Bez iznimke!

Recept za ljubavnu sreću: 5 stvari koje najsretniji parovi čine svaki dan

U zdravoj i sretnoj vezi, partneri jedno drugome pokazuju ljubav i podršku na dnevnoj bazi. Evo koje su to zapovijedi sretne veze, a koje stabilni partneri nikad ne krše.

chermiti-mohamed-LxLIWGRe8gs-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

U početku veze je sve uvijek divno i krasno, strast i zaljubljenost su na vrhuncu, no što i kako kada se taj početni zanos istopi, a rutina preuzme kontrolu nad odnosom? Iako možda misliš da tada kolotečina mora zavladati i da će ljubavni žar splasnuti, a osjećaji izblijedjeti, to uopće ne treba biti tako. Naime, postoje zlatna pravila, odnosno obrasci ponašanja, a koja slijede parovi koji kao da su vječito zaljubljeni kao i prvog dana. Te navike im omogućavaju da im veza cvjeta neovisno o tome koliko su dugo zajedno, a zbog njih je njihov odnos čvrst, stabilan i prepun ljubavi i poštovanja.

Image
Može li se voljeti bezuvjetno?

Kako ćeš prepoznati pravu i bezuvjetnu ljubav? Upravo po ovim znakovima

Ne radi se o nikakvim kompliciranim i nerealnim stvarima poput seksanja svakog dana po dva puta ili izlazaka na romantične večere više puta u tjednu - već o sitnicama koje čine ljubavnu vezu kvalitetnom i vrijednom održavanja na životu dugi niz godinama. U nastavku ti tako otkrivamo o kojim se to navikama najsretnijih parova radi, a koje oni čine svaki dan - bez ikakve iznimke.

POGLEDAJ VIDEO: Martina je zbog ljubavi doselila u Hrvatsku i sa zaručnikom pokrenula vlastiti biznis

Otvoreno komuniciraju o osjećajima i problemima

Ovo je prvo i apsolutno ključno pravilo svake stabilne ljubavne veze, Otvorena, iskrena komunikacija, povjerenje i mogućnost izražavanja osjećaja ključ su dugotrajnog odnosa koji se temelji na povjerenju i poštovanju, pa ako sa svojim partnerom nisu u stanju adresirati stvari koje te muče - kreni u potragu za novim muškarcem. Statistike pokazuju da parovi koji otvoreno i odmah rješavaju svoje probleme imaju čak 70 posto veće šanse da im odnos uspije na duge staze, od onih koji svoje zamjerke "guraju pod tepih". Razgovor u miru, bez vikanja i svađanja, je iznimno važan segment stabilnosti veze i nikada ga nemoj podcijeniti.

shimmer fallback

Imaju naviku pokazati zahvalnost

Sretni parovi pokazuju na dnevnoj bazi koliko su zahvalni jedno za drugo. Jednostavnim stvarima, poput cijeđenja soka ili kuhanja kave ujutro, možeš pokazati partneru koliko ti znači. Zahvali mu za male sitnice koje čini, a koje te čine sretnom i vjeruj nam, oboje ćete se osjećati sretnije i zaljubljenije. Pozitivno razmišljanje o vezi i uočavanje svih sitnica na kojima smo zahvalni uči nas općenitom pozitivnom stavu prema životu - a to nam na više polja donosi koristi. Zbog toga, reci "hvala", i verbalno i gestom, kad god to možeš. Ništa ne košta, a usrećit će i tebe i tvog frajera.

shimmer fallback

Pokazuju ljubav malim gestama

Svi znamo da je u početku veze lako samoinicijativno doći na ideju romantičnog izleta, večere uz svijeće ili pak kupnje velikog buketa cvijeća, no s vremenom se zanos istopi, a rutina i svakodnevica preuzmu glavnu riječ. Kad dođe do tog trenutka, bitno je ne zaboraviti da je flertanje i nježno udvaranje u vezi uvijek poželjno, pa ma kako dugo ona trajala. Pokaži stoga dečku ili suprugu da ga voliš tako što ćeš mu pripremiti najdražu večeru ili ga pak iznenadi romantičnim izlaskom u kino u dvoje. Jedno drugome pokazujte da vam je stalno malim gestama, pranjem suđa, pomaganjem u kućanstvu ili jednostavno kratkom masažom na kraju dana. Takve male geste znače jako puno za dugoročno zadovoljstvo i održivost veze.

shimmer fallback

Brinu o partneru

Duge i stabilne veze često mogu zapasti u rutinu, a mi postanemo nekako tupi na brige i osjećaje našeg partnera ili partnerice. No, to se nikako ne bismo smjelo dogoditi ukoliko želimo da nam veza opstane na druge staze. Naime, najsretniji i najstabilniji parovi uvijek brinu jedno za drugo te su si podrška i u lijepim i u teškim trenucima. Oni su ti koji na kraju dana pružaju utjehu nakon stresnog dana na poslu ili oni koji nose čaj u krevet kada se ne osjećamo dobro - i za to ne traže nikakvu hvalu, to jednostavno tako treba biti. Briga o našem ljubavnom paru, brižnost i suosjećanje ključ su svake sretne veze.

shimmer fallback

Daju si komplimente

Ne trebate si svakog dana međusobno govoriti da imate najljepše oči svijeta ili pak govoriti partneru da nema bolje osobe od njega, ali biste oboje svakako trebali pokušati pokazati da cijenite jedno drugo. Čak i mali komplimenti poput "odličnu si večeru skuhao" ili "danas ti jako dobro stoji ova košulja" mogu učiniti čuda za vezu. Oboje ćete se osjećati bolje i pozitivnije, a stalan obrazac dijeljenja malih komplimenata će vas uvijek iznova tjerati da uočite ono što volite jedno kod drugoga. Zbog toga, najsretniji ljubavni partneri svijeta itekako znaju koliko su komplimenti i podizanje samopouzdanja druge osobe bitni za sretnu vezu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.