Voli me, ne voli me

Stučnjaci upozoravaju: Ako iz njegovih usta izlaze ove rečenice, ne voli te

Kad muškarac ne gaji osjećaje prema tebi, možda ti to neće izravno reći, ali ako znaš slušati, brzo ćeš shvatiti poruku - bez milosti. Evo koji je jezik ne-ljubavi

pexels-gustavo-fring-6870554.jpg

Koje su dvije najvažnije riječi koje svi jedva čekamo čuti? Naravno, 'volim te'. Na početku nam te riječi znače cijeli svijet i kad ih čujemo, srce nam počne jpš brže kucati, no s vremenom nerijetko gube svoju snagu. Kasnije postane presudan samo ton: kaže li nam ON da nas voli onako usput ili čak samo napiše 'VT' u poruku? Ili te dvije slatke riječi izgovara dok nas gleda duboko u oči pa znamo da doista tako i misli?

Image
Iz njegove perspektive

Zauvijek gotovo! 5 glavnih razloga zašto muškarci prekidaju veze

Stručnjaci za odnose i veze tvrde kako postoje i druge rečenice koje ON često izgovara, a koje dokazuju njegovu ljubav. Isto tako, postoje i one koje govore da ljubavi nema. Naime, baš kao 'volim te, i 'ne volim te' se može reći na stotinu načina.

shimmer fallback

Evo pet primjera odgovora kod kojih bi ti se odmah trebale uključiti lampice za alarm. Jesi li kad čula koju od ovih rečenica da dolaze iz njegovih usta?

Nađi drugoga

TI: Zašto nikad nisi romantičan?
On: Ako hoćeš nekog romantičnog, onda si takvog i nađi.

On ovime zapravo govori kako se nikad neće promijeniti radi tebe i kako nije spreman na kompromise. Osim toga, prebacuje lopticu na tebe: ti si ta koja traži 'previše' i problem je u tebi. Uz sve to, spominje i opciju da pronađeš novog muškarca - kao da je već jednom nogom na vratima.

shimmer fallback

Što te briga

Ti: Gdje si bio?
On: Što se to tebe tiče

U zdravoj vezi partneri se ne trebaju jedno pred drugim opravdavati, niti je nužno da u svakoj sekundi znaju gdje je ono drugo. Ipak, određen stupanj otvorenosti je nužan za međusobno povjerenje. Ako ON nerado odgovara ili čak izbjegava odgovoriti na tvoja pitanja o tome kako je proveo dan ili s kim je otišao na kavu, ovo ne može završiti dobro.

shimmer fallback

U tebi je problem

Ti: Nedostaješ mi, malo smo skupa.
On: Pretjeruješ.

Kako bi se osjećao bolje, opet svaljuje krivnju na tebe. S ovakvim mu rečenicama ideš na živce jer zna da si u pravu, ali ne dijeli tvoje osjećaje. Nije spreman objasniti ti prave razloge zašto nikad nema vremena za tebe.

shimmer fallback

Lažeš

Ti: Nisam ti odgovorila na poruku jer mi se ispraznio mobitel.
On: Ne vjerujem ti!

Međusobno povjerenje je temelj svake veze - ako ga nema, veza stoji na klimavim nogama. Zato, ako on stalno sumnja da mu lažeš i ne vjeruje ti čak niti ovakve sitnice, na vidiku je puno drame prouzrokovane njegovom ljubomorom. A unatoč ustaljenom mišljenu, ljubomoru i ljubav ne treba brkati, ljubomora nije dokaz ljubavi - ali je jasan dokaz nesigurnosni.

shimmer fallback

Ne zanima me

Ti: Koja haljina mi bolje pristaje?
On: Svejedno je, daj konačno završi.

Trebalo bi mu biti drago što uvažavaš njegovo mišljenje i što mu, na koncu konca, želiš biti privlačna. Ruku na srce, ideš mu samo na živce jer radi tebe mora čekati da izađete i baviti se nečime što ga ne zanima - ili bolje rečeno, nekime tko ga ne zanima, umjesto da s dečkima sjedi na pivi.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.