Virtualno usavršavanje

Najčešće pogreške zbog kojih nemaš uspjeha u online dejtanju

Jedan od načina da značajno poboljšaš svoje izglede u pronalaženju ljubavi putem interneta, ali i da se zaštitiš od neugodnih iskustava jest izbjegavanje pogrešaka online dejtanja

pexels-andrea-piacquadio-3765035.jpg
Foto: Pexels

Ne tako davno, zazirali smo od online dejtanja i stigmatizirali one koji su se upoznali i spojili preko interneta. Bilo nas je i strah upuštati se u takve avanture jer nikada ne znaš tko je s druge strane ekrana. Danas je online dejtanje potpuno normalan i prihvaćen način pronalaženja partnera, što potvrđuje veliki broj aplikacija napravljenih upravo sa svrhom da spoji dvoje koji se u fizičkom svijetu možda nikada ne bi sreli. No, iako su virtualni spojevi za mnoge sjajna stvar, ne znači da uvijek idu po planu.

Image
Foto: Pexels
Image
Temelji veze

Četiri vrste intimnosti koje sretni parovi imaju u svojim vezama

Jedan od načina da značajno poboljšaš svoje izglede u pronalaženju ljubavi putem interneta, ali i da se zaštitiš od neugodnih iskustava jest izbjegavanje nekih od najvećih grešaka u online dejtanju. U nastavku ti otkrivamo koje su to najveće pogreške u ovoj domeni života. Ustvari otkriva ih za portal TZR psihologinja koji se specijalizirala za veze, dr. Paulette Sherman.

Previše si rezervirana

"Mnogi ljudi očekuju da će im se potencijalni partneri obratiti čim naprave profil na Tinderu ili nekoj drugoj aplikaciji ili pak stranici za spajanje partnera, a onda se ništa ne događa", objašnjava dr. Sherman. "Da bi to izbjegla, budi aktivna na barem dvije stranice za upoznavanje. Obrati se nekoliko potencijalnih partnera tjedno, pošalji im poruku. Zamisli ovo kao bacanje bumeranga u svemir da vidiš što će ti se vratiti ", savjetuje psihologinja.

Image
Foto: Pexels

Ne objavljuješ fotografije

Možda ti se čini površno, ali dijeljenje fotografija nužno je u online spojevima jer će poboljšati izglede da se s nekim povežeš. "Objavi od četiri do 12 fotografija tjedno, uključujući sliku glave i sliku cijelog tijela", kaže ona. "Istraživanje kaže da su muškarci mnogo skloniji kontaktirati ženu koja objavi fotografiju", dodaje.

Image
Foto: Pexels

Previše ga guglaš

Na internetu je dostupno jako puno informacija o svima nama, osobito na društvenim mrežama pa možeš pasti u zamku da pretjeraš u online istraživanju potencijalnog partnera i stvoriš o njemu pogrešnu sliku. "I dok malo provjere može koristiti i zaštititi te, previše može dovesti do stvaranja lažnog dojma o njemu - prije nego što ga uopće upoznaš", upozorava psihologinja dr. Seth Mayers. "Pričekaj barem nekoliko tjedana prije, no što se baciš u detektivske vode, ako je to uopće potrebno i daj svom potencijalnom partneru priliku da ti se sam predstavi.

Image
Foto: Pexels

Prerano mu se povjeravaš

Svatko u vezu dolazi sa svojom emocionalnom prtljagom. Naravno da je nećeš kriti pred svojim partnerom, no vaša prva komunikacija nije najbolji trenutak da mu se izjadaš i ispričaš sve o svom životu. Doziraj kako ne bi pojegao, ali i kako bi pokazala da si dovoljno jaka da svoje možeš sama nositi. Naravno, ljepše je u paru, ali o tom kada za to dođe vrijeme.. Također, ne objavljuj po svojim društvenim mrežama osuđujuće i negativne stavove o muškarcima i odnosima i ne generaliziraj. "Potrudi se biti optimistična i pozitivna, pokaži da si otvorena za novu ljubav. Ne unosi svoju prošlost i negativne emocije odmah u potencijalni novi odnos", savjetuje Sherman.

Image
Foto: Pexels

Ne vidiš 'crvene zastavice'

Nije ni malo cool kada netko s kim mjesecima razgovaraš jednostavno nestane, odnosno prestane se javljati bez ikakvog objašnjenja i bez pozdrava. Što je najgore, to je postala uobičajena praksa, no dr. Sherman kaže kako se možeš zaštiti od muškaraca koji na ovakav ružan način odluče prekinuti komunikaciju, a ponekad i vezu. Objašnjava kako postoje obrasci u ponašanju kod ovakvih frajera koji ukazuju na ovu ružnu naviku. "Ako te na različite načine uzima zdravo za gotovo to su crvene zastavice koje ne bi smjela ignorirati. Kada primijetiš obrazac zanemarivanja ili manipulacije, vrijeme je da kreneš dalje. Bez njega", zaključuje psihologinja.

Image
Foto: Pexels