Moguće je

Kako pronaći ljubav nakon četrdesete - ovo je sve što trebaš znati

Dejtanje u četrdesetima nije isto kao ono u dvadesetima, a da se lakše snađeš - pronašle smo nekoliko savjeta što raditi, a što izbjegavati kad je u pitanju pronalazak ljubavi u kasnijim godinama

pexels-gary-barnes-6248874.jpg
Foto: Pexels

Prešla si četrdesete, solo si i misliš da za tebe više nema izlazaka? Stalno slušaš kako je sve manje riba u moru i sve više vjeruješ kako se radi o morskim psima, a ti bi htjela pitomu zlatnu ribicu. Pa promijeni mišljenje! I ti si riba u tom istom moru i to kakva riba! Mudrija, pametnija i hrabrija nego ikad prije. Ima ih takvih i suprotnog spola, ne brini. Danas ljudi sve kasnije sklapaju brakove (ili nikada) stoga imaš velike šanse pronaći idealnog partnera koji će možda postati tvoja bolja polovica.

Image

10 slavnih ljepotica iznad četrdesete otkrile tajnu svojih fantastičnih tijela

Zato, iskoristi svoje supermoći koje si stekla s godinama iskustva i kreni u novu avanturu s izlascima. Pomno biraj mjesta gdje planiraš bolje upoznati potencijalnog partnera. Savjetujemo da to bude ipak neko mirnije, sofisticiranije mjesto koje pruža mogućnost za čašicu razgovora.

Image
Foto: Pexels

Dejtanje u četrdesetima nije isto kao ono u dvadesetima, a da se lakše snađeš, pronašle smo nekoliko savjeta što raditi, a što izbjegavati kad je u pitanju pronalazak ljubavi u kasnijim godinama.

Biraj pažljivo

Većina muškaraca u ovim godinama iz nekog razloga iza sebe ima propali brak ili brojne veze. To ne znači da za tebe ne postoji idealan partner, ili da ti muškarci nisu stvoreni za vezu jer svatko, (pa i ti) ima svoje razloge zašto je solo, ali biraj pažljivo jer niste više djeca. Nema smisla pošto poto ulaziti u vezu i onda prekidati kroz mjesec dana, nemate više dvadeset godina.

Image
Foto: Pexels

Zapitaj se jeste li na istoj valnoj duljini

U ovim godinama velike su šanse da tvoj partner, kao i ti, ima iza sebe značajnu vezu ili brak. Ako se upuštate u nove avanture bilo bi dobro da ste se oboje potpuno oslobodili svih osjećaja prema bivšim ljubavima. Primjerice, ako tvoj budući partner stalno priča o svojoj bivšoj partnerici neovisno o temi, to vrlo vjerojatno znači da još nije spreman za novu vezu. Ništa ne može toliko odbiti kao razgovor o bivšim partnerima na spoju.

Image

Upoznavanje s djecom

Ako si roditelj znaš da je upoznavanje novog partnera s djecom vrlo osjetljivo. Prioriteti su jasni, prvo dobrobit djece, a onda sve ostalo. Djeci je potrebno vremena da im se slegnu sve emocije, a očigledno ih je bilo puno. Od razvoda, odvojenog života pa do potencijalnog novog partnera. Kriva procjena i prerano upoznavanje mogu dodatno pogoršati ionako osjetljivo emocionalno stanje kod djece. Ako si s nekim oko pola godine i želiš to podijeliti sa svojom djecom, prvi korak bit će da razgovaraš s njima i priznaš im da se viđaš s nekim. Ohrabruj ih da podijele s tobom i pozitivne i negativne emocije. Aktivno ih slušaj i prema tome zaključi kako oni razmišljaju i jesu li spremni na taj veliki korak u vašim životima.

Image

Strpljivo sa seksom

Iako je u uzavreloj situaciji gotovo nemoguće ohladiti glavu i reći 'ne', ako uspiješ, bit će to nešto najbolje što si mogla napraviti i za sebe i za njega. Čemu žurba? Oboje ste svjesni da je potrebno vremena da se upoznate i da ovime možete samo zapečatiti potencijalno lijepu sudbinu. Ulazak u seksualne odnose odmah nakon upoznavanja vrlo vjerojatno će rezultirati plitkim neobaveznim odnosom baziranom na seksu. Pričekaj dok ne budeš sigurna da je on prava osoba za tebe, tada će i seks doći prirodno.

Image

Vjeruj svom instinktu

Većina grešaka se događa jer ne vjeruješ svom instinktu. Ako neki glasić u tebi govori da od ovoga neće biti ništa i da bi se trebala udaljiti, vrlo vjerojatno je u pravu. Ako se predugo zadržiš pokraj čovjeka koji baš i nije tvoj gospodin savršeni, samo ćeš bespotrebno gubiti vrijeme, a do prekida će doći neizbježno, pa bolje prije nego kasnije. Vjeruj svom unutarnjem osjećaju jer nikada ne znaš kamo će te odvesti. Možda te baš čeka muškarac za kojeg na prvu nikada ne bi rekla da je stvoren za tebe.

Image

Spoznaj što želiš

Dobar provod možda je bio prioritet u dvadesetima, ali u četrdesetima možeš tražiti brojne stvari, od prijateljstva do seksa. Raspon potreba je širok, a da ne govorimo da moraš žonglirati između posla, djece, dnevnih obaveza i ako uspiješ gdje ugurati spojeve, bilo bi super. Nemoj gubiti vrijeme na ljude koji nisu na istoj razini kao i ti, neće se tu ništa promijeniti. Posveti se onima s kojima imaš zajedničke interese i s kojima znaš na čemu si. Doslovno, uz sve obaveze nemaš više vremena za gubljenje.

Image

Budi svoja

Svi su griješili i griješe bez obzira na godine, ne treba te biti sram toga što si u prošlosti proživjela. To te obogatilo kao osobu i stvorilo ovaj karakter koji sada ponosno nosiš. Na greškama se uči, slobodno viči na sav glas što si sve trebala drugačije i što ne planiraš više nikada ponoviti. To je zdravo i samopouzdano ponašanje. Ne daj da te itko osuđuje zato.

Image

Uzmi si vremena

Nemoj brzati, nema potrebe za time. Neka prvi spoj bude ugodan razgovor na nekom mirnijem mjestu i posvetite se upoznavanju jedno drugoga. Nađite zajedničke teme, diskutirajte, otkrivajte što volite, a što ne i koliko ste kompatibilni. Znamo da smo istaknule da se ne smiješ sramiš prošlosti, ali ipak pažljivo s doziranjem na prvom spoju, dok god drugu stranu ne upoznaš pobliže. Previše priča o prošlosti moglo bi ga navesti na zaključak da još nisi spremna krenuti dalje. Budi samopouzdana, pokaži šarm i karakter i budi fokusirana na svog partnera, pokaži interes o njegovom životu. Istražujte jedno drugo, ali razgovorom za početak.

Image