Isprobaj ih sve

Do veće strasti pod plahtama uz ovih šest avanturističkih poza

Kada nam seksualni život upadne u rutinu, nove i neuobičajene poze su tu da spase situaciju. U nastavku smo izdvojile šest zabavnih poza koje će ponovno zapaliti vatru među vama

pexels-dmitriy-ganin-7905372.jpg
Foto: Pexels

Svi mi volimo onaj osjećaj kada se tek počnemo viđati s nekim i nikako se ne možemo zasititi jedno drugoga. Tada, posebno kada je u pitanju vođenje ljubavi, to radimo posvuda i u svakom položaju koji nam padne na pamet. Međutim, nakon nekog vremena taj osjećaj može nestati i često dolazi do rutine u spavaćoj sobi. Tada je, više nego ikad, važno malo eksperimentirati i isprobati neke nove, uzbudljive i avanturističke seks poze kako biste ti i tvoj partner održali romantiku i strast živom.

Image
Novi izazovi

Za one najhrabrije: Izazovne seks poze koje će te lansirati u 'vrhunce'

Bez obzira na to jeste li ti i tvoj partner avanturisti ili samo želite unijeti malo uzbuđenja u svoj seksualni život, uvrštavanje novih seks poza u vaš repertoar može biti zabavno, ali i dodatno vas povezati na mnogobrojne načine. "Zajedničko isprobavanje novih stvari može dovesti do smijeha, produbljivanja odnosa i povjerenja, ali i do puno zadovoljstva", kaže certificirana seksualna trenerica Kristen Thomas za Elite Daily. Dakle, u kojoj god fazi veze se trenutno nalazili ti i tvoj partner, u nastavku ti donosimo nekoliko zabavnih i avanturističkih poza koje vrijedi isprobati, a koje će među vama ponovno zapaliti iskru i dovesti do veće strasti pod plahtama.

Obrnuta kaubojka

Ako ti i tvoj partner volite poze u kojima si ti gore, posebno onu klasičnu "kaubojku", odlučite se za malo promjene i isprobajte obrnutu kaubojku. U ovoj pozi sve je isto, samo što nisi okrenuta licem prema partneru, već mu okrećeš leđa, a odlična je jer upravo ti možeš kontrolirati pokret, tempo i kut penetracije. Osim toga, ovo može biti izvrstan položaj za lakše postizanje orgazma kod žena, zbog stimulacije klitorisa koja se postiže svim trenjem. Jedna stvar koju treba imati na umu, kaže Thomas, jest da će ti biti malo teže jer nećeš imati potporu, poput partnerovih prsa na koja se možeš osloniti, pa razmisli o tome da mu između nogu staviš jastuk ili dva kako bi ti bilo lakše.

Image
Foto: Pexels

Ležeći doggy-style

Za sve one koji vole seks poze koje ne zahtijevaju puno vježbe i pokreta, ležeći doggy-style je savršen. Osim što ti omogućuje da ležiš na trbuhu, dok partner penetrira od iza, seksualna edukatorica Lola Jean za Elite Daily kaže da je ovo odličan položaj u kojemu se oba partnera mogu opustiti. U ovoj pozi, ti legneš na trbuh s blago raširenim nogama, a partner oslonjen na laktove prodire straga. Ovo možete raditi bilo gdje - u krevetu, na podu i, ako želite biti stvarno avanturistički, na stražnjem sjedalu automobila (samo vodite računa gdje i kada to radite).

Image
Foto: Pexels

Seksi zagrljaj

Seksi zagrljaj omogućuje vam veliku intimnost dok se međusobno gledate duboko u oči, a kontakt očima može biti super seksi za vrijeme vođenja ljubavi. "Baš poput dobre stare misionarske poze, ova poza omogućava vam da se približite i ostvarite seksi kontakt očima", za Elite Daily kaže certificirana seksualna terapeutkinja Aliyah Moore. Dakle, iako ovaj položaj možda nije osobito divlji, kontakt očima može sam po sebi biti avanturistički - pogotovo ako to nije nešto što ti i tvoj partner radite toliko često. U biti, ovo je modificirani misionarski položaj, samo što oba partnera leže na boku i omotaju noge jedan oko drugoga.

Image
Foto: Pexels

Lotus

Isprobavanje novih poza u seksu može doista povećati intimnost, a ako se ti i tvoj partner volite maziti ili samo biti u bliskom kontaktu, onda biste svakako trebali isprobati lotus pozu, koja je sama po sebi jako intimna. "U ovom položaju, partner koji penetrira sjedi prekriženih nogu dok mu druga osoba sjeda u krilo, okrenuta prema njemu s nogama omotanim oko njegovih leđa", objašnjava psihoterapeutkinja Rachel Wright za Elite Daily. Osim toga, ovu pozu možete isprobati na mnogim mjestima - na rubu kreveta, stolcu ili kauču.

Image
Foto: Pexels

Faceoff poza

"U ovoj pozi, partner koji penetrira sjedi na rubu kreveta, kauča ili neke druge površine, dok osoba u koju se vrši penetracija sjedi na njemu, ali okrenuta u istom smjeru", kaže Wright. I u ovoj pozi ti si ta koja može kontrolirati dubinu i kut penetracije, a da se pritom ne umoriš jako. Osim toga, ovu pozu možete isprobati na bezbroj načina, a Moore savjetuje da ju ti i tvoj partner isprobate ispred ogledala za veći intenzitet i bolji doživljaj.

Image
Foto: Pexels

Seks na radnoj površini

Thomas kaže da seksualna pustolovina može doći u raznim oblicima - "ponekad je avantura u pozi, a ponekad je u tome gdje to radimo", kaže Thomas. Ako želite biti dodatno avanturistički, isprobajte seks na radnoj površini u kuhinji, na šanku ili na blagovaonskom stolu. Ovo će vas oboje dodatno uzbuditi, jer se ne radi o tipičnim mjestima na kojima inače vodite ljubav, a može biti nevjerojatno zabavno.

Image
Foto: Pexels