Hush, hush

Uz ovaj jednostavan trik možeš postići dvostruko jači orgazam

Drugačije disanje može pomoći potaknuti intenzivnija seksualna iskustva – ali trik je u tome da se usredotočiš na to prije orgazma, a ne tijekom

profimedia-0501546520.jpg
Foto: Profimedia

Kao što mnoge žene znaju, postoje razne stvari koje možeš pokušati kako bi doživjela što bolji orgazam - i dvostruko više njih koje će ti smetati u postizanju istog. Čak i ako si profesionalka kad su u pitanju orgazmi, stručnjaci kažu da možda ometaš svoj vrhunac, a da toga nisi ni svjesna.

Image

Orgazam osim užitka donosi i čitav niz drugih prednosti. Evo koje su

Da bi utvrdila pripadaš li toj kategoriji, mentalno se prenesi u one trenutke kada shvatiš da ćeš upravo doživjeti orgazam i da nema apsolutno nikakvog povratka. Sada se usredotoči na to kakvo ti je disanje u tim trenucima. Udišeš li duboko, punim zrakom? Ili umjesto toga zadržavaš dah? Ako je ovo drugo, a kod većine žena je, mogla bi potkopavati svoje orgazme.

shimmer fallback

Zadržavanje daha dok se približavaš orgazmu prilično je uobičajen instinkt. "To se događa iz raznih razloga: živci, uzbuđenje, strah od prepuštanja, pokušaj da prigušite svoje zvukove zbog djece ili susjeda", objašnjava seksologinja Jessica O'Reilly za SELF, dodajući da možda čak i zadržavaš dah jednostavno zato što je "teško i duboko disanje koje prethodi i prati orgazam neprirodno."

No, budući da je disanje podsvjesni refleks, i način na koji ga mijenjaš dok se naprežeš može biti također - sjeti se samo koliko često treneri na grupnim treninzima moraju podsjetiti ljude da ne zadržavaju dah. "Možete biti toliko usredotočeni na zadatak da zaboravite disati", kaže O'Reilly.

Bez obzira zašto to radiš, zadržavanje daha tijekom seksa može ograničiti količinu novog kisika koji ulazi u tvoj sustav, što može biti kontraproduktivno u cijelosti. Maksimiziranje disanja pomaže potaknuti cirkulaciju, što je "bitno za ciklus seksualne reakcije", objašnjava O'Reilly. "Protok krvi u genitalnu regiju prirodni je dio procesa izgradnje do orgazma."

Ovisno o razlogu zbog kojeg zadržavaš dah, na primjer zato što si previše usredotočena na zvukove koje ispuštaš, može također biti teško izaći iz glave i ući u ono što se događa u stvarnom životu. "Izvježbati sebe da dišete duboko i prirodno može poboljšati vaše seksualno iskustvo", kaže terapeutkinja O'Reilly, koja je imala brojne klijentice koje su joj priznale da "duboki, spori udisaji čine orgazmičke kontrakcije intenzivnijim i brojnijim".

shimmer fallback

Istodobno, ne želiš se toliko koncentrirati na to kako dišeš da ne poremetiš vlastiti tok. "Ako ljudi doživljavaju orgazam, mrzim im govoriti da učine nešto drugačije", kaže za SELF seksualni terapeut dr. Ian Kerner, autor knjige She Comes First, napominjući da previše razmišljanja o tome kako postići orgazam čini orgazam težim za postići. "Bez obzira na to kako dišete, ako doživite orgazam, sjajno za vas", kaže Kerner, ali dodaje da prepoznaje da drugačije disanje može pomoći potaknuti intenzivnija seksualna iskustva – trik je u tome da se usredotočiš na to prije orgazma, a ne tijekom.

Jednostavan način da se više navikneš na ovo je pokušaj dubokog disanja tijekom masturbacije. Na taj način se možeš naviknuti na ono što radiš tako da tijekom seksa to postane nesvjesna navika. "Pokušajte malo duže izdisati kako biste vidjeli kako to mijenja osjete", kaže O'Reilly. Ne postoji određeno vrijeme na koje bi trebala ciljati - radi se samo o dubokom disanju kroz dijafragmu umjesto plitkim udisajima i izdisajima kroz prsa. Iako je uobičajeno isprobati ovo tako da udišeš na nos i izdahneš kroz usta, drugačija varijacija toga možda se može činiti boljom. Neke klijentice rekle su terapeutkinji O'Reilly da dok dišu vizualiziraju slanje kisika kroz zdjelične regije, što može pojačati iskustvo.

Ako nakon svega ovoga nađeš način da pojačaš svoj orgazam, super! A ako shvatiš da više voliš zadržati dah ili pronaći neku slatku točku između dva kraja spektra, to je također više nego u redu. "Svačije iskustvo je jedinstveno", kaže O'Reilly. "Imala sam i klijentice kojie smatraju da kratko zadržavanje daha izaziva snažan orgazam, pa eksperimentirajte s različitim obrascima disanja da vidite što vam najbolje odgovara."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.