Ne očekuj previše

Ne miješaj to s ljubavlju: Znakovi da vas povezuje samo fizička privlačnost - i ništa više

Romantični odnosi znaju biti komplicirani, a nedostatak komunikacije rezultira nesporazumima. Jedna strana misli da sve vodi prema vezi, a druga bi samo zabavu. Imaš osjećaj da se viđaš s frajerom s kojim nisi emocionalno povezana? Vjerojatno si u pravu

profimedia-0044752312.jpg
Foto: Profimedia.hr

Prije nego što ustanoviš da je on 'taj' i da si skroz odgovarate, vaša će veza proći kroz tri faze. Prvo će vas preplaviti hormoni i uživat ćeš u vremenu s partnerom. Možda nećeš uviđati njegove mane nego ćeš ga gledati s oduševljenjem. Obožavat ćeš njegov miris i boju glasa - ma baš sve. Nakon nekog vremena shvatit ćeš da tvoj frajer možda i nije tako savršen te ćeš postepeno skidati 'ružičaste naočale'. Tek će treća faza - za koju treba kompatibilnosti, iskrenosti, truda i vremena - biti faza ljubavi.

Image
Opasne namjere

Njegovo pravo lice: Pet znakova koji otkrivaju da si u vezi s 'kontrol frikom'

No, i sama znaš da hormoni u početnoj fazi odnosa rade svoje te da je lako umisliti da je on partner s kojim možeš zamisliti budućnost. Svaki njegov kompliment za tebe je kao izljev ljubavi, a možda ti se on ne libi reći da te voli iako se znate svega nekoliko tjedana. Uspori i razmisli o tim riječima, ne žuri s epitetima i dugoročnim planovima i ne miješaj fizičku privlačnost s ljubavi. Nema smisla s prve stepenice preskakati na treću, zar ne?

Isto je tako moguće da se s frajerom viđaš već neko vrijeme, ni sama ne znaš kamo to vodi, misliš da mu je iskreno stalo, a njemu je zapravo - samo do zabave. Često se misli da fizička privlačnost ide ruku pod ruku s emocionalnom povezanošću, no čini se da to nije tako. Frajer nam može biti zgodan bez da prema njemu imamo razvijene emocije. To što se slažete u krevetu, ne znači automatski da će se iz toga izroditi nešto više od zabave. To je ta zamka. I to je u redu ako ste se tako dogovorili i ako vam je to jasno. No ako niste - ti si uvjerena da to vodi prema nečemu jer se vi, kao, volite - tu nastaje problem.

Image
Foto: Profimedia.hr

Postoje jasni znakovi koji ti govore da si mu fizički super i da je kemija postojana, ali da emocionalno niste kliknuli. To, dakako, ne znači da ne budete, no velike su šanse da bi se vaše druženje svelo isključivo na dobar seks. Izdvajamo neke od njih.

Zajedničko vrijeme vam je ono pod plahtama

Zove li te frajer u sitne sate ili jednom tjedno, jasno je da to nije ljubav. Kad nekog volimo nastojimo s njim provoditi vrijeme, činiti razne stvari, odlaziti na izlete i imati male rituale. Želimo upoznati osobu - njenu osobnost, način razmišljanja, želje i planove. U tom bi vam slučaju zajedničko vrijeme trebalo biti puno više od kreveta i nježnih dodira. Oni su, naravno, dobrodošli, ali odnos koji se temelji samo na spolnim odnosima zasigurno nije veza puna ljubavi. Ako partner ne želi saznati ništa o tebi, tvom životu i okolini, budi sigurna da mu je na pameti samo jedno. Posebice ako te ni ne pita kako si, ne pokušava te saslušati i želi da čim prije prijeđete na stvar. Osoba koja voli želi biti dijelom života druge strane. A ako je jedino što znaš o njemu to da lijepo miriši i kakvo mu je tijelo, očito je da vas povezuje samo ono fizičko.

Image

Ne možeš zamisliti vezu s njim

Čak i da želiš, ne možeš se zamisliti s njim. Misliš li da nije kandidat za vezu jer pred njim nemaš dojam da možeš biti iskrena, to nije ljubav. Možeš se zapitati što radiš u takvom odnosu jer je vjerojatno da će iz njega izjuriti prvom zgodom ili kad shvatiš da nisi sretna. Najvažnije je da ostaneš svoja i zadovoljna - tjera li te partner na suprotno ili te želi prekrojiti, prekriži ga.

Image

Toksičan je

On ti je privlačan, ali je sklon toplo-hladnim igrama, dojma si da te iscrpljuju njegove površne priče i da voli imati sve pod kontrolom? Vjerojatno je da si se spetljala s toksičnim muškarcem. Takvi odnosi crpe i posljednji atom energije, vode do usamljenosti i frustracija, a nerijetko su popraćene i uznemiravanjem. Jer se kontroliranje i provjeravanje nekoga svrstava među psihičko nasilje. Ne prelazi preko takvog ponašanja i ne uvjeravaj se da se radi o ljubavi. On može biti i najzgodniji na svijetu, no ako ima ovakve manipulativne osobine, nije dobar izbor. Dakle, sigurno je da vas ne povezuju ništa osim fizičkog. No pitanje je možeš li s takvom osobom uživati u strastvenim trenucima?

Image

Nitko iz tvoje okoline ga ne voli

Naravno da je najvažnije kako se ti osjećaš u tom odnosu, ali ako baš svi koji su ga upoznali kažu da on nije za tebe, možda bi to moglo biti istina. U početku odnosa skloni smo 'ružičastim naočalama', a argumentirano mišljenje sa strane dobro će ti doći - posebice ako ni sama nisi sigurna na čemu si s tim frajerom. Ako se susrećete samo zbog strastvenih igrica, malo je vjerojatno da ga tvoja okolina poznaje, no saslušaj i njihov stav te SAMA donesi odluku želiš li zbilja takav odnos.

Image

Nije ti stalo do toga kako se osjeća

Ne, ne - nije ti važno je li imao stresan dan, što ga očekuje sutra i s kim ide navečer. Njega ne zanimaju tvoji problemi, omalovažava ih ili preskače važne teme. Žao nam je, ali vjerojatno se dobro ne poznajete. Privlači vas samo seks, a nakon njega svatko ide na svoju stranu. Distancirano kao da ništa nije bilo. Nije to ljubav.

Image

Drži te (ili ti njega) 'na rezervi'

Često se dogodi da osobe traže usputnu zabavu jer im se ne da ulagati u ozbiljniji odnos. Takva vrsta zabave trenutno im paše i vjerojatno će trajati sve dok ne dođe neki bolji kandidat. Sad ste si super, ali za mjesec-dva-tri vjerojatno se nećete ni čuti. Iako bi se takve stvari trebale iskomunicirati, nerijetko se dogodi da jedna strana padne u zabludu da će sve to potrajati puno duže. Razgovarajte, a vidiš li da nema odgovora i zapravo ti nije jasno zašto se viđate, razmisli još jednom o tom odnosu. Jasno je da tu nema ništa više od seksa.

Image