Single and NOT ready to mingle

'Moj je izbor biti solo' - rastući trend među ženama je odluka da će biti singl

Često nam se čini da su mnoge samosvjesne žene za koje bismo rekle da su najzanimljivije i baš cool one koje nemaju partnera uz sebe – zašto je tome tako?

pexels-andrea-piacquadio-774095.jpg
Foto: Pexels


Upravo pametnim ženama nije uvijek lako – iako bi čovjek zapravo pomislio suprotno. No, ako uz pamet žena ima i dobar izgled – mnogim će muškarcima ova kombinacija biti jednostavno previše, prestrašit će se – i pobjeći glavom bez obzira. Osim toga, dok je za ženu nekad bilo važno samo 'dobro ' se udati i osnovati obitelj, za puno je žena danas karijera postala prioritet. Moderne žene žele se ostvariti, biti uspješne i iznad svega – neovisne u svakom smislu.

shimmer fallback

Prema jednom istraživanju, čak polovina ženskog stanovništva u reproduktivnim godinama će 2030. biti solo. Većinu u ovoj grupi činit će žene koje nikad nisu bile u braku, a dio će biti i one koje će se udati tek u kasnijim godinama života.

Karijera i obitelj

Prema drugim istraživanjima oko 80 posto žena, dakle velika većina, danas želi i jedno i drugo: raditi i ostvariti se u majčinstvu. Kako bi za oba polja svog života imale dovoljno vremena i energije, moderne žene očekuju od svojih potencijalnih parterna da će pristati preuzeti dio obiteljskih obaveza na sebe. No, čini se da njihove želje baš i nemaju uporišta u realnosti. Naime, prema anketi koju je naručila agencija za online upoznavanje ElitePartner, svega 40 posto muškaraca vidi se u odnosu u kojem s partnericom dijeli roditeljske i kućanske obaveze u jednakom omjeru. Sad je jasno zašto su muškarci iz snova obično svi zauzeti, zar ne? 'Na tržištu' ih jednostavno nema dovoljno!

shimmer fallback

Visoki kriteriji

Postoji još jedan razlog zašto je sve više lijepih i pametnih žena solo. Naime, žene su pomaknule ljestvicu kad je u pitanju savršeni muškarac te sada imaju mnogo više kriterije nego što su to imale, na primjer, naše prabake i bake. Tako idealni partner treba biti pun razumijevanja, samopouzdan, svakako mora imati smisla za humor, biti inteligentan i uz sve to još i sexy.

Image
Izgubljeni kompas

Ženska kriza srednjih godina: Kako prepoznati znakove?


Čak 38 posto ispitanica otvoreno priznaje kako nije spremno pristati na kompromise kad je riječ o biranju partnera i da je upravo to i glavni razlog zašto su same. Njihov je moto: radije sama, nego u vezi koja ne ispunjava njihova očekivanja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.