Ojačaj svoju vezu

'Pillow talk': Jednostavna navika pred spavanje koja će zbližiti tebe i partnera

Nisu ti potrebne velike i grandiozne geste kako bi se ponovno povezala sa svojim partnerom - dovoljan je jedan mali razgovor prije spavanja, a u nastavku saznaj sve o tome

pillow-talk.jpg
Foto: Pexels

Bez obzira na to jesi li u vezi mjesec dana, godinu dana ili deset godina, svaka veza zahtijeva rad i trud kako bi opstala. Jednako tako, u svakoj vezi dođe vrijeme kada se ne osjećamo dovoljno povezano sa svojim partnerom, bilo zbog pretrpanog rasporeda, posla ili nekih drugih obaveza, a iako svi mi želimo imati bliski odnos prepun ljubavi, znati kako se povezati sa svojim partnerom nije uvijek tako lako kao što zvuči.

Image
Ljubav i seks

Fantastične poze koje će vratiti strast pod plahte - ali vas i emocionalno povezati

Svaka od nas već se našla u sličnoj situaciji - željela je svoju vezu i svog partnera staviti na prvo mjesto i ponovno se povezati s njim, no nije znala ni odakle krenuti. Iako ti na prvu na pamet padaju možda neke velike geste, zapravo je puno jednostavnije od toga. Naime, postoji jedna navika koja vas, ako ju ti i tvoj partner uključite u svoju rutinu prije spavanja, može zbližiti na načine za koje uopće niste ni znali da postoje. O čemu je riječ? Saznaj u nastavku.

'Pillow talk' - intimni razgovori prije spavanja

Sigurno si već čula za izraz 'pillow talk'. Iako nema točnog prijevoda na hrvatski jezik, nešto najbliže tom izrazu bili bi 'intimni razgovori prije spavanja'. Dakle, zaboravi na beskrajno skrolanje društvenim mrežama i gledanje TikTok videa prije spavanja - ovo je navika koju pod hitno morate izbaciti iz svoje večernje rutine, a savršena alternativa tome, koja će vas još više zbližiti, je upravo pillow talk.

Ključ je u tome da ti i tvoj partner svoje pametne telefone ostavite sa strane i provedete vrijeme razgovarajući jedno s drugim. Podijelite jedno s drugim što god vam je na umu i budite otvoreni i ranjivi jedno prema drugome. Kao što smo već spomenule, 'pillow talk' je intiman razgovor koji se vodi između partnera dok su u krevetu, a pomoći će vam da se 'ogolite' jedno pred drugim i razgovarate o čemu god želite. A najbolji dio? Uopće vam ne treba puno vremena da biste pokrenuli razgovor - samo krenite razgovarati najnormalnije, kao što biste to inače radili, i pustite da se razgovor razvija u svom smjeru.

Fokus na zanimljivim temama koje će vas opustiti i zbližiti

Ljepota 'pillow talka' je u tome što se može prilagoditi svakom paru i svake večeri može izgledati drugačije. Međutim, stručnjaci predlažu da teme ne budu neke ozbiljne i teške, već neke zanimljive i bezbrižne koje će vas zbližiti. Ovi razgovori mogu se usporediti s onima koje imamo na početku veze, kada još učimo o svom novom partneru, pa ovo vrijeme pred spavanje iskoristite da jedno s drugim podijelite nešto i naučite nešto novo jedno o drugome, čak iako su iza vas već godine i godine veze. A ako ste oboje imali posebno naporan dan, ovakav bi razgovor mogao biti upravo ono što vam je potrebno da se 'resetirate'.

Image
Foto: Unsplash

Razgovor s partnerom prije spavanja ima brojne benefite

Užurbana svakodnevica vrlo lako može dovesti do toga da smo pod stresom, a naša veza i partner onda mogu itekako ispaštati. A ako tome pridodamo i provođenje vremena na pametnim telefonima umjesto provođenja vremena s partnerom, tvoja se veza može naći u 'krizi' samo tako. Zato je razgovor prije spavanja odličan način da se opustiš nakon napornog radnog dana i da se ponovno povežeš s tebi dragom osobom i naučiš nešto novo o njoj, bez obzira na to koliko ste dugo zajedno.

Na taj ćeš način pokazati partneru da su ti on i vaša veza na prvom mjestu, a svemu tome u prilog idu i brojna istraživanja koja pokazuju da 'pillow talk' povećava oksitocin u mozgu, poznat i kao hormon povezivanja. To omogućuje parovima da se osjećaju emocionalno bliže i povezanije jedno s drugim jer su počeli učiti više o svom partneru, a sve to povećava i želju za fizičkom intimnošću. Iako cilj ovih razgovora nije nužno seks, to može biti dobrodošao rezultat. Dakle, nema razloga da ovo ne isprobaš sa svojim partnerom kako bi se još jače povezala s njim i vašu vezu dovela na jednu novu razinu.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BITI SRETAN?