Iz njegove perspektive

Zauvijek gotovo! 5 glavnih razloga zašto muškarci prekidaju veze

Je li ti se ikad dogodio da si ostala ostavljena bez da razumiješ zašto su stvari pošle po zlu? Prema stručnjacima vjerojatno je posrijedi jedan od ovih 5 najčešćih razloga zašto ON odlučio dati petama vjetra

kelly-sikkema-E8H76nY1v6Q-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Prekidi su jedan od najtežih dijelova života - i mogu dosita boljeti. Za mnoge je osjećaj gubitka gotovo jednak kao osjećaj kad nam umre draga osoba, patnja je toliko razarajuća i na neko nas vrijeme paralizira. Raspad ljubavnog odnosa može se dogoditi na mnoge vrlo različite načine: ponekad ga možemo nanjušiti mnogo ranije, ali ponekad nas zatekne nespremnu. Kad smo mi one koje budu ostavljene, neminovno se pitamo zašto? Jesmo li mi napravile nešto krivo? Da se stvari još spasiti ili postoji neka lekciju koju iz ovog trebamo naučiti- kako bismo idući put bile pametnije i izbjegle slomljeno srce?

Image

Da bi dobila odgovore na ova pitanja, treba ući u muški um - koji zapravo, kad je ljubav u pitanju i nije toliko kompliciran. Muškarci žele, baš kao i mi, biti voljeni, cijenjenji i željeni. Na kraju krajeva, oba spola u vezi traže isto: sigurnost, utjehu, snagu, podršku, ugodu i radost. No, ako muškarac ima osjećaj da je veza koju imate više nalik na igru u kojem se međusobno nadmudrujete i natječete ili m se čini da ste u stalnom ratu, ovo će rezultirati time da postane distanciran - iz veze će najprije otići emocionalno, ali zatim i fizički.

Image
Ljubav u slijepoj ulici

Samo u prolazu: znakovi da ON baš i ne misli ozbiljno

I dok žene pamte sve detalje, muškarci obično u glavi imaju širu sliku - ako ona nije skladna ON bi mogao završiti stvari pakiranjem kofera. Brojni su razlozi zašto muškarac može vezu osjećati kao opterećenje, ali ovo su 5 najčešćih:

Ovisiš o njemu


Muškarcu je odbojan osjećaj da je žena o njemu emocionalno ovisna i da će, ako je ostavi, leći i umrijeti. Pored sebe želi snažnu i samouvjerenu ženu koja se ne da motati oko malog prsta. Takva žena ne dolazi moliti ga da se vrati natrag jer zna koliko vrijedi i što može ponuditi. Ako si u vezi zato da imaš bolju sliku o sebi, onda nisi neovisna i samodostatna žena. Needy i clingy osobe koje preklinju za ljubav nikome nisu privlačne, bez obzira na to kojeg su spola. Ne želimo druge vidjeti na koljenima, želimo da budu naši ravnopravni partneri. Zapamti, teško je voljeti nekoga tko ne voli i ne poštuje sebe.

Image

Više ga ne zavodiš


S godinama je ove iskrice možda nestalo, više se ne trudiš zavesti ga i pokazati mu koliko ti je privlačan. Pojela vas je rutina i zaboravila si kako su stvari izgledale na početku. Muškarci vole zaigrane žene, one koje znaju začiniti svakodnevicu i ukazati mu na zabavnu stranu života. Isto tako, muškarci se naprosto obožavaju osjećati poželjnima. Ako ga tretiraš kao komad namještaja ili pomoćnog radnika u kuhinji, prije ili kasnije poželjet će opet malo biti u središtu nečije pažnje.

Image

Želi da ga voliš zbog onog što on jest


Često se muškarci osjećaju kao da ih žene vrednuju pretežno prema tome koliko su uspješni, koliko zarađuju ili koliko su im korisni u životu. Ali zapravo svi želimo biti voljeni radi onoga tko stvarno jesmo. Živimo u društvu u kojem se očekuje od muškarca da uvijek budu snažni i čvrsti, ali i oni ponekad trebaju podršku i nekoga na koga se mogu osloniti. Također, muškarci žele pažnju i nježnost, kao i mi - samo ponekad to ne znaju jasno reći. Ako osjeća da ne dobivaju dovoljno i da im ove, zapravo osnovne ljudske potrebe nisu zadovoljene, muškarac bi mogao odlučiti dići sidro.

Image

Ne daš mu da diše

Muškarci uživaj imati vrijeme za sebe i raditi nešto što ih veseli. Nije zdravo očekivati od njega da te svuda prati kao sjena i da dijeli svaki tvoj interes. Također, ako si previše posesivna i provjeravaš njegov mobitel da vidiš s kim se dopisuje - ovo bi ga brzo moglo dovesti do ruba. Muškarac treba svoj prostor i ako mu ga nećeš dati, u njegovu životu uskoro više neće biti prostora- za tebe.

Image

Osvojena tvrđava


Moramo te upozoriti i na ovaj tip muškaraca, jer za razliku od prav četvrti navedena razloga za prekid, ovaj peti nema apsolutno nikakve veze s tobom. Riječ je o muškarcima koji će od početka sve napraviti kako treba, obasipati te pažnjom, učiniti da se osjećaš stvarno posebnom i sigurnom - djelovat će predobro da bi bilo istina. U trenutku kad se potpuno prepustiš, takav tip vrlo nezrelog muškarca naglo će izgubiti interes - jer zapravo mu je napeto bilo samo osvajanje. Ti ćeš postati samo još jedan trofej za ovog lovca i dok se budeš oporavljala od šoka, on će već postavljati stupicu za novu žrtvu. Zato, ako se stvari čine presavršene, budi na oprezu - u ljubavu kao ni u životu, ništa nije savršeno.

Image