Opasne namjere

Njegovo pravo lice: Pet znakova koji otkrivaju da si u vezi s 'kontrol frikom'

Potreba za kontrolom, manipulacija i opsesivna ljubomora nisu dio zdravih odnosa. Obrati pažnju na ove 'crvene zastavice' koje otkrivaju da te partner želi imati pod kontrolom

krists-luhaers-cDQAWnEiCpI-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Pronaći idealnog partnera danas uistinu nije lako. Iako ima puno dobrih muškaraca, nažalost ima i onih manje dobrih stoga kod potrage za onim idealnim treba biti iznimno oprezan.

Image
Kraj ljubavi

Odljubljuješ li se od svog partnera? Ovi znakovi to otkrivaju

Puno je onih koji glume 'dobrice', šarmantni su na prvim dejtovima, a onda tek kasnije otkrivaju svoje pravo lice. 'Kontrol frikovi' spadaju u posebnu kategoriju. Na prvu ti se činio savršenim, neprestano je brinuo o tebi i činilo ti se kao da mu je zaista stalo. Međutim, malo pomalo počeo je kontrolirati svaki tvoj pokret.

Image

Izvor: Giphy

Potreba za kontrolom, manipulacija i opsesivna ljubomora nisu dio zdravih odnosa. Zdrava veza sastoji se od međusobnog poštovanja i podrške i oba partnera su ravnopravno uključena u donošenje odluka.

Ako tvoj partner želi donositi odluke umjesto tebe, budi na oprezu. Možda si u vezi s 'kontrol frikom'. Pet najčešćih znakova koji otkrivaju frajera koji te želi imati pod kontrolom pročitaj u nastavku.

Kritizira sve što radiš

Često pod krinkom želje da ti pomogne - bilo da poboljšaš neki segment svog života ili kako bi spriječio da se ne osramotiš – on kritizira tvoje ponašanje i izbore, a sve samo zato jer te želi kontrolirati i manipulirati tvojim odlukama.

Image
Foto: Pexels

Pokušava kontrolirati svaki tvoj pokret

Bilo da ti pokušava nametnuti određeni način prehrane, hobije ili ti brani da se tetoviraš, postoji zdrava granica koja se ne smije preći i nakon koje njegova briga za tvoje zdravlje i izgled prelazi u opsesiju.

Image
Foto: Pexels

Ljubomoran je kad si s prijateljicama

Muškarci koji žele kontrolirati svoje partnerice često im brane da se druže s drugima, pojašnjavaju stručnjaci za odnose. Možda se ponaša ljubomorno kada izlaziš s prijateljicama ili želi znati s gdje si i s kim si u svakom trenutku. Ako si primijetila da te polako odvaja od svih onih do kojih ti je stalo te o njima govori u negativnom kontekstu, budi na oprezu.

Image

Izvor: Giphy

Ne podupire tvoje hobije

Muškarci skloni kontroli najčešće su vrlo nesigurni. Upravo zato, on neće podupirati tvoje ambicije, snove niti hobije jer se boji da ćeš biti bolja od njega.

Image
Foto: Unsplash

Nema povjerenja u tebe

Ako ti ne dopušta da voziš njegov auto, rezerviraš večeru ili prošećeš psa, a da on ne nadgleda svaki tvoj pokret, onda si definitivno u vezi s osobom koja želi imati pod kontrolom svaki segment tvog života i trebala bi se zapitati želiš li uistinu biti u takvom odnosu. Ako muškarac nema povjerenje u tvoju sposobnost obavljanja čak ni onih najjednostavnijih zadataka, to je znak da vaš odnos nije zdrav.

Image

Izvor: Giphy