Pojmovnik pod plahtama

Vodiš ljubav ili se seksaš? Postoji li razlika?

Koji god termin da izabereš, bitno je da se odnosi na potpuni užitak i ništa manje od toga

pexels-cottonbro-4009366.jpg

Ispijaš jutarnju kavu s frendicom s posla, vrlo brzo nakon prve naručuješ drugu i ona te gleda s upitnikom na čelu i namiguje. Potvrdno kimaš glavom i hvališ joj se da si imala burnu noć. Kažeš, osjećaš se sjajno, samo ti nedostaje malo sna. Želiš joj se pohvaliti. Hoćeš li joj reći da si vodila ljubav, seksala se ili nešto treće, sirovije? Čini li nam se ili se ljubav vodi još samo u romantičnim romanima, od kojih je posljednji te vrste napisan u '90-ima?

Image
Vrijeme je za seksi trikove

Nemoj dopustiti da vam seks postane dosadan: Kako začiniti stvari u spavaćoj sobi?

Ako joj kažeš da si vodila ljubav, vjerojatno će se onaj upitnik na njezinom čelu okrenuti naopako ili će se do njega stvoriti još jedan, a ona će u tebe gledati zbunjeno.

Image

Terminologija se promijenila, ali i odnos prema seksu. Postao je liberalniji, demistificirali smo ga, objašnjava seksualna terapeutkinja Mysha Battle za portal Mbg. "Koristimo termin 'voditi ljubav' kada govorimo o emocionalnoj pa čak i duhovnoj strani seksa. Koriste ga religijske zajednice i produhovljene osobe ili pak one kojima je neugodno reći 'seks'. Ostali su se svjesno odmaknuli od tog pojma zbog toga što implicira da seks ima veću vrijednost kada je iz ljubavi", objašnjava seksualna terapeutkinja, dodajući da to mišljenje ne dijele svi. Što ti misliš? Slažeš li se s njom?

Image

Nama se čini da je "voditi ljubav" samo pomalo zastario pojam, ali i da ima svoje značenje, koje se razlikuje od seksa kao fizičke aktivnosti koju ćeš ugovoriti preko Tindera. No, i strastven seks između dvije osobe koje nisu u romantičnom odnosu može biti jednako nježan i pun emocija, a isto tako i onaj iz ljubavi može biti sirov i žestok. Što onda? Kako ćeš reći svojoj frendici, što si noćas radila?

Glavna razlika između vođenja ljubavi i upražnjavanja seksa je ta što kroz ovaj prvi čin izražavaš osjećaje prema drugoj osobi. Vođenje ljubavi je puno intimnije od seksa. Želiš li seks podići na višu razinu, poradi na njemu izvan kreveta - u svakodnevnom odnosu s osobom s kojom si u vezi ili s njom želiš vezu.