To je ljubav

Šest znakova koji otkrivaju da ste zaista jedno za drugo

Ako u vašem odnosu prepoznaješ ovih šest znakova mnogi će reći da si ti prava sretnica, a i on je sretan što te pronašao jer ovi znakovi otkrivaju da ste zaista stvoreni jedno za drugo

pexels-pixabay-415351.jpg
Foto: Pexels

Nije lako dati srce i ne treba ga olako dati. No, što kad se zaljubiš toliko jako da bi ono samo iskočilo iz njedara i podvuklo se pod njegovu kožu? Kako znati je li to dobro za tebe, je li on iskren, je li lud za tobom koliko si i ti za njim, smiješ li se prepustiti osjećajima ili bi bilo pametnije zbrojiti se, politi hladnom vodom i dozvati pameti?


Kako znati jeste li vas dvoje kompatibilni, pretjeruješ li, gušiš li ga ili mu poplava tvojih emocija godi? U nastavku ti otkrivamo šest ranih znakova da ste vas dvoje stvoreni jedno za drugo i da mu se, bez straha da ćeš biti povrijeđena, možeš prepustiti.

Image
Temelji veze

Četiri vrste intimnosti koje sretni parovi imaju u svojim vezama

Image
Foto: Pexels

Ne pokušavate promijeniti jedno drugo

Kad s nekim počneš izlaziti, ne bi trebala razmišljati o tome da nešto na njemu želiš mijenjati ni osjećati s njegove strane da nisi dovoljno dobra i da bi trebala poraditi na sebi.
To ne znači da se neke stvari s vremenom neće promijeniti ili trebati promijeniti, ali vaše startne pozicije nikako ne bi smjele pod parolom: "Kako ovu osobu mogu učiniti boljom za sebe?". Umjesto toga trebala bi razmišljati o tome kako postati bolja osoba za njega, a i on kako biti bolji tebi. Ako oboje razmišljate na ovaj način, stvoreni ste jedno za drugo.

Lako postižete kompromis

Bez obzira na to koliko je situacija frustrirajuća, vaša ljubav uvijek bi trebala biti u središtu načina na koji želite da se nešto riješi. Tebi bi u interesu trebala biti njegova sreća, njegov uspjeh u poslu i privatno, a njemu isto to kod tebe. Bilo da to znači da se nečega trebaš odreći, potruditi se oko nečeg, žrtvovati nešto - sve to spremna si učiniti za osobu koju voliš i sigurna si da je i on spreman na isto za tebe. Kompromisi vam ne padaju teško jer znate da sve što radite radite za vas dvoje.

Image
Foto: Pexels

Znate kako se posvađati i kako se pomiriti

Svađe su u vezi neizbježne. Nećete se uvijek složiti niti ćete baš uvijek biti nesebični. Niste sveci, obični ste ljudi. Ali kada se problemi pojave, kako ih rješavate kao par?
Padaju li često sarkastični komentari? Jesi li protiv njega i on protiv tebe ili ste oboje na istoj strani protiv problema? Zamjerate li si, izvlačite li kosture iz ormara, jeste li zlopamtila? Jeste li tim ili oboje putujete sami, nadajući se da će onaj drugi kad - tad dosegnuti vašu razinu? Ukoliko ste ovo posljednje, ne piše vam se dobro. trebali bisti i u svađi biti na istoj strani, koliko god to paradoksalno zvučalo. Ljudi koji se vole, znaju o čemu govorimo.

Image
Foto: Pexels

Osjećaš se sigurno kraj njega

Ne mislimo samo na tjelesnu sigurnost, već i na emocionalnu i psihičku. Vjeruješ mu, znaš da će uvijek biti iskren prema tebi, ne dovodiš u pitanje njegvu ljubav ni sumnjaš u njegovu predanost vezi. Znaš da će ostati kraj tebe čak i kad stvari postanu ružne i grube, da će se boriti ne samo za tebe, već i za vas oboje kao par i da će biti tu da ti pomogne pokupiti sve slomljene komadiće i pomoći ti da ustaneš.

Image
Foto: Pexels

Na pravom si mjestu

Kad si s njim spokojna si. Ne želiš biti negdje drugdje niti su ti misli igdje drugdje. Isto vrijedi i za njega. Kada si s nekim koga voliš, dobro ti je. Nisi rastrgana iznutra, za ničim ne žudiš jer je "predmet" tvoje požude kraj tebe. Sve drugo manje je bitno.

Image
Foto: Pexels

Jedno drugom ste donijeli ravnotežu u život

Bez obzira jesi li žudjela za balansom ili ti se činilo da je sve u redu, otkad je on u tvome životu shvatila si koliki je blagoslov i koliko njegova prisutnost na tebe djeluje smirujuće. On je donio ravnotežu u tvoj život i ti u njegov. To ne znači da je vaša veza savršena, takav odnos ne postoji. No, to znači niz naoko sitnih stvari poput načina na koji razgovarate, riješavate probleme, provodite vrijeme…

Image