Seks i zadovoljstvo

'Orgazmički luk': U šest koraka do najboljeg seksa u životu - evo kako

Takozvani "orgazmički luk" sastoji se od šest koraka koji će ti pomoći da se povežeš sa sobom i svojom seksualnošću i kao rezultat dobiješ najbolji seks u životu. Saznale smo sve o tome

najbolji-seks.jpg
Foto: Unsplash

Postoji nekoliko vrsta seksa - onaj kojeg "odradiš" tek toliko, onaj nakon kojeg se osjećaš dobro, ali i onaj koji bude toliko dobar da o njemu razmišljaš i danima poslije. To je vrsta seksa koja ti omogućuje da se izgubiš i ponovno pronađeš, ali i da se više povežeš sama sa sobom, sa svojim partnerom i samom energijom života.

Iako se to na prvu čini nedostižno i iako možda misliš da se puno toga mora jednostavno uskladiti kako bi imala najbolji seks u svom životu, to nije slučaj i definitivno nije izvan tvoje kontrole. Za to postoji nekoliko koraka koje moraš poduzeti, a put do najboljeg seksa u tvom životu poznat je i pod nazivom "orgazmički luk".

Image
Za bolji seksualni život

8 tajni koje zna svaki seksualni terapeut (i dobro ih je imati na umu)

Termin "orgazmički luk" osmislila je stručnjakinja za seks, intimnost i manifestaciju Genevieve Pleasure, a o njemu detaljno piše u svojoj knjizi "The Orgasmic Arc: Mastering the Six Steps to Pleasure". U njoj govori o orgazmičkom luku koji se sastoji od šest koraka, od kojih je svaki posebno iskustvo, a koji će ti pomoći da se povežeš sa svojom autentičnom, erotskom snagom i dublje istražiš sebe i svoju seksualnost.

Orgazmički luk djeluje prije svega jer je to način na koji tijelo prirodno kruži. Zapravo, vjerojatno si već nekada u svom životu to i doživjela. Kad god radimo nešto što volimo i što nas ispunjava, kada smo opušteni, inspirirani i otvoreni, naše tijelo prirodno prolazi kroz cikluse eskalacije, oslobađanja i integracije. A to je osjećaj koji dobijemo onda kada se osjećamo kao najbolja verzija sebe.

Image

A Genevieve za The Everygirl kaže da nam orgazmički luk omogućuje da taj osjećaj da smo u toku sa sobom prenesemo i u naša seksualna iskustva. "Tako da možemo iskusiti isti osjećaj lakoće u našoj intimnosti sami sa sobom, ali i s drugim ljudima", kaže ona. Dakle, ako te zanima o čemu je riječ, u nastavku saznaj sve o šest koraka koji će te dovesti do najboljeg seksa u životu.

Sigurnost

Čak i ako si u privatnosti vlastitog doma sa svojim dugogodišnjim partnerom s kojim ti je uvijek ugodno, zapitaj se osjeća li se tvoje tijelo sigurno. Ako je odgovor ne, možda je u pitanju stres, nevolje na poslu ili nešto treće zbog čega se trenutno ne osjećaš sigurno. Genevieve kaže: "Pitamo tijelo: 'Što mi sada treba da bih se osjećala sigurno?' To bi moglo biti nešto jednostavno kao zagrljaj, pojačavanje temperature u kući ili samo trenutak da dođeš do zraka i počneš duboko disati."

Image
Foto: Pexels

Intriga

Jednom kada se uspostavi Sigurnost i kada oboje budete prisutni u sadašnjem trenutku, vaša će tijela početi "odgovarati" osjetom. To može biti osjećaj uzbuđenja, a ovo je savršen trenutak da ti i tvoj partner započnete igru jedno s drugim, možda čak i predigru. Od vrućeg ljubljenja do nečeg jednostavnog, poput prodornog pogleda i seksi kontakta očima, što god da odlučili sigurno će vam pomoći da uzbuđenje i tenziju dovedete na novu razinu, a to će vam pomoći na putu do sljedećeg koraka.

Image
Foto: Pexels

Usmjerenost

Kako se osjet bude razvijao, tijelo će vam početi signalizirati. To može biti fizički osjećaj, poput boli, uzbuđenja ili bilo što između toga, piše Genevieve u svojoj knjizi "The Orgasmic Arc". To može biti emocija, misao, fantazija ili sjećanje. Što god dođe u fokus, prihvati to. Ako želiš da te partner dodiruje, zamoli ga da to učini, bilo po genitalijama ili nekom drugom dijelu tijela. Genevieve savjetuje da o ovom koraku razmišljamo kao o otvaranju špilje. "Mnogi od nas vide otvor, ali nisu sigurni što je unutra, pa ostaju vani. Nevjerojatna orgazmička energija se kultivira kada odlučimo ući u špilju i proći kroz nju umjesto da pobjegnemo iz nje."

Image
Foto: Pexels

Otvorenost

A s druge strane špilje smjestio se trenutak vrhunca - orgazam. Kada se osjećamo sigurno, slijedimo intrige i usmjeravamo želju tijela, orgazam ne postaje samo trenutno olakšanje nakon kojega samo želimo više, već "svojevrsna predaja nečemu što je veće od nas", kaže Genevieve. A to je Otvorenost. To može biti genitalni orgazam, energetski orgazam, osjećaj olakšanja. Ukratko - to je osjećaj oslobođenja u kojemu trebaš uživati.

Image
Foto: Pexels

Bivanje

Vrhunac nije kraj puta, jer nakon istinskog oslobođenja cijelog tijela, tu je Bivanje. Ovo je neka vrsta lebdećeg, ništavnog osjećaja kada jednostavno - postojiš. Možda samo na kratko, možda na nekoliko minuta. Dati sebi i svom partneru nekoliko dodatnih sekundi nakon Otvorenosti da jednostavno budete jedno uz drugo pružit će ti nevjerojatan osjećaj. "Ako sam s nekim novim, samo ću staviti ruku na njihova prsa i disati. Čak i ako je to samo pet sekundi, to je dovoljno", kaže Genevieve.

Image
Foto: Pexels

Izraz

Svatko tko je barem jednom u životu imao stvarno nevjerojatan seks, a zatim rekao nešto sasvim neuobičajeno - možda gluplje, a možda iznenađujuće - zna kakav je osjećaj Izraza. Genevieve ovo iskustvo naziva "umjetnošću tvog duha". To si ti, onakva kakva stvarno jesi, bez imalo pretvaranja. To je ujedno i kraj puta, no važno je zapamtiti - što se više igraš i eksperimentiraš s orgazmičkim lukom, stvaraš više prostora za zadovoljstvo, kako sa svojim seksualnim životom, tako i sama sa sobom.

Image
Foto: Pexels