Seks i zadovoljstvo

'Orgazmički luk': U šest koraka do najboljeg seksa u životu - evo kako

Takozvani "orgazmički luk" sastoji se od šest koraka koji će ti pomoći da se povežeš sa sobom i svojom seksualnošću i kao rezultat dobiješ najbolji seks u životu. Saznale smo sve o tome

najbolji-seks.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Postoji nekoliko vrsta seksa - onaj kojeg "odradiš" tek toliko, onaj nakon kojeg se osjećaš dobro, ali i onaj koji bude toliko dobar da o njemu razmišljaš i danima poslije. To je vrsta seksa koja ti omogućuje da se izgubiš i ponovno pronađeš, ali i da se više povežeš sama sa sobom, sa svojim partnerom i samom energijom života.

Play logo

Iako se to na prvu čini nedostižno i iako možda misliš da se puno toga mora jednostavno uskladiti kako bi imala najbolji seks u svom životu, to nije slučaj i definitivno nije izvan tvoje kontrole. Za to postoji nekoliko koraka koje moraš poduzeti, a put do najboljeg seksa u tvom životu poznat je i pod nazivom "orgazmički luk".

Image
Za bolji seksualni život

8 tajni koje zna svaki seksualni terapeut (i dobro ih je imati na umu)

Termin "orgazmički luk" osmislila je stručnjakinja za seks, intimnost i manifestaciju Genevieve Pleasure, a o njemu detaljno piše u svojoj knjizi "The Orgasmic Arc: Mastering the Six Steps to Pleasure". U njoj govori o orgazmičkom luku koji se sastoji od šest koraka, od kojih je svaki posebno iskustvo, a koji će ti pomoći da se povežeš sa svojom autentičnom, erotskom snagom i dublje istražiš sebe i svoju seksualnost.

Orgazmički luk djeluje prije svega jer je to način na koji tijelo prirodno kruži. Zapravo, vjerojatno si već nekada u svom životu to i doživjela. Kad god radimo nešto što volimo i što nas ispunjava, kada smo opušteni, inspirirani i otvoreni, naše tijelo prirodno prolazi kroz cikluse eskalacije, oslobađanja i integracije. A to je osjećaj koji dobijemo onda kada se osjećamo kao najbolja verzija sebe.

Play logo
shimmer fallback

A Genevieve za The Everygirl kaže da nam orgazmički luk omogućuje da taj osjećaj da smo u toku sa sobom prenesemo i u naša seksualna iskustva. "Tako da možemo iskusiti isti osjećaj lakoće u našoj intimnosti sami sa sobom, ali i s drugim ljudima", kaže ona. Dakle, ako te zanima o čemu je riječ, u nastavku saznaj sve o šest koraka koji će te dovesti do najboljeg seksa u životu.

Sigurnost

Čak i ako si u privatnosti vlastitog doma sa svojim dugogodišnjim partnerom s kojim ti je uvijek ugodno, zapitaj se osjeća li se tvoje tijelo sigurno. Ako je odgovor ne, možda je u pitanju stres, nevolje na poslu ili nešto treće zbog čega se trenutno ne osjećaš sigurno. Genevieve kaže: "Pitamo tijelo: 'Što mi sada treba da bih se osjećala sigurno?' To bi moglo biti nešto jednostavno kao zagrljaj, pojačavanje temperature u kući ili samo trenutak da dođeš do zraka i počneš duboko disati."

shimmer fallback

Intriga

Jednom kada se uspostavi Sigurnost i kada oboje budete prisutni u sadašnjem trenutku, vaša će tijela početi "odgovarati" osjetom. To može biti osjećaj uzbuđenja, a ovo je savršen trenutak da ti i tvoj partner započnete igru jedno s drugim, možda čak i predigru. Od vrućeg ljubljenja do nečeg jednostavnog, poput prodornog pogleda i seksi kontakta očima, što god da odlučili sigurno će vam pomoći da uzbuđenje i tenziju dovedete na novu razinu, a to će vam pomoći na putu do sljedećeg koraka.

Play logo
shimmer fallback

Usmjerenost

Kako se osjet bude razvijao, tijelo će vam početi signalizirati. To može biti fizički osjećaj, poput boli, uzbuđenja ili bilo što između toga, piše Genevieve u svojoj knjizi "The Orgasmic Arc". To može biti emocija, misao, fantazija ili sjećanje. Što god dođe u fokus, prihvati to. Ako želiš da te partner dodiruje, zamoli ga da to učini, bilo po genitalijama ili nekom drugom dijelu tijela. Genevieve savjetuje da o ovom koraku razmišljamo kao o otvaranju špilje. "Mnogi od nas vide otvor, ali nisu sigurni što je unutra, pa ostaju vani. Nevjerojatna orgazmička energija se kultivira kada odlučimo ući u špilju i proći kroz nju umjesto da pobjegnemo iz nje."

shimmer fallback

Otvorenost

A s druge strane špilje smjestio se trenutak vrhunca - orgazam. Kada se osjećamo sigurno, slijedimo intrige i usmjeravamo želju tijela, orgazam ne postaje samo trenutno olakšanje nakon kojega samo želimo više, već "svojevrsna predaja nečemu što je veće od nas", kaže Genevieve. A to je Otvorenost. To može biti genitalni orgazam, energetski orgazam, osjećaj olakšanja. Ukratko - to je osjećaj oslobođenja u kojemu trebaš uživati.

shimmer fallback

Bivanje

Vrhunac nije kraj puta, jer nakon istinskog oslobođenja cijelog tijela, tu je Bivanje. Ovo je neka vrsta lebdećeg, ništavnog osjećaja kada jednostavno - postojiš. Možda samo na kratko, možda na nekoliko minuta. Dati sebi i svom partneru nekoliko dodatnih sekundi nakon Otvorenosti da jednostavno budete jedno uz drugo pružit će ti nevjerojatan osjećaj. "Ako sam s nekim novim, samo ću staviti ruku na njihova prsa i disati. Čak i ako je to samo pet sekundi, to je dovoljno", kaže Genevieve.

Play logo
shimmer fallback

Izraz

Svatko tko je barem jednom u životu imao stvarno nevjerojatan seks, a zatim rekao nešto sasvim neuobičajeno - možda gluplje, a možda iznenađujuće - zna kakav je osjećaj Izraza. Genevieve ovo iskustvo naziva "umjetnošću tvog duha". To si ti, onakva kakva stvarno jesi, bez imalo pretvaranja. To je ujedno i kraj puta, no važno je zapamtiti - što se više igraš i eksperimentiraš s orgazmičkim lukom, stvaraš više prostora za zadovoljstvo, kako sa svojim seksualnim životom, tako i sama sa sobom.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.