Fleksibilnost i strast

Vježbe koje su dobre za jačanje tijela, ali još bolje za seks

Za dobar seks nije dovoljna samo snažna strast među partnerima, potrebno je ojačati i mišiće cijelog tijela i dna zdjelice kako bi uživanje dulje trajalo

profimedia-0295700770.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kretanje i vježbanje trebali bi biti dio svakodnevne rutine jer znamo koliko je važno za održavanje forme, ali i zdravlja. Svatko želi biti fit i imati zategnute mišiće, a vježbanje je važno i za psihičko zdravlje. No jesi li znala da vježbanje može poboljšati seksualni život, kao i tvoju izvedbu. Vrlo je važno ojačati mišiće dna zdjelice, kao i cijelo tijelo.

"Dno zdjelice velika je kugla mišića koja se nalazi unutar zdjelice. Podržavaju organe, seksualnu funkciju, pomažu u kontroli crijeva i mjehura, ali dijafragmalnog disanja", objašnjava fizioterapeutkinja Emma Boyd.

Image
Jesi li znala?

Seks umjesto teretane: Ove poze sagorijevaju najviše kalorija

Seks je važan dio života svakog para i upravo je to jedan od načina na koji ljudi zadržavaju bliskost te ga ne bi trebalo zanemarivati. Zapravo jedan od načina da se poboljša i seksualni život je da vježbanje postane rutina. Sljedeće vježbe sigurno mogu pomoći u povećanju strasti u spavaćoj sobi, a jedino ih je potrebno redovito izvoditi. Vrlo su jednostavne i mogu se izvoditi kod kuće u bilo kojem dijelu dana.

POGLEDAJ VIDEO: Kako pravilno izvesti čučanj?

Most

Vrlo jednostavna vježba koja se izvodi na podu. Lezi na pod i savij koljena s petama na podu. Ruke, s dlanovima prema dolje, stavi pored tijela, a zatim podigni kukove od poda. Nastavi se podizati dok koljena, kukovi i ramena ne formiraju ravnu liniju. Redovitih 20 ponavljanja pomoći će ti da se ojačaju mišiće zdjelice.

Kozački čučanj ili bočni iskoraci

Radi se o vježbi koja jača bedra i stabilizira kukove. Stani ravno i raširi stopala, otprilike dvaput u širini ramena. Ispred prsa spoji prste na rukama. Zatim savij desno koljeno i prebaci težinu na desnu nogu. Također u isto vrijeme guraj kukove prema nazad dok spuštaš tijelo. Gornji dio tijela treba biti ravan. Kako bi se vježba izvodila pravilno donji dio noge do koljena trebao bi ostati okomit u odnosu na pod odnosno rub koljena ne bi trebali prelaziti vrh nožnih prstiju. Istovremeno je lijevo stopalo ravno na podu. Zatim se vratiš u srednji položaj i ponoviš sve na lijevu stranu. Od 10 do 20 ponavljanja pomoći će ti da s vremenom tijelo postane fleksibilnije.

Sumo čučnjevi

Za zdrav seksualni život vrlo je važno ojačati sve mišiće na tijelu, a samo 10 do 12 ponavljanja ove vježbe ojačat će vaginalne mišiće. Stani sa stopalima okrenutim prema naprijed i otprilike dvaput u širini ramena. Ruke možeš držati sklopljene ispred prsa ili ih stavi na bokove. Polako savijaj koljena dok se spuštaš prema dolje, sve dok bedra ne budu paralelna s podom.

Inchworm - hodanje do planka

Ovo je vježba koja će dobro djelovati na cijelo tijelo i ojačati ga. Stani s ravnim nogama dok su stopala u širini kukova. Savij se u struku i stavi ruke na pod. Uz ispravljene noge hodaj rukama prema naprijed, držeći trbušne mišiće i donji dio leđa zategnutima. Zatim napravi malene korake kako bi vratila ruke do stopala. Napravi šest ponavljanja.

Nježno istezanje donjeg dijela leđa

Vrlo je važno istezati se na kraju svakog vježbanja, ali na ovaj način se jača tijelo. Lezi na pod na leđa i ruke stavi sa strane. Zatim savi koljena, a stopala neka ostanu ravno na podu. Zatim privuci koljena prsima i zagrli ih. Oba koljena što više privuci prema prsima dok su leđa cijelo vrijeme ravna na podu. Osjeti istezanje i ostani u položaju 3 do 5 sekundi. Ova vježba jača mišiće, ali i opušta donji dio leđa na kojemu se nalazi skup živčanih stanica.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.