depresiju jer nije mogla naći posao koji je htjela i bilo joj je teško prilagoditi se. Uglavnom se oslanjala na brzu hranu, a omiljena jela su joj bila pohana piletina i vafli. Jednom prilikom su ona i njena cimerica posjetile isti restoran brze hrane čak 3 puta u danu, to jest za doručak, ručak i večeru.


''Postajala sam sve teža i teža'', rekla je Randi. ''Počela sam primjećivati da mi samopouzdanje naglo pada, i nisam imala motivacije za ništa. Odjednom sam shvatila da će situacija postajati sve gora i gora ako odmah ne počnem uvoditi promjene u svoj život.''

Težina ju je počela ometati i u poslu fotografkinje vjenčanja. ''Sjećam se da sam morala fotografirati vjenčanje na planini, i trebala sam se brzo penjati i spuštati niz planinarsku stazu. Nisam mogla pratiti par i bilo mi je jako neugodno jer sam se brzo iscrpila'', ispričala je Amerikanka. Nakon toga je krenula u teretanu koju je počela redovito posjećivati dva puta tjedno. Nakon 5 mjeseci uspjela je izgubiti 9 kilograma zahvaljujući isključivo teretani. ''Tijelo mi se počelo mijenjati i to mi je bila najveća motivacija'', kaže Randi.


Djevojka je također počela kuhati većinu svojih obroka i birati zdravije opcije općenito. Držala se dijete s niskim udjelom ugljikohidrata, ali nije ih u potpunosti izbacila iz prehrane. Nije htjela uvoditi previše restrikcija jer je znala da ih se neće držati, stoga si je povremeno zadavala male promjene prema zdravijoj prehrani koje su na kraju upalile. Rekla je da su joj najveća podrška bili ljudi iz njene okoline koji su također vodili bitku protiv kilograma.


Randi je u roku od dvije godine uspjela izgubiti čak 36 kilograma. ''Gubitak težine daje ti osjećaj motivacije u svim područjima života. Mogu trčkarati posvuda. Nedavno sam fotografirala još jedno vjenčanje i bila sam posvuda. Više se nisam osjećala da me težina sputava. Nisam ni shvatila koliko me to sputavalo u životu dok konačno nisam smršavila'', zaključuje Randi.