Još ga voliš?

Prepoznaješ li ih kod sebe? Ovi znakovi govore da ga nisi preboljela

Ako ti mjesecima nakon prekida misli preokupira tvoja propala veza, postoji šansa da si još uvijek zaljubljena u svog bivšeg partnera, ili u idealnu varijantu te veze koja se realno nikada nije ostvarila

pexels-monstera-5874709.jpg
Foto: Pexels

Veza je završila. On je otišao. Ima dana kada misliš da ti je bolje bez njega i da je to sve bila jedna velika greška koja se morala dogoditi da nešto naučiš i narasteš kao osoba. A onda ima i onih drugih dana. Onih kada ti se ne da ustati iz kreveta, kada razmišljaš o tome što ste sve mogli i gdje bi vam bio kraj da je samo nešto bilo malo drugačije. Da je on bio bolji, ili ti?

Image
Iz njegove perspektive

Zauvijek gotovo! 5 glavnih razloga zašto muškarci prekidaju veze

Prekid veze je uvijek težak. Neovisno o tome imaš li 17, 30 ili 50 godina - u glavi si uvijek postavljaš pitanje 'je li moglo drugačije?'. Na to pitanje nemamo odgovor, ali ako ti mjesecima nakon prekida misli preokupira tvoja propala veza, postoji šansa da si još uvijek zaljubljena u svog bivšeg partnera, ili u idealnu varijantu te veze koja se realno nikada nije ostvarila. Osvijesti se! Donosimo ti znakove koji sugeriraju da još uvijek (iako misliš suprotno) nisi preboljela bivšu ljubav. Spoznaja je prvi korak prema oporavku.

Razmišljaš 'što ako?'

Ležiš u krevetu i gledaš u zid preko puta sebe razmišljajući o - njemu. Iako je vaša veza završila i trebala bi krenuti dalje, nešto ti preokupira misli i vraća te u dane kada ste bili skupa. Razmišljaš o tome što je zapravo bilo krivo među vama i kako je došlo do prekida. Osvijesti se i prekini tu evaluaciju prošlog života koji je završi, i očito je trebao završiti. Normalno da ćeš si neposredno nakon prekida postavljati svakakva pitanja, ali ako i mjesecima nakon još uvijek razmišljaš 'što bi bilo kad' bi bilo?', najvjerojatnije još nisi preboljela nedavni prekid.

shimmer fallback

Pregledavaš profile društvenih mreža

Znamo da si navikla kopati po njegovom profilu još iz doba dok ste bili u vezi. Navika je gadna stvar i teško je se riješiti, ali sada je krajnje vrijeme. Ovo opsesivno ponašanje ima loš utjecaj na tvoj oporavak od veze. Stalno kopanje po njegovom profilu i 'praćenje' gdje je, s kim je i što radi iznimno je nezdravo za tvoju psihu i jedan od sigurnih pokazatelja da ga još nisi preboljela.

shimmer fallback

Žališ za njim

To nije ništa čudno neposredno nakon prekida. Prirodno je žaliti za osobom kojoj si dala dio sebe, ali ako primjećuješ da se stalno vraćaš u prošlost i preokupiraš misli događajima koji su davno prošli, žališ što ste prekinuli i stalno ga uspoređuješ s drugim frajerima koji ti pokušavaju ući u život, možda ga još nisi preboljela do kraja. Morat ćeš poraditi na sebi ako si želiš olakšati ovaj period, u suprotnom ovo može biti vrlo teško razdoblje za tebe.

shimmer fallback

Okupira ti misli

Previše razmišljaš o baš svakoj sitnici koja se dešavala pred kraj vaše veze. Ponovno proživljavaš sve dobre i loše trenutke, i ne samo to, nego i opravdavaš one loše i umanjuješ im vrijednost. Ovo je siguran pokazatelj da još uvijek nisi na dobrom putu. Uz to, ako mu šalješ poruke i kontaktiraš ga za baš svaku glupost, budi sigurna da imaš još puno samokontrole do potpunog oporavka. Još ga nisi preboljela, a ako je on krenuo dalje, savjetujemo ti da i ti napraviš isto što prije.

shimmer fallback

Nisi se pomirila s prekidom

Još uvijek preispituješ zbog čega ste prekinuli i toliko si osjetljiva da nitko ne smije spomenuti njegovo ime bez da se rastužiš? Definitivno ga nisi preboljela. Jedina tema o kojoj želiš pričati je on, a ako uz to nemaš planova za budućnost jer nisi ni stigla razmišljati o tome (još uvijek maštaš o prošlosti) teško ćeš krenuti dalje. Zapitaj se! Možeš li se vidjeti da ljubiš drugog frajera? Kada odgovor bude potvrdan, znat ćeš da si na dobrom putu za potpuni oporavak.

shimmer fallback

Ne izlaziš

Toliko je duboko ukorijenjen u tvoje misli da uopće nemaš volje ni pomisliti da bi mogla izaći s nekim zgodnim frajerom i dobro se zabaviti. Umjesto toga ti nazivaš njegove prijatelje i družiš se s njima kako bi saznala informacije o njemu. I sama znaš da ovo nije najpametnije. Budi realna, ne družiš se s njegovim prijateljima zbog iskrenog prijateljstva (ne kažemo da to nije moguće) nego da saznaš novosti iz života bivšeg, a to može biti jako toksično za tvoju psihu. Probaj se opustiti, i graditi svoj život sama sa sobom. Barem dok ne dođe netko kome ćeš ponovo pokloniti svoje srce.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.