Najudobnije poze

Protiv stresa, bolova i nelagode: Osam seks poza za maksimalno opuštanje

Bilo da si trudna, u bolovima ili jednostavno iscrpljena, uz ovih osam najudobnijih seks poza vrlo ćeš se lako opustiti i doći do vrhunca

seks-poze.jpg
Foto: Unsplash

Svi ćemo se složiti da nema gore stvari od stresa, bolova ili nelagode kada je u pitanju seks, jer te stvari itekako mogu ubiti raspoloženje. Bilo da je riječ o glavobolji, bolovima u leđima ili velikoj iscrpljenosti i stresu, seks bi ti mogao biti zadnja stvar na pameti.

Image
Može se!

Ne odriči se užitka zbog bolova: Najbolje poze kad te bole leđa

Ipak, ako ni preduga apstinencija od seksa nije opcija, nije kraj svijeta. Jer, koliko god da si iscrpljena, sigurno ćeš moći isprobati barem jednu od ovih osam seks poza koje slove za najudobnije.

Image

Seks je sam po sebi osmišljen da bude ugodan, ali kada nešto stoji na putu tvom užitku, vrijeme je da isprobaš nešto drugačije - i tu na scenu stupaju ove poze. Bolan ili neugodan seks može biti posljedica mnogo različitih čimbenika, ali postoji lijek za sve, od kronične boli do trudnoće, stresa i bilo kojeg drugog stanja zbog kojeg izbjegavaš seks. Ključno je točno odrediti što je to što ometa tvoje zadovoljstvo, a kada to otkriješ, baci pogled na ovih osam poza i odluči koja bi od njih bila idealna za tebe i tvog partnera.

Pokrivač za krevet

Ova poza omogućuje ženi da se maksimalno opusti i ne radi ništa. Stručnjaci su za američki Cosmopolitan preporučili ovu pozu za one noći (i dane) kada ne želiš trošiti previše energije, a vrlo je jednostavna - lezi na trbuh, a noge neka ti vise s kreveta. Dok partner ulazi u tebe, neka ti podigne noge kako bi bile paralelne s tvojim tijelom. I to je to!

Image

Žena gore

Ako ti je bol najveći problem tijekom seksa, htjet ćeš isprobati nešto što ti u svakom trenutku daje kontrolu nad tempom i ugodom. Prema časopisu Women's Day, žena gore, ili popularna kaubojka, najbolja je poza u kojoj sama možeš kontrolirati brzinu i dubinu penetracije te na taj način spriječiti bol koja ti je stvarala probleme.

Image

"Doggy" stil

Ako te muči kronična ili privremena bol u leđima, ili bol u leđima zbog nedavne ozljede, umjesto da ju trpiš i da se suzdržavaš od seksa, isprobaj dobru staru "doggy" stil pozu. Stručnjaci su za Refinery 29 rekli da ova poza smanjuje pritisak na kralježnicu, pa je kao takva idealna za sve koje imaju problema s leđima.

Image

"Spooning"

Ako si trudna, određene seks poze mogu ti uzrokovati dosta nelagode, a Everyday Health piše da bi se trudnice mogle osjećati puno ugodnije u onim pozama u kojima mogu ležati na boku, kao što je položaj žličice ili "spooning". Dakle, jednostavno lezi na bok, a partner neka legne na bok iza tebe i od iza te penetrira.

Image

Misionarska s jastukom

Kako bi ublažila pritisak i bol u donjem dijelu leđa, pokušaj donji dio svojih leđa poduprijeti jastukom dok si u misionarskom položaju, piše časopis Prevention. Misionarska poza ne mora biti nimalo dosadna, pa ni nelagodna, ako znaš kako ju najbolje izvesti, a ovo je definitivno jedan od načina.

Image

Obrnuta kaubojka

Veće nije uvijek nužno bolje, a ako je veličina njegovog "ponosa" ono što ti uzrokuje bol za vrijeme seksa, isprobaj obrnutu kaubojku kako bi cijelo vrijeme ti bila ta koja drži kontrolu. Prema časopisu Women's Health, sve poze u kojima je žena gore najviše odgovaraju onim ženama čiji partneri imaju velike penise.

Image

Na lice

A ako ti penetracija općenito uzrokuje bol, zaboravi na bolove i maksimalno iskoristi čari oralnog seksa. Dok tvoj partner leži na leđima, klekni s koljenima pored njegovih ušiju tako da tvoji intimni dijelovi budu u ravnini s njegovim licem, preporučuje časopis Cosmopolitan. I jednostavno se prepusti užitku!

Image

Poza jedrilice

Kada si previše iscrpljena da bi bila kreativna u krevetu, ali svejedno želiš malo akcije, isprobaj laganu pozu jedrilice. KakoWomen's Health ističe, ovo je jedna od najudobnijih poza te omogućuje da oba partnera legnu i održavaju stabilne pokrete naprijed-natrag dok su im tijela pritisnuta jedno uz drugo.

Image