Komplicirani odnosi

Bolje ih izbjeći: 5 laži o muškarcima u koje žene vole vjerovati

Stručnjaci su otkrili pet najčešćih stvari u koje se žene uvjeravaju kad su u pitanju muško-ženski odnosi, a koji su daleko od istine

profimedia-0349381536.jpg
Foto: Profimedia.hr

Muško-ženski odnosi su vrlo komplicirani i često oba spola budu pogubljena u toj mreži komunikacije i osjećaja. Od prvog susreta i zavođenja do useljavanja u zajednički stan, vrlo rijetko je ljubavni odnos jednostavan.

Image
Moguće je

Kako pronaći ljubav nakon četrdesete - ovo je sve što trebaš znati

No ono što čini razliku je shvaćanje svijeta, a muškarci i žene nisu isti. Žene će se često noćima buditi i razmišljati zašto je ON nešto rekao i kako to utječe na njihov odnos, a muškarci će reći što misle ili čak prešutjeti i dalje nastavati sa svakodnevnim životom.

shimmer fallback

Zbog toga su žene često nesretne i vode razgovore sa svojim prijateljicama i o svemu promišljaju, ali zbog previše misli mogu biti pogubljene i čak ne vidjeti što se događa u odnosu. Ako se ženi muškarac jako sviđa čak će se i uvjeravati da je njihov odnos (i on) puno bolji. Uvjeravat će se da je brižan iako to nije ili jako zaposlen pa ne može provoditi vrijeme s njom. Često se takve situacije događaju zbog toga što žena jako voli, ali se možda radi i o lošoj komunikaciji. U koje se stvari prema stručnjacima žene uvjeravaju, a nisu istina, možeš pročitati u nastavku:

Laž: Seks će vas zbližiti

Istina: Ljubav i seks nisu uvijek povezani u muškom mozgu, pa nemoj pomisliti da je seks nužno put do bliskosti i snažne veze. "Muškarac se ne povezuje uvijek sa ženom s kojom ima seksualne odnosne. Kvalitetno vrijeme pravedno izvan spavaće sobe je najbolji način da se muškarac jače zainteresira za ženu. Što više vremena provodite na ovaj način vaša veza će biti jača", objašnjava autor i terapeut Barton Goldsmith.

shimmer fallback

Laž: Svi dobri muškarci su zauzeti

Istina: Nakon nekoliko loših prvih sastanaka (svaka žena je bila na tom mjestu) možda osjećaš da ti je dosta i da ni jedan dobar muškarac u zemlji više nije slobodan. U stvarnosti, postoje tisuće muškaraca koji imaju iste vrijednosti kao i ti i sigurno su slobodni. Ključ za pronalaženje sjajnog frajera je u tome što žena mora promijeniti način na koji razmišlja. Shvati da neće svaki susret s muškaracem u baru voditi do kvalitetne veze, ali stajanje sa strane s otužnim izrazom lica sigurno te neće dovesti do željene veze i ljubavi.

shimmer fallback

Laž: Nije tako mislio

Istina: Bez obzira je li te gurnuo u ljutnji ili ti često "spušta" kroz različite šale i podcjenjuje te, za nasilje bilo kakvog oblika nikada nema opravdanja. No neke žene uvjeravaju sebe da je ON to učinio zbog stresa ili još gore, muškarac ih uvjeri da su one uzrokovale takvo njegovo ponašanje. "Na ovaj način samo ćeš uništavati svoje samopoštovanje, neovisnost i sreću te prihvatiti nasilje u svom životu", objašnjava klinički psiholog Tom Rogat za Glamour.

shimmer fallback

Laž: Zaljubljeni parovi stalno su zajedno

Istina: Stalno želiš biti u blizini svog partnera? To je potpuno normalno, ali to ne znači da trebaš odustati od druženja s prijateljicama ili imati ispade bijesa svaki put kad on želi otići na pivo. "Ljubav znači zajedništvo, ali i sposobnost da možete biti odvojeni. Ako muškarac ili žena želi uvijek biti sa svojim partnerom onda se ne radi samo o ljubavi, već se može raditi i o kontroliranju", kaže terapeutkinja Jane Greer.

Vrlo je važno organizirati vrijeme samo za sebe i dozvoliti partneru da učini isto kako biste oboje mogli izraziti svoju individualnost. Ovo je odličan način da se u vezi uvijek održava svježina i interes (imat ćete o čemu razgovarati). No na ovaj način se održava i privlačnost u vezi jer se uvijek pojavljuju leptirići i iskre u trbuhu.

shimmer fallback

Laž: Moj život je nepotpun bez muškarca

Istina: Puno ljudi, i muškarac i žene, misle da je važno da imaju partnera da bi bili potpuni. No činjenica da je svaka osoba potpuna. Ako razmišljaš ovako onda prihvaćaš ideju da nisi cijela osoba, ali ni interesantna osoba bez muškarca. Tako ne poštuješ svoje fantastične prijatelje, posao, svoje talente i sebe. No ako samopouzdano hodaš kroz život sigurno ćeš privući kvalitetnog muškarca s kojim ćeš moći dijeliti život.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.