Igre u spavaćoj sobi

Vruće igre: Produljite seksualni užitak uz pet savjeta terapeuta

Parovi s vremena na vrijeme upadnu u seksualnu rutinu i zato je dobro uvijek unijeti nešto novo u seksualni život

profimedia-0087314090.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svaki par ima neke svoje seksi igre i dinamiku u kojoj najviše uživa, ali s vremena na vrijeme dobro je dodati neke nove stvari i obogatiti seks. Uvijek je dobro ponoviti da seks nije penetracija, iako je to vrhunac, dobro je proširiti seksualne horizonte i više se usredotočiti na predigru. Fantastična predigra može stvoriti veliku razliku u seksualnom životu, povećati uzbuđenje i dovesti do orgazma.

Image
Skini ružičaste naočale

Loša veza i kako je prepoznati: 5 velikih znakova za uzbunu

Ako vam je seks postao rutina i više ne razmišljate o novima uzbuđenjima vrijeme je za promjenu. U nastavku donosimo neke savjete seksualnih terapeuta koji vam mogu pomoći da otkrijete novu vatru među plahtama.

Usporite seks

Mnogi ljudi često "projure" kroz predigru i minimalno se angažiraju kako bi što prije došli do orgazma. No, tako se propušta veliki dio užitka. "Umjesto da razmišljate o predigri kao o predjelu za glavni događaj istražite senzualni dodir i samo uživajte u predigri", kaže seksualni terapeut Indigo Stray Conger za Insider. Conger predlaže da oboje odvojite vrijeme kako biste se stvarno usredotočili na davanje i primanje različitih vrsta dodira i stimulacije, naizmjenično davanje i primanje. "Međusobno se usredotočite na dijelove tijela koji često nisu u fokusu, umjesto da se uputite ravno prema dobro poznatim erogenim zonama", dodaje Conger.

Image
Foto: Unsplash

Vrijeme za ljubljenje i milovanje

Jedan od seksi načina na koji ćete sve usporiti i još više uživati je da određeno vrijeme možete samo učiniti jednu ili dvije stvari. Na ovaj način ne samo da ćeš uživati u svom partneru, već ćete i povećati uzbuđenje. "To možete učiniti tako da se na primjer samo 10 minuta smijete ljubiti i maziti", kaže seksualna terapeutkinja Britney Blair.

Image
Foto: Unsplash

Za to vrijeme je važno upotrijebiti sva osjetila: pogledaj kako izgleda tvoj partner, kako miriše i kakvog je okusa. Na kraju, usredotočite se na osjete dodira. "Kada se naučiš usredotočiti na fizičke osjete možeš povećati svoj seksualni užitak i proširiti seksualni repertoar", kaže Blair. Nakon deset minuta ljubljenja i dodirivanja krenite u daljnju predigru prema vrhuncu.

Osjećaj se seksi

Ako si sigurna u sebe onda je i veća je vjerojatnost da ćeš se osjećati seksi. Ako se osjećaš seksi bit će spremnija usporavanje, razumjet ćeš svoju seksualnost i uživati u predigri. Ovdje se ne radi samo o tome da izgledaš dobro svom partneru (iako je to bonus) nego o tome da se osjećaš fantastično u svojoj koži.

Image
Foto: Unsplash

Odjeća ili detalji također mogu pomoći da se osjećaš više seksi. "Ne moraš odjenuti seksi uniformu iz filmova ili kožu. No, umjesto široke ili stare pidžame odaberi odjeću koja ti je udobna, ali senzualna", kaže Conger. No, nemoj se odmah razodjenuti. "Ako oboje odmah skidate odjeću možete stvoriti lošu naviku koja eliminira najbolje trenutke predigre. Umjesto toga, polako skidajte jedno drugo", kaže Conger.

Razgovarajte o fantazijama

"Međusobno dijeljene seksualnih maštanja jedan je od najboljih načina da potaknete uzbuđenje tijekom predigre", kaže Blair. Zamoli svog partnera da s tobom podijeli jednu od svojih najvećih fantazija, a onda i ti budi iskrena. Važno je zapamtiti da ne postoji "ispravno" ili "pogrešno" kada je u pitanju svijet fantazije. "Što god vas uzbuđuje u okvirima uma je u redu! Vjerojatno će to biti zanimljivo i njemu, ali važno je da stvorite siguran prostor i uvažavate razlike", dodaje Blair. To će pojačati želju kod oboje, a moglo bi čak i dovesti do igranja uloga ili ostvarivanja fantazija na ovaj ili onaj način. Ali čak i ako nemate želju za ostvarenjem fantazija, Blair kaže da će to donijeti nešto novo i seksi u vaš odnos.

Image
Foto: Unsplash

Stvorite seksi atmosferu

Okruženje može utjecati na seks, čak ga i prekinuti. Napravite atmosferu u spavaćoj sobi i stvorite prostor u kojem želite provesti intimno vrijeme. Zamislite ga kao svoje utočište.

"Eksperimentirajte i stvorite erotičan prostor u spavaćoj sobi. Pospremite nered, te napravite toplo i seksi osvjetljenje. Razmislite o glazbi koju volite", kaže Blair. Vaše seksualno utočište također treba imati sve što vam može zatrebati tijekom predigre i seksa poput su kondoma, lubrikanata, seksualnih igračaka i slično.

Image
Foto: Unsplash