Seksom protiv nesanice

Muči te nesanica? Vodi ljubav u ovoj pozi, savjetuju znanstvenici

Kladimo se da će frajerima biti izuzetno drago kada čuju o kojoj je pozi riječ. Naime, puno puta smo čule da se žale kako cure ne vole tu pozu, a njima je omiljena

profimedia-0222381938.jpg
Foto: Profimedia.hr

Na pitanje: "I? Kakav sam bio?", prilično smo sigurne da ti dragi ne bi htio čuti odgovor: "Zaspala sam kao beba", no ponekad je to sjajna stvar. Zaspati snom pravednika - pa i pod cijenu da druga strana uvrijeđeno izmaršira iz sobe nakon bitke kod klitorisa. Sve ćeš mu objasniti kad se probudiš.

Image
Foto: Pexels

Studija provedena na 1652 volontera koji su tri mjeseca nosili monitore za praćenje spavanja, pokazala je da postoji položaj za seks koji poboljšava kvalitetu sna i aktere oslobađa nesanice. Njihov zadatak je bio da se seksaju prije spavanja i da pritom isprobaju 25 najpopularnijih poza (naravno ne sve istu večer - kad bi stigli spavati?).

I dok u ovakvim tekstovima inače pišemo o pozama kojima možeš začiniti seksualni život i podići energiju u sobi, sada ćemo napisati pokoju riječ o pozi koja će ti dotjerati san na oči. Varaš se ako misliš da se radi o dosadnoj misionarskoj. Prije svega, misionarska poza uopće nije dosadna, samo treba obratiti pažnju na detalje. No, da se vratimo na pozu za spavanje.

Image
Vruće igre

Kako poboljšati seksualni život: Jednostavni savjeti za parove


Rezultati koje su znastvenici primali s monitora nazapešćima volontera pokazali su da je tzv. doggy poza najučinkovitija protiv nesanice. Iz nekog, zasad nepoznatog razloga, nakon što par vodi ljubav u ovom položaju, spava bolje, no ikada. Čak 43 posto ispitanika iskusilo je dulju REM fazu sna (to je ona u kojoj duboko spavaš i tijelo se regenerira). Neće te začuditi ako dodamo da su muškarci bili i ovdje na dobitku. Naime, oni su postigli za deset posto više REM faze sna od žena, odnosno bolje se naspavali nakon seksa. Osim doggy poze, učinkovite protiv nesanice su i lotus poza te most i poza orla (modifikacija misionarske u kojoj si noge omotala oko njegovog vrata).

Idući put umjesto tabete za spavanje i umirujćeg čaja, zaigraj na provjerenu seksi pozu i naspavaj se k'o čovjek.