Kraj ljubavi?

Pasivno-agresivni komentari: Ove rečenice otkrivaju nezadovoljstvo u vezi ili braku

Ove rečenice upozoravaju svaki par da je vrijeme da se suoče s problemima. Možda nužno neće doći do prekida, ali je sigurno da se partner ne osjeća sretno i povezano

profimedia-0743421767.jpg
Foto: Profimedia.hr

U svakom odnosu može se pojaviti pasivno-agresivni elementi. Na primjer možda ne želiš dulje razgovarati s partnerom ili su njegovi komentari podrugljivi. Takav oblik negativnog ponašanja može se povremeno dogoditi svakome, ali može biti znak da se nešto loše događa u odnosu. Znače li određene rečenice ili zamjeranje da se bliži prekid?

Image
Sve lakša odluka

Zbog ovih razloga ljudi se danas najčešće razvode (ne, nije prevara)

Tina Fey, stručnjakinja za veze i osnivačica Love Connectiona objašnjava koji komentari pokazuju da postoji nezadovoljstvo u vezi. "Kroz neizravan pristup partner možda pokušava izbjeći suočavanje sa stvarnošću ili drugom osobom", objašnjava Fay za Bestlifeonline.

Navedene rečenice u nastavku svakako znače da postoje problemi u odnosu, ali i da druga strana možda razmišlja o prekidu, stoga je važno potražiti rješenja i uložiti trud.

"Nije važno što ja kažem, ionako nikad ne slušaš."

Ako tvoj muž ili partner često izgovara ovu rečenicu ili neku sličnu onda to može biti znak da odnos odlazi u krivom smjeru. "Ova vrsta komentara može biti znak da postoji ignoriranje. Ako ga osoba često koristi možda je vrijeme da se oboje uključite u razgovore i otkrijete kako možete poboljšati komunikaciju", objašnjava Kalley Hartman. Kvalitetna komunikacija jedan je od ključeva uspješne veze. Hartman također objašnjava da ovi komentari vjerojatno ne dolaze iz vedra neba i pokazatelj su "da tvoj partner osjeća nezadovoljstvo u vezi".

shimmer fallback

"Ti odluči, mene je baš briga."

Često dok radite planove tvoj parner je potpuno ravnodušan, a to je još jedan od pokazatelja da imate probleme u odnosu. "Ovakva izjava može značiti da muž/dečko više nema želju donositi zajedničke odluke. Ako se ovo događa redovito možda je vrijeme da ponovno stvorite odnos", dodaje Hartman. Također terapeutkinja Crystal Jackson kaže da je to znak da se partner osjeća odvojeno od odnosa. "Ovakvi komentari mogu biti način izbjegavanja izravne komunikacije o osjećajima ili željama i mogu biti znak da niste povezani ili da se osjeća isključeno iz odnosa", dodaje dalje.

shimmer fallback

"Nije važno što ja radim, ionako ništa ne primjećuješ."

Tvoj partner nikada nije zadovoljan s onim što radite, uvijek misli da nije dovoljno? To je vjerojatno pokazatelj da je nezadovoljan.  "Možda misli da se njegov trud ne prepoznaje ili dovoljno cijeni. Onda je pravo vrijeme da razgovarate o onome što se događa i svim problemima. Oboje će te se osjećati slušano i podržano", objašnjava Hartman.

shimmer fallback

"U posljednje vrijeme djeluješ jako udaljeno."

Kada izgovara ovakvu rečenicu vrlo je važno da shvatiš da ne osjeća sigurnost u odnosu. "Ovisno o kontekstu, ovo bi mogao biti pasivno- agresivan način na koji vaš partner aludira da se osjeća emocionalno nepovezano s tobom," kaže Candace Kotkin-De Carvalho. Možda nije nužno znak da razmišlja o prekidu, ali znači potrebu da treba nešto promijeniti u odnosu.  "Ovakvi komentari mogu biti način izbjegavanja odgovornosti za vlastite osjećaje ili postupke, a mogu izazvati osjećaj frustracije i ljutnje kod druge osobe", dodaje Jackson.

shimmer fallback

"Ne razumiješ me."

Ponavlja li tvoj partner stalno da ga ne razumiješ? Možda se osjeća podcijenjeno u vezi traži izlaz. "Ako tvoj partner govori ovakve komentare, možda izražava osjećaj da je neshvaćen ili da se osjeća necijenjeno. Moguće je da traži potvrdu ili dublju vezu što može značiti da treba uložiti trud", kaže Carvalho za Best Life.

shimmer fallback

"Želim malo prostora za sebe."

Ovo bi mogla biti rečenica koja pokazuje da postoje problemi i da se možda povlači od tebe i iz veze. No možda se samo osjeća preopterećeno i treba malo vremena za sebe. "Ovo jednostavno može značiti da u vezi treba malo prostora za disanje ili može značiti da želi prekinuti vezu", kaže Carvalho.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.