
Ideje za brzinski ljetni ručak: Lagani i osvježavajući recepti gotovi za 20 minuta

Ljeti, kada temperature rastu, zadnje što želimo je dugo stajati uz štednjak. Zato je pravo vrijeme za brze, jednostavne i lagane obroke koji će vas nahraniti, a da vas ne opterete. Osvježavajuće salate, hladne tjestenine, jela bez kuhanja – sve su to savršeni kandidati za brzinski ljetni ručak.
U nastavku donosimo nekoliko ideja koje će vam uštedjeti vrijeme i pomoći da uživate u ljetu bez kompromisa na okusu.
Tjestenina s pestom, mozzarellom i cherry rajčicama
Sastojci:
- 200 g tjestenine
- 2 žlice pesta od bosiljka
- 100 g mozzarelle
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- Maslinovo ulje, sol i papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, ocijedite i pomiješajte s pestom. Dodajte rajčice, natrganu mozzarellu i začinite. Poslužite toplo ili hladno.
Hladna salata s kvinojom, krastavcem i fetom
Sastojci:
- 1 šalica kuhane kvinoje
- ½ krastavca, narezanog
- 100 g fete
- Svježi peršin ili menta
- Limunov sok, maslinovo ulje
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte u zdjeli, začinite po želji i ohladite prije posluživanja.
Tortilje s tunjevinom i jogurt dresingom
Sastojci:
- 2 tortilje
- 1 konzerva tunjevine
- Par listova zelene salate
- 1 naribana mrkva
- Jogurt, limunov sok i senf za dresing
Priprema:
Tunjevinu pomiješajte s dresingom, dodajte povrće, zarolajte u tortilju i poslužite.
Ljetni rižoto s tikvicama i limunom
Sastojci:
- 150 g riže (najbolje arborio)
- 1 srednja tikvica (naribana ili narezana na tanke ploške)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 500 ml povrtnog temeljca
- Sok i korica pola limuna
- 2 žlice naribanog parmezana
- Sol i papar po ukusu
- Svježi bosiljak ili peršin za posipanje (po želji)
Priprema:
- Na maslinovom ulju kratko prodinstajte češnjak.
- Dodajte tikvice i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- Umiješajte rižu, kratko je prepržite pa postupno dodajte topli temeljac, miješajući dok riža ne postane kremasta (oko 15–18 minuta).
- Na kraju umiješajte limunovu koricu, sok i parmezan. Začinite po ukusu.
- Poslužite toplo, posipano svježim biljem.

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
