Ljubav i tehnologija

Šalješ golišave fotografije svom dragom? Evo pravila koje je dobro slijediti

Ako razmjenjuješ fotografije sa svojim dragim ipak bi bilo dobro da si svjesna svih rizika, ali i da postoje jasno utvrđena pravila među vama

pexels-sam-lion-6001501.jpg
Foto: Pexels

Slanje golišavih fotografija je tabu, ali opet mnogi ljudi to radi iako naravno ne razgovaraju o tome s prijateljima. Moderna tehnologija donijela je novine u ljubavne odnose, ali i proces zavođenja je nešto drugačiji - postoji stalna razmjena seksi poruka, ali i fotografija i videa. Mnoge parove to uzbuđuje i pomaže im da održe strast kada su razdvojeni.

Image
'Daske' koje orgazam znače

Vodič za početnike: Zaigrajte seksi uloge pod plahtama

No iako razmjena takvih poruka znači da oboje imaju potpuno međusobno povjerenje ipak su mnoge žene svjesne da se fotografije na kojima su nage mogu pojaviti na internetu. Jednom kada se pojave vrlo je teško zaštititi distribuciju takvog sadržaja iako sada već postoji zakonska zaštita.

Ako razmjenjuješ fotografije sa svojim dragim ipak bi bilo dobro da si svjesna svih rizika, ali i da postoje jasno utvrđena pravila između vas dvoje. U nastavku možeš pronaći vrlo jasne savjete kako što sigurnije slati fotografije.

Budi sigurna da oboje to želite

Većina muškaraca će biti posebno sretna i uzbuđena kada dobije fotografiju žene koja im se sviđa koja je napola odijevena ili gola. No vrlo je važno jasno razgovarati o tome. Uvijek pitaj je li u redu da mu šalješ te fotografije.

"Ako pokaže entuzijazam onda imaš dozvolu. No ako kaže 'ne' ili zvuči nesigurno poštuj njegove granice. Sexting (slanje seksualno eksplicitnih poruka i fotografija) može biti vrlo uzbudljivo, ali postoje i druge seksi aktivnosti ako se tvom partneru ne sviđaju fotografije", objasnio je seksolog Jess O’Reilly za Glamour.

Image
Foto: Pexels

Postavi jasne granice

Golišave fotografije ne znače da trebaš biti potpuno gola. Možda mu želiš samo poslati svoje fotografije u grudnjaku? Ne trebaš učiniti nešto više. Sve dok činiš sve što ti je ugodno kontroliraš situaciju.

Osim toga, djelomično golišave fotografije čak mogu biti više seksi nego potpune. Isprobaj seksi poze u donjem rublju ili možda u kupaćem kostimu? Nešto treba prepustiti i mašti kako bi bilo zanimljivije kada se susretnete.

Image
Foto: Pexels

Ne smije biti manipulacije

Prije nego mu pošalješ prve golišave fotografije vrlo je važno znati što ti misliš o svemu tome. Ako se osjećaš seksi i želiš da on bude uzbuđen onda je to u redu. No ako muškarac pokušava manipulirati i sugerira da bi mu trebala poslati fotografije jer ćeš mu tako pokazati da ti se sviđa ili zato da ne gleda druge žene onda bi to svakako trebalo izbjeći. U ovo se ne bi trebala upuštati ako nisi sto posto sigurna.

Image
Foto: Pexels

Nikada nemoj slati fotografiju na kojoj se vidi lice

Vrlo važna napomena koju ne smiješ zaboraviti ako želiš slati golišave fotografije. Možeš slati svoje selfieje ako želiš, slati golišave fotografije, ali nikada, baš nikada nemoj slati svoju golišavu fotografiju na kojoj se vidi lice. Vrlo je važno da nikada na golišavim fotografija ne vidi tvoje lice, za slučaj da sve krene jako loše odnosno da se takve fotografije počnu širiti na internetu.

Image
Foto: Pexels

Zaštiti svoju anonimnost što je više moguće

Ako tvoje golišave fotografije dođu u krive ruke vrlo je važno da se nikako ne možeš identificirati na tim fotografijama. Lice, lokacija fotografije ili bilo kakav znak koji može biti poveznan s tobom treba maknuti.

Image
Foto: Pexels

Tri puta provjeri prije nego pošalješ fotografije

Oprez, oprez, oprez!. Prije nego pošalješ golišave fotografije nekoliko puta provjeri šalješ li ih na pravi broj. Nikako ne smiješ poslati ovakve stvari tati ili svom šefu i zato je puno jednostavnije sve puno puta provjeriti. Osim toga vrlo je važno paziti da slučajno ne staviš fotografije na društvene mreže.

Image
Foto: Pexels

Nemoj slati golišave fotografije muškarcu kojeg ne poznaješ

Potrebno je poznavati osobu kojoj šalješ golišave fotografije, ali danas kada se koriste mnoge aplikacije za dejtanje vrlo je lako dobiti dojam da poznajemo osobu s kojom komuniciramo. Stoga je dobro razmisliti koliko poznaješ određenu osobu i može li sadržaj na kraju biti u krivim rukama.

Image
Foto: Pexels