Poboljšava intimnost

Jesi li čula za 'yab yum'? Evo zašto je jedna od najmoćnijih poza u seksu

Upravo je ova poza sjajan početak ako želiš uključiti tantru u svoj seksualni život, a seksolozi otkrivaju kako je izvesti i koje su joj prednosti

pexels-yan-krukov-5215948.jpg

Želiš li da ti seksualni život bude zanimljiv, povremeno je potrebno malo začiniti stvari u spavaćoj sobi, a isprobavanje novih poza u seksu odličan je način za rasplamsavanje strasti između tebe i tvog partnera.

Image
Najudobnije poze

Protiv stresa, bolova i nelagode: Osam seks poza za maksimalno opuštanje

O tantričkom seksu puno se priča, no tek ga rijetki znaju pravilno izvoditi. Ipak, određene poze inspirirane tantričkim seksom odličan su izbor čak i ako ne znaš baš ništa o ovoj drevnoj disciplini. Jedna od takvih poza je i 'yab yum', koja je u tantričkoj praksi vrlo uobičajena te spaja seks, meditaciju i jogu u jedno, nudeći parovima priliku da porade na svojoj intimnosti kroz fizičko povezivanje.

Stručnjaci za seksualne odnose otkrili su sve što trebaš znati o ovoj sjajnoj pozi, o prednostima koje nudi te kako je izvesti na pravilan način.

Kako se izvodi 'yab yum' poza?

U klasičnoj verziji ove poze, muškarac sjedi prekriženih nogu na krevetu ili podu, uspravnih leđa, a žena je na njemu, s nogama savijenima iza njegovih leđa. Muškarac drži ženu oko struka, a prilikom penetracije ona se lagano njiše naprijed-natrag.

S obzirom na to da su partneri okrenuti jedno prema drugom, neprestano se mogu gledati u oči, grliti i ljubiti, što doprinosi povećanju intimnosti, pojašnjava seksualna edukatorica Suzannah Weiss. Kako bi seksualni odnos bio još ugodniji, važno je pronaći mekanu podlogu pa je pozu najbolje izvoditi na krevetu, no može se isprobati i na stolcu ili podu. Mnogim ženama, upravo je ova poza najučinkovitija za stimulaciju G-točke i postizanje orgazma.

Image
Foto: Pexels

Koje su prednosti ove poze?

Stimulacija G-točke

Lagano ljuljanje naprijed-natrag koje se izvodi tijekom ove poze pokazalo se vrlo učinkovitim za stimulaciju ženske G-točke, a brojne su studije pokazale da žene upravo u ovoj pozi najlakše postižu seksualni vrhunac.

Žena ima kontrolu

Kod ove je poze žena gore te na taj način ona kontrolira i određuje tempo, ritam i jačinu pokreta, a to može dodatno doprinijeti stvaranju seksualnog uzbuđenja, pojašnjava Weiss. Dok muškarac taj koji penetrira, kut i intenzitet penetracije u potpunosti kontrolira žena.

Povezivanje partnera

Želite li ti i tvoj partner malo poraditi na intimnosti, ova poza sjajan je početak jer uključuje gledanje u oči, prisnost i sinkronizirano disanje. Sama činjenica da ste goli omotani jedno oko drugoga učinit će cijelo iskustvo još dubljim i doprinijeti stvaranju emocionalne povezanosti.

Image
Foto: Pexels

Kako je učiniti još boljom?

'Yab yum' je vrlo svestrana poza pa ako vam nije ugodno držati noge prekriženima, možete je modificirati i prilagoditi sebi. Kako pojašnjava Weiss, nije nužno da partner drži noge u prekriženom položaju, već ih može ispružiti ili samo lagano savinuti, a ispod gležnjeva može staviti deku ili jastuk kako bi mu bilo što ugodnije. Važno je pronaći položaj koji će vam biti ugodan, a pozu možete pojačati tako da se što više približite jedno drugom. Želite li se još dublje povezati i povećati senzaciju, neprestano se gledajte u oči.

Image
Foto: Pexels