Seksom protiv nesanice

Muči te nesanica? Vodi ljubav u ovoj pozi, savjetuju znanstvenici

Kladimo se da će frajerima biti izuzetno drago kada čuju o kojoj je pozi riječ. Naime, puno puta smo čule da se žale kako cure ne vole tu pozu, a njima je omiljena

profimedia-0222381938.jpg
Foto: Profimedia.hr

Na pitanje: "I? Kakav sam bio?", prilično smo sigurne da ti dragi ne bi htio čuti odgovor: "Zaspala sam kao beba", no ponekad je to sjajna stvar. Zaspati snom pravednika - pa i pod cijenu da druga strana uvrijeđeno izmaršira iz sobe nakon bitke kod klitorisa. Sve ćeš mu objasniti kad se probudiš.

shimmer fallback

Studija provedena na 1652 volontera koji su tri mjeseca nosili monitore za praćenje spavanja, pokazala je da postoji položaj za seks koji poboljšava kvalitetu sna i aktere oslobađa nesanice. Njihov zadatak je bio da se seksaju prije spavanja i da pritom isprobaju 25 najpopularnijih poza (naravno ne sve istu večer - kad bi stigli spavati?).

I dok u ovakvim tekstovima inače pišemo o pozama kojima možeš začiniti seksualni život i podići energiju u sobi, sada ćemo napisati pokoju riječ o pozi koja će ti dotjerati san na oči. Varaš se ako misliš da se radi o dosadnoj misionarskoj. Prije svega, misionarska poza uopće nije dosadna, samo treba obratiti pažnju na detalje. No, da se vratimo na pozu za spavanje.

Image
Vruće igre

Kako poboljšati seksualni život: Jednostavni savjeti za parove


Rezultati koje su znastvenici primali s monitora nazapešćima volontera pokazali su da je tzv. doggy poza najučinkovitija protiv nesanice. Iz nekog, zasad nepoznatog razloga, nakon što par vodi ljubav u ovom položaju, spava bolje, no ikada. Čak 43 posto ispitanika iskusilo je dulju REM fazu sna (to je ona u kojoj duboko spavaš i tijelo se regenerira). Neće te začuditi ako dodamo da su muškarci bili i ovdje na dobitku. Naime, oni su postigli za deset posto više REM faze sna od žena, odnosno bolje se naspavali nakon seksa. Osim doggy poze, učinkovite protiv nesanice su i lotus poza te most i poza orla (modifikacija misionarske u kojoj si noge omotala oko njegovog vrata).

Idući put umjesto tabete za spavanje i umirujćeg čaja, zaigraj na provjerenu seksi pozu i naspavaj se k'o čovjek.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.