SPIRITUALNO-EROTSKO ISKUSTVO

Tantričko vođenje ljubavi: Vodič za apsolutne početnike

Kod ove prakse vođenja ljubavi povezane sa spiritualnošću i stare više od 5 tisuća godina glavni cilj nije postići orgazam, no ipak, tantrički orgazmi su navodno nadnaravni

profimedia-0813000356.jpg
Foto: profimedia.hr

U našoj užurbanoj svakodnevici igrice pod plahtama s partnerom mogu se činiti gotovo kao samo još jedna obaveza koju treba 'ugurati' u pretrpani raspored. Naravno, nemamo ništa protiv dobrog brzinskog seksa koji ispunjava svoju svrhu i otklanja napetost, ali to nije usporedivo s polaganim vođenjem ljubavi koje će tebi i tvom parteru pomoći da se još snažnije povežete i produbite osjećaj intimnosti. Upravo na ovome počiva ideja tantričkog seksa – drevne prakse koja spaja spiritualnost i seksualnost.


Image
Romantika je opet u trendu

Cvijet strasti – seksi poza za spavaću sobu čije nježno ime itekako može zavarati

“To je seks koji karakterizira naglasak na dubokoj intimnosti, senzualnosti i svjesnosti”, pojašnjava Melissa Cook, poznata seksualna terapeutkinja iz Houstona.

Ako se ti i tvoj partner slažete oko toga da biste se voljeli okušati u pustolovini zvanoj tantrički seks, najprije pročitaj naš kratki vodič kroz tantru za potpune početnike.

Što je točno tantrički seks

"Tantra je drevna hinduistička praksa, u prijevodu se (termin) odnosi na širenje energije, koja potiče dublju intimnost korištenjem daha, polaganog dodira, energije i odgođenog orgazma", kaže Dawn Michael, doktorica znanosti, certificirana savjetnica za seksualnost, klinička seksologinja i autorica.


Kod tantričkog je seksa poanta uživanje u samom putu, a ne u cilju. Ova praksa nije fokusirana na klimaks pa je zato posebno dobra za one koji imaju problem s postizanjem orgazma ili strahuju od toga da će prebrzo stići do vrhunca. Temelj tantre su rituali koji će ti pomoći da se istinski povežeš s partnerom.

Korijeni tantre

Danas se pojam tantre automatski veže uz seksualnost, no zapravo je to nešto puno šire. Izvorno, tantra je način života, a seks je samo jedan mali dio toga. Tantrička filozofija datira iz 6. stoljeća, a nastala je u Indiji. Viši cilj bio je postići prosvjetljenje i spiritualnu povezanost.

“Sljedbenici tantre vjeruju da svi ljudi imaju energiju, a kanaliziranjem i kruženjem te energije mogu postati kreativniji, duhovniji i sjedinjeniji sa svojom okolinom i drugima”, objašnjava Barbara Carrellas, seksualna terapeutkinja i autorica knjige 'Urban Tantra: Sacred Sex For The Twenty-First Century'.


Image
Foto: Pexels

Danas, kad govorimo o tantričkom seksu, zapravo mislimo na neo-tantru — suvremenu zapadnjačku verziju tantre koja se pojavila šezdesetih. Neo-tantra uključuje prakse kao što su meditacija, joga, svjesno jedenje i disanje, dok je seks opet samo jedan dio 'cijelog paketa'.

Sve u svemu, tantrički seks može svima biti od koristi – i to i u seksualnom, i u emocionalnom smislu. Cook naglašava kako ova praksa može pomoći tvom odnosu s parterom u spavaćoj sobi - ali i zvan nje, jer ćete dobiti priliku produbiti i učvrstiti vašu vezu.

Uz sve navedeno, tu su i vrhunski orgazmi koji se mogu postići tantričkim vođenjem ljubavi. Naime, istina je da klimaks nikako nije cilj ovakve prakse, ali navodno su vrhunci koji se postižu na taj način – upravo nadnaravni.

Za početnike u tantri, za prvi put dovoljno je pratiti ovih 8 jednostavnih koraka:

  • Stvori pravu atmosferu – to može biti bilo što, od svijeća do ugodne glazbe – bitno je samo stvoriti ritual i dobiti pravu atmosferu koja će se razlikovati od one svakodnevne i uobičajene.
  • Fokusiraj se na disanje – baš kao i kod prakse joge, disanje je ovdje ključno. Pokušaj s trbušnim disanjem tako da polako udahneš kroz nos i napuniš trbuh zrakom, a zatim kod izdaha najprije kreneš s pražnjenjem zraka iz trbuha. Za ovu že ti tehniku disanja možda trebati malo vježbe.
  • Kontakt očima – sigurno već znaš da gledanje partnera u oči može povećati osjećaj intimnosti u nekoliko sekundi. Kod tantričkog seksa partneri obično gledaju u lijevo oko jedno drugome, ali možeš to učiniti na bilo koji način koji ti odgovara.
  • Masirajte jedno drugo – mijenjate se i masirajte jedno drugo te si pri tom dajte upute o tome koliko jak pritisak želite ili koje mjesto je 'ono pravo'. Na taj način ćete se fokusirati jedno na drugo i na to da naučite kako ugoditi partneru – i obratno.
Image
Foto: Pexels
  • Osvijesti pokrete svog tijela – nastoji osvijestiti način na koji se vaša tijela zajedno kreću i pokušaj se usredotočiti na sadašnji trenutak.
  • Zauzmite položaj – za početak možeš odabrati neku jednostavnu pozu za tantrički seks, kao što je poza lotosa. Neka partner sjene prekriženih nogu, a ti mu sjedni u krilo, licem okrenutim prema njemu i obavi noge oko njega.
  • Odgađajte orgazam – ova tehnika zahtjeva prekidanje akcije trenutak prije no što dostignemo orgazam. Ako nemaš iskustva s tom praksom, dobro je vježbati je tijekom masturbacije. Odgađanje orgazma navodno dovodi do još intenzivnijeg orgazmičkog iskustva, a također i do orgazma bez ejakulacije.
  • Prihvatite sve što se događa – ponekad, na samom početku, tantrički seks možda neće ispuniti naša očekivanja, ali poanta je da tantra nije nešto što se prakticira 'samo na jednu noć'. Treba si dati vremena, i imati povjerenje u proces. S druge strane, također je sasvim moguće da već tijekom prvog puta doživiš tako znaci 'emotion-gasm', orgazam koji se odnosi na naše emocije, a manifestira se kao plakanje ili napadaj smijeha. Nakon takvog orgazma navodno ćeš se osjećati pročišćeno i napunjeno novom energijom - riječ je o jednom gotovo nadnaravnom iskustvu.

Pogledaj video: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?


Možda će te zanimati

Image
ODRŽIVI SHOPPING

Najzabavniji šoping: Vodič kroz sajmove i buvljake tijekom prosinca u Zagrebu

Image
ŠLJOKICE I ZLATO

Neka se sjaji! Najljepše haljine i kombinezoni iz Zarine party ponude