Platonska prevara

Uh, vara te: Znakovi da tvoj partner ima emocionalnu aferu

Tvoj dragi sve više gleda u mobitel, a sve manje u tebe? Kad ga nešto muči više nisi ti ona kojoj se dolazi povjeriti? Ovo su neki od znakova da je možda ulogu koju si igrala u njegovom srcu odlučio dodijeliti - nekoj drugoj

profimedia-0315024705.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Neki će ljudi reći da emocionalna afera, ako ne uključuje seks, tehnički nije varanje, dok će drugima ovakva vrsta 'švrljanja' značiti još i veću izdaju - baš zato što uključuje osjećaje. Razlika između bliskog prijateljstva s osobom drugog spola i emocionalne afere je u tome što ova potonja podrazumijeva romantične osjećaje, a donekle i seksualnu privlačnost - iako je riječ o platonskom odnosu. Istina, ponekad je granica vrlo tanka. Danas je emocionalno varanje lakše i češće nego ikad ranije -pogađaš, zbog društvenih mreža.

Play logo
shimmer fallback

Općenito, emocionalno varanje događa se kada netko tko je u vezi uspostavi intimni odnos s trećom osobom, a obavezno je sve pokriveno velom tajne. Jednostavno, ako se nema što kriti, onda vjerojatno niti nije riječ o prevari.

Image
Voli me, ne voli me

Stučnjaci upozoravaju: Ako iz njegovih usta izlaze ove rečenice, ne voli te

S druge strane, ukoliko partner ima potrebu brisati poruke svoje 'prijateljice' ili se s njom tajno sastajati - onda vrijedi ona stara: gdje ima dima, ima i vatre. Ako sumnjaš da ti je tvoj dragi u ovom smislu nevjeran, provjeri jesi li opazila neke od ovih pet znakova za uzbunu:

Njegova mala tajna

Znaš za svaku njegovu prijateljicu i mnoge od njih u međuvremenu su i tebi postale drage. No, ako postoji jedna koju ti nikad ne spominje, a otkrila si da se druže ili redovito komuniciraju - ovo nije dobar znak. Što je najgore, iako o njoj ne znaš ništa, primijetila si kako tvoj partner troši sve više vremena na nju - a sve manje vremena na tebe, jer kad god škicneš preko njegovog ramena vidiš da se dopisuje - upravo s njom. Vrijeme je za otvoren razgovor u kojem ćeš mu morati reći koliko te ovo njegovo ponašanje brine i povređuje.

Play logo
shimmer fallback

'Visi' na mobitelu

Ako tvoj partner odjednom stalno provjerava svoje društvene mreže i čak i ako ste skupa na večeri ne ispušta svoj mobitel iz ruku, ovo je znak da njegove misli okupira nešto ili netko drugi. Također, ako je postao osjetljiv na svoj mobitel i poludi samo zato što si htjela vidjeti koliko je sati, dok prije nije trzao na takve stvari - nečeg ovdje ima. Još jedan znak može biti ako je prestao objavljivati vaše zajedničke fotografije na svom profilu - jasno, samo ako mu je to inače bila praksa. Drugim riječima, što se mobitela tiče, obrati pažnju na svaku veću promjenu u ponašanju.

shimmer fallback

Intima je nestala

Nekad ste bili kao prst i nokat, a u krevetu nezasitni, a sada vlada pustoš među plahtama - uz to, sve ti se rjeđe povjerava. Ako se ne povjerava tebi, budi sigurna da je za to našao nečije tuđe uho. Pokušaj razgovarati s njim i dati mu do znanja kako osjećaš da te ignorira.

shimmer fallback

Treći kotač

Jesi li primijetila da tvoj partner ima jednu posebnu 'prijateljicu' ili kolegicu s posla kojoj se obraća za pomoć svaki put kad se vas dvoje žešće posvađate? Saznala si da ona zna mnoge pojedinosti o tebi i o vašem životu, a to ti nije nimalo ugodno? Ako je ona njegov 'pojas za spašavanje' čim nastupi oluja, znači da ima povjerenja u nju, ali i više od toga - ona je njegova feel good osoba. A to bi trebala biti tvoja uloga.

Play logo
shimmer fallback

Uspoređuje vas

Ako je tvoj partner emocionalno i romantično zainteresiran za drugu ženu, moguće je da će vagati tvoje i njezine dobre i loše strane. Ne moramo ni reći da je ovo krajnje nepošteno prema tebi i ako si primijetila da tvoj partner to radi, s pravom si bijesna i povrijeđena.

"Postoji nešto svjetlucavo i sjajno u osobnosti te druge žene što privlači tvog partnera. Ne možeš sa stopostotnom sigurnošću reći što se zbiva, ali je tu svakako riječ o obliku varanja pri čemu si ti ona koju on spušta kako bi nekog drugog podigao na tron", objašnjava dr. Susan Krauss Whitbourne, profesorica psihologije Državnog sveučilišta u Massachusettsu.

shimmer fallback

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.