Donosimo jednostavni recept uz koji će ti ova belgijska poslastica uvijek ispasti savršeno - hrskava izvana, a mekana iznutra
Praktički je nemoguće u potpunosti razumjeti značaj vafla osim ako ih nisi probala! Iako ne tako popularni kod nas kao palačinke, vafli su zasigurno brzi desert za pamćenje, pogotovo ako su izrađeni do savršenstva: hrskavi izvana, a mekani iznutra. Prekriveni šećerom u prahu, čokoladnim namazom ili džemom, ova belgijska poslastica topi se u ustima i jednostavno ju je nemoguće ne voljeti. Zbog toga nas i ne čudi da je vaflima posvećen cijeli jedan dan. Postoji Međunarodni dan vafla koji se slavi 25. ožujka, a za uživanje u ovoj poslastici tijekom cijele godine dovoljno je imati jedan savršeni recept za hrskave i istovremeno mekane vafle koji ti donosimo u nastavku.
Sastojci
200 grama glatkog brašna
0.5 žličice soli
1.5 žličica praška za pecivo
1 žličica šećera
260 mililitara mlijeka
60 grama otopljenog maslaca
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
01.
Zagrij aparat za vafle. U zdjeli pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i šećer. Dodaj mlijeko i jaja. Sve dobro pomiješaj pjenjačom. Ulij otopljeni maslac i ekstrakt vanilije i još jednom sve pomiješaj dok ne dobiješ više-manje glatku smjesu.
02.
U aparat izlijevaj smjesu (količina ovisi o tome kakav aparat koristiš, ako imaš dvije ploče za vafle - bit će dovoljna jedna puna grabilica za obje ploče) te peci oko 2-3 minute. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš svu smjesu.
Savjet
Napravljene i kompletno ohlađene vafle možeš zamrznuti u vrećici za zamrzavanje i podgrijati u tosteru ili mikrovalnoj kad god ti srce poželi
Izdavačhttps://barefeetinthekitchen.com/homemade-waffles/
NakladnikBarefeet in the Kitchen