Jesi li znala?

Seks umjesto teretane: Ove poze sagorijevaju najviše kalorija

Seks je odlična zamjena za teretanu, a ako je vjerovati stručnjacima, postoje neke poze koje sagorijevaju najviše kalorija - u nastavku saznaj o kojima je riječ

pexels-andrea-piacquadio-3756447.jpg
Foto: Pexels

Seks je vjerojatno najstariji, a svi će se složiti i najugodniji oblik vježbanja. Kako god i gdje god to učinila i koju god pozu odabrala, seks sagorijeva kalorije. Ali, ako stvarno želiš ubiti dvije muhe jednim udarcem i vježbati dok provodiš kvalitetno vrijeme u krevetu sa svojim partnerom, vrijedi znati koje će ti poze pomoći da se najviše oznojiš, a posljedično i da sagoriš višak kalorija i izgubiš višak kilograma.

Image
Probudi uspavane strasti

Izazovne seks poze koje će unijeti uzbuđenje u igrice pod plahtom

Sagorijevanje kalorija i održavanje forme nisu jedine zdravstvene prednosti seksa - brojna istraživanja su pokazala da redoviti seks može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, promicanju bolje kvalitete sna, smanjenju fizičkog i mentalnog stresa, a može i povećati samopouzdanje.

Seks je također izvrstan trening za mišiće zdjelice kod žena - mišiće koji kontroliraju orgazam i također zaustavljaju protok urina, smanjujući curenje i inkontinenciju. Trudnoća i menopauza mogu značajno oslabiti te mišiće, ali što su ti mišići jači, manji je rizik od razvoja stresne inkontinencije i kasnijeg prolapsa.

Image

Nekoliko studija je otkrilo da redoviti seks može spriječiti srčane udare, a ne izazvati ih, kao što se nekoć mislilo. Osim toga seks ti može pomoći da izgledaš mlađe jer se hormon estrogen oslobađa tijekom seksa, što zauzvrat može pomoći u izglađivanju bora. Dakle, spoji ugodno s korisnim i teretanu zamijeni krevetom uz sljedeće četiri poze na seksi dnevnom redu.

'Butter churner'

Ako se pita stručnjake, seks poza koja sagorijeva najviše kalorija zove se "butter churner" - i rezervirana je samo za najfleksibilnije. U ovoj pozi žena leži na leđima s nogama podignutim prema gore, tako da se rukama pridržava za donji dio leđa, a muškarac ju penetrira odozgo, u stajaćem položaju. Procjenjuje se da će ova pozicija sagorjeti do 211 kalorija u pola sata, prema web stranici From Mars koja je podijelila svoje nalaze iz svog prilagođenog kalkulatora seksualnih vježbi.

Image
Foto: Pexels

Stajaća poza

Druga je stajaća poza koja može sagorjeti i do 198 kalorija u 30 minuta. Međutim, prema dosadašnjim istraživanjima, ova poza ima jednu od najnižih stopa orgazma za žene - tek 17 posto njih može doći do vrhunca u ovoj pozi.

Image
Foto: Pexels

Doggy style

Doggy style je poza koja je na trećem mjestu, s do 182 sagorjelih kalorija u pola sata. Srećom za dame, istraživanje je pokazalo da većina žena može doći do vrhunca u ovoj pozi - njih čak 79 posto - a nije tajna ni da muškarci obožavaju ovu pozu, tako da je ovo win-win situacija za oboje.

Image
Foto: Pexels

'Spooning'

Četvrta poza je "spooning" koji, iako se možda ne čini kao najenergičniji položaj, sagorijeva do 100 kalorija u 30 minuta. A čak i oralni seks može sagorjeti kalorije - ovdje se prvenstveno misli na pozu "69", koja sagorijeva do 78 kalorija.

Image
Foto: Pexels