Seks i zabava

Igre u krevetu koje će vam pomoći da budete još zaljubljeniji

Iako parovi rjeđe razmišljaju o seksualnim pozama, više se fokusiraju na dodire i strast, ipak bi trebali znati da neke poze pojačavaju intimnosti i emocije

profimedia-0282406882.jpg
Foto: Profimedia.hr

Seks je zabavan i poseban dio života svakog zaljubljenog para. Seks je mjesto na kojem postoje samo ONA I ON, ne postoji vanjski svijet i ništa osim njihove ljubavi. No često na početku ljubavi postoji jako puno strasti i želje, ali oboje moraju istraživati što želi partner i u čemu najviše uživaju. Naravno seksualne poze uvijek su jako važne, ali na početku veze fokus nije na njima.

Image
Podcjenjujemo je

Zašto je važna intimnost koja ne uključuje seks i kako je prakticirati?

Nema sumnje da određene seksualne poze omogućuju višu razinu emocionalne i fizičke povezanosti. Seksualni položaji mogu pomoći parovima da povećaju svoju uzbuđenost, ali i da osjetila postanu još osjetljivija. Seks će postati intenzivniji,a istovremeno se ne smije zaboraviti na kontakt očima, ljubljenje, milovanje, povjerenje jer su to vrlo važni dijelovi intimne povezanosti. Određeni seksualni položaji mogu pomoći da se par poveže i još više zaljubi, a o kojim pozama se radi pročitaj u nastavku:

Žena je iznad muškarca

Muškarac leži, a žena je iznad njega je vrlo ranjiv položaj za oboje. Takva emotivna otvorenost može naglasiti jaču intimnost u seksu. On mora imati povjerenje u njezine odluke dok je ona potpuna ogoljena i izložena njegovim pogledima i dodirima, piše YourTango. Ovaj poza je idealna za različite dodire i jače emocije.

Image
Foto: Unsplash

Drži me čvrsto

Ovo je vrlo intiman položaj u kojem muškarac drži ženu kao da mu je upravo skočila u naručje. Ona svoje noge umota oko njegovog struka i stavi ruke oko njegovog vrata. Ovaj ljubavni položaj pogoduje sporim pokretima, strastvenim poljupcima i nježnom njihanju.

Image
Foto: Unsplash

Još bolji misionarski položaj

Misionarski položaj je vrlo intiman, lica su vrlo blizu i postoji kontakt s cijelim tijelom. Kako bi pojačao emocionalnu intimnost misionarskog položaja, muškarac može držati ženinu stražnjicu i svoje noge držati izvan njenih jer će bolje obuhvatiti njezino tijelo. Ovaj položaj je odličan za analni seks, a par zadržava fizičku intimnost.

Image
Foto: Unsplash

Žlica

Iako nema kontakta očima u ovoj pozi se ipak stvara intenzivna emocionalna povezanost. Muškarac i žena leže jedan pored drugog (on iza nje), on zaštitnički grli ženu cijelim tijelom što povećava bliskost. Također je prekrasan položaj za dodirivanje, stiskanje, trljanje, pa čak i držanje za ruke što može biti nevjerojatno intimno tijekom seksa. Ovaj položaj se smatra jednim od najboljih poza za postizanje orgazma kod žene.

Image
Foto: Unsplash

Slobodne ruke za dodire

Seksualna se igra može pojačati ako se oslobode ruke za dodire. Na primjer, muškarac sjedi na stolcu, a žena sjedi na njemu i okrenuta je prema njemu. Ovako se ostvaruje bliski kontakt i slobodan pristup za poljupce. Šaputanje i slobodne ruke za dodire po cijelom tijelu samo su dodatni začin za ovu poziciju. Vrući dodiri mogu dovesti do njezinog najboljeg orgazma u životu.

Image
Foto: Unsplash

Lotos za intimniji seks

Poza lotosa stvara veliku emocionalnu povezanost između partnera. Muškarac sjedi u položaju lotosa kao u jogi, a žena je u njegovim krilu s nogama i rukama omotanim oko njega. Ljubavnici su potpuno isprepleteni i gledaju se licem u lice. Potreba za sporijim, senzualnim pokretima u ovom položaju stvara romantičnu atmosferu i dublju emocionalnu povezanost.

Image
Foto: Unsplash