Sve što te zanimalo o ženskom orgazmu, a sramila si se pitati

Glumiti ga ili ne, što učiniti da bude češći gost u tvom krevetu, po čemu se razlikuje od muškog i kakve veze mozak ima s njim, pročitaj u nastavku

Sve što te zanimalo o ženskom orgazmu, a sramila si se pitati

Dok muškarcima orgazam ima svrhu - reprodukciju, žene je, prema nekim teorijama, priroda počastila klitorisom samo zbog užitka. 
I to je tek jedan od načina postizanja orgazma. Tu su još, osim klitoralnog, vaginalni, cervikalni, analni, orgazam putem bradavica i onaj najbolji - orgazam postignut kombinacijom svega nabrojenog, tijekom kojeg zadovoljstvo preplavljuje svaku stanicu tvog tijela, dublje, no što možeš i zamisliti. 

Image

Užitkom do zdravlja: Orgazam jača imunitet i ublažava bolove

Tijekom orgazma u tijelu se luče hormoni oksitocin, endorfin i dopamin čineći koktel zadovoljstva koji te oslobađa od stresa, snižava razinu kortizola i opušta baš svaki mišić u tvom tijelu.


Dolazi do pojačane cirkulacije u zdjelici, što blagotvorno djeluje na spolne organe, prokrvljujući ih. Ako većinu dana sjediš, tvoji su reproduktivni organi u nepovoljnom položaju, cirkulacija je loša te bi trebalo raditi vježbe koje ju poboljšavaju. Osim vježbi u tome uvelike pomaže i orgazam, što smo već rekli. 

Ženski orgazam ne uključuje nužno genitalije. Neke žene mogu ga postići stimulacijom bradavica, a neke čak i samo maštajući o njemu, bez da stimuliraju erogene zone. Razlika između muškog i ženskog orgazma

Glavna razlika između muškaraca i žena kada govorimo o seksu je ta da muškarci nakon što dožive vrhunac trebaju vrijeme "oporavka", a to znači prekid zabave barem na kratko (ako si te sreće) ili do idućeg puta (ako nisi). 

Žene su pak sposobne doživjeti multiple orgazme. Istraživanje provedeno u SAD-u pokazalo je da čak 47 posto od 1005 anketiranih žena ima višestruke orgazme tijekom jednog seksualnog odnosa.

Druga razlika je ta što će muškarac (ako nema problema s erekcijom i ejakulacijom), doživjeti orgazam kod svakog seksualnog odnosa, dok žena neće. 


Želiš li povećati vjerojatnost za orgazam, odnosno doživljavati ga što češće, čini sljedeće:

  • Kegelove vježbe

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost ovih vježbi. One ne samo da su dobre za postizanje orgazama, već i za cjelokupno zdravlje. Jačaju mišiće zdjeličnog dna što prevenira inkontinenciju i prolaps organa. Preporučuju se svim ženama, osobito nakon porođaja. 

  • Postoji, ali postoji i

Posveti se sebi, istražuj svoje tijelo kako bi mogla partneru prenijeti što ti se sviđa. 
Istovremenim stimuliranjem bradavica, klitorisa, vagine, cerviksa i/ili anusa aktiviraš puno više senzornih točaka koje prenose ove dobre osjećaje u genitalni senzorni korteks i vode te do nezaboravnog orgazma koji je puno dublji i jači od onog izazvanog stimulacijom samo jedne erogene točke. Za ovo treba vještina, a ona se postiže redovitom vježbom. 

  • Ne zaboravi da je mozak najjača erogena zona

Za dobar seksualni život i česte orgazme najvažnije je osjećati se dobro u svome tijelu i sigurno uz partnera. Pretpostavka za užitak je to da si opuštena i da se osjećaš seksi, što znači da je na koncu sve u glavi. Mozak je taj koji se uzbuđuje i koji svršava i bitno je da je rasterećen od briga. 

  • Ipak je dobro glumiti orgazam

Nemoj ovo krivo shvatiti. Nije dobro glumiti pred partnerom i praviti se da uživaš u nečemu u čemu ne uživaš te mu nikada ne dati do znanja da ti se neke stvari ne sviđaju. No, dobro je potaknuti orgazam glumom. Glasanje, disanje i pokreti koji simuliraju orgazam do istog će i dovesti. Uživi se u njega i uživaj. Jamčimo ti i da će tvoj partner uživati još više u tebi.