Gastro
BRZO I FINO

Ideje za brzinski ljetni ručak: Lagani i osvježavajući recepti gotovi za 20 minuta

Ideje za brzinski ljetni ručak: Lagani i osvježavajući recepti gotovi za 20 minuta
Ljeto nije vrijeme za dugotrajno kuhanje – zato donosimo ideje za brze i jednostavne ručkove koji će vas oduševiti

Ljeti, kada temperature rastu, zadnje što želimo je dugo stajati uz štednjak. Zato je pravo vrijeme za brze, jednostavne i lagane obroke koji će vas nahraniti, a da vas ne opterete. Osvježavajuće salate, hladne tjestenine, jela bez kuhanja – sve su to savršeni kandidati za brzinski ljetni ručak.

U nastavku donosimo nekoliko ideja koje će vam uštedjeti vrijeme i pomoći da uživate u ljetu bez kompromisa na okusu.

Tjestenina s pestom, mozzarellom i cherry rajčicama

Sastojci:

  • 200 g tjestenine
  • 2 žlice pesta od bosiljka
  • 100 g mozzarelle
  • 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
  • Maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, ocijedite i pomiješajte s pestom. Dodajte rajčice, natrganu mozzarellu i začinite. Poslužite toplo ili hladno.

Hladna salata s kvinojom, krastavcem i fetom

Sastojci:

  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • ½ krastavca, narezanog
  • 100 g fete
  • Svježi peršin ili menta
  • Limunov sok, maslinovo ulje

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli, začinite po želji i ohladite prije posluživanja.

Tortilje s tunjevinom i jogurt dresingom

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 1 konzerva tunjevine
  • Par listova zelene salate
  • 1 naribana mrkva
  • Jogurt, limunov sok i senf za dresing

Priprema:

Tunjevinu pomiješajte s dresingom, dodajte povrće, zarolajte u tortilju i poslužite.

Ljetni rižoto s tikvicama i limunom

Sastojci:

  • 150 g riže (najbolje arborio)
  • 1 srednja tikvica (naribana ili narezana na tanke ploške)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • Sok i korica pola limuna
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi bosiljak ili peršin za posipanje (po želji)

Priprema:

  • Na maslinovom ulju kratko prodinstajte češnjak.
  • Dodajte tikvice i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  • Umiješajte rižu, kratko je prepržite pa postupno dodajte topli temeljac, miješajući dok riža ne postane kremasta (oko 15–18 minuta).
  • Na kraju umiješajte limunovu koricu, sok i parmezan. Začinite po ukusu.
  • Poslužite toplo, posipano svježim biljem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx