Tko bi rekao!

'Krivci' iz sjene: Neočekivane namirnice koje smanjuju tvoj libido

Znaš i sama da su alkohol i 'junk food' glavni neprijatelji tvog libida, ali sigurno nisi ni pomišljala da tvoju seksualnu želju sustavno ubijaju i neke, puno zdravije namirnice

pexels-ron-lach-10067945.jpg
Foto: Pexels

Stres, posao, globalna situacija u svijetu, gospodarska kriza...baš svašta može utjecati na tvoj libido koji može biti malo 'poljuljan' u ovom periodu svjetske nestabilnosti. Osim ovih faktora na koje nemaš utjecaj, na tvoju seksualnu moć utječu i one stvari koje možeš kontrolirati. Prvenstveno tvoja prehrana. Znaš i sama da su alkohol i 'junk food' glavni neprijatelji libida, ali sigurno nisi ni pomišljala da tvoju seksualnu želju sustavno ubijaju i neke, puno zdravije namirnice.

Image
Za snažniju seksualnu želju

Potakni libido na prirodan način uz ove super savjete

Iako se trudiš i hraniš zdravo i organski, misleći da tako činiš dobro svom organizmu, sigurno nisi ni sumnjala da su namirnice koje konzumiraš gotovo svakodnevno - glavni 'krivci' za tvoju seksualnu neraspoloženost.

Ako se i sama nosiš s manjkom seksualne želje, pažljivo pogledaj svoj obrok i obrati pažnju imaš li na meniju jednu od ovih namirnica koje smanjuju libido.

Tjestenina

Ova vrlo popularna namirnica diljem svijeta ima posebno negativan utjecaj na muški libido. Tjestenina je vrlo zasitna i često uzrokuje osjećaj nadutosti što je samo po sebi dovoljno da čovjek izgubi volju za seksom. Ovo ne znači da se moraš odreći omiljene namirnice, ali probaj je konzumirati u razumnim količinama.

Image
Foto: Pexels

Soja

Ova zdrava namirnica može biti toksična za tvoju seksualnu želju. Ako si vegetarijanka ili veganka i konzumiraš puno soje u njezinim raznim oblicima poput tofua, miso paste ili tempeha, imaj na umu da možda svojom prehranom ubijaš želju za seksom. Naime, soja ima negativan utjecaj na ženske hormone i smanjuje njihovu razinu što dovodi do smanjene seksualne želje. To ne znači da ne smiješ konzumirati soju, ali probaj biti umjerena.

Image
Foto: Pexels

Jagode

Zamisli ih samo umočene u čokoladu ili na finom sočnom kolaču. Znamo, teško im je odoljeti, i sigurno misliš kako je nemoguće da je ovo divno voće neprijatelj tvoje seksualne moći, ali je! Jagode se vrlo brzo razgrađuju u tvom organizmu i uzrokuju napuhnutost i grčeve, a to definitivno nije trenutak za romantiku.

Image
Foto: Pexels

Dijetalna pića

Iako su bolja opcija za tvoj struk od onih klasičnih gaziranih pića, definitivno negativno utječu na tvoj libido. Umjetna sladila koja se nalaze u gaziranim pićima utječu na razinu serotonina - hormona i neurotransmitora sreće koji kontrolira raspoloženje, emocije i san. Znanstveno je dokazano da su niske razine serotonina povezane sa smanjenom seksualnom željom kod oba spola.

Image
Foto: Pexels

Kokice iz mikrovalne

Film i kokice su kao prst i nokat, jedno ne ide bez drugog. Kokice su odlična (pa i zdrava) grickalica, ali nipošto ne one iz mikrovalne. Takve štete tvom organizmu, a pogotovo muškoj populaciji. Kemijski spojevi koji se nalaze u masnoći kokica iz mikrovalne negativno utječu na spermije smanjujući njihov broj. Dobra vijest je što se ne moraš odreći kokica, samo ih ispeci klasično, u dubokom loncu ili tavi s malo ulja.

Image
Foto: Pexels