Muško-ženski odnosi

Znaš li koje stvari muškarci prvo primijete na ženama?

Odnosi muškaraca i žena su posebni, a sve kreće od prvog susreta. Znaš li koje su stvari koje muškarci prvo primijete na ženama

Mladi par
Foto: Profimedia.hr

Jesi li se ikad zapitala što muškarci prvo primijete na ženama? Pa, naše dame, muškarce nije tako teško razumjeti jer su vrlo izravni pa se može lako otkriti što primijete kada prvi put vide neku ženu. Donosimo ti nekoliko zanimljivih, pa čak i iznenađujućih stvari kada se radi o muškom spolu.

Image
Za bolji seks

Seksolozi tvrde: Ovo su 4 najčešće pogreške koje radimo u krevetu

Osmijeh

Prekrasan osmijeh jedna je od stvari koju većina muškaraca prvo primijeti na ženi. Nasmiješena žena smatra se mnogo privlačnijom i pristupačnijom. Ona šalje signale sreće i optimizma, a muškarcima je mnogo lakše započeti razgovor sa ženom koja ima osmijeh na licu. Znamo da ovo nije neko iznenađenje jer svi vole vidjeti nasmijane ljude. No, muškarci se uvijek osjećaju samopouzdano i muževnije s nasmijanom ženom. Štoviše, osmijeh je vrlo zarazna stvar: kada se nekome nasmiješimo, on će odgovoriti osmijehom.

Brojna istraživanja dokazala su da osmijeh potiče pozitivniju reakciju. Dakle, osmjehuj se češće jer nikad ne znaš tko se možda zaljubio u tebe.

Oči

Još jedna stvar koju muškarci prvo primijete kod žene su njezine oči. Sigurne smo da si čula da su oči ogledalo duše te da nam mogu puno reći o nekoj osobi. Vrlo lako možemo saznati laže li nas netko ili govori istinu. Istraživanja su pokazala da gotovo 70% muškaraca prvo obrati pažnju na ženske oči, a tek onda na sve ostalo.

Također, muškarcima je uvijek lakše pohvaliti privlačne oči jer žene dobro reagiraju na takve komplimente, dok komplimenti vezani za druge dijelove tijela mogu biti uvredljivi.

Kosa

Svakako još jedna važna stvar na ovom popisu - muškarci primjećuju lijepu i zdravu kosu. Vjeruj nam, svi oni sati provedeni u frizerskoj stolici nisu uzaludni. Većina muškarca misli da je sjajna i zdrava kosa znak zdravlja i mladosti. Također, trebaš znati da većina muškaraca voli biti sa ženom koja ima mekanu i prirodnu kosu te lijepo miriše.

No, većina muškaraca voli dugu kosu na ženama, možda zato što ih pomalo plaše žene koje nose odvažne boje i kratku kosu. Ponekad se muškarci boje stvari koji izgledaju neobično i upečatljivo. No, ako imaš posebnu frizuru i osjećaš se sigurno, nikako ju nemoj mijenjati jer autentičnost je vrlo važan dio našeg samopouzdanja.

Smisao za humor

Koliko god muškarci žele nasmijati žene, sposobnost žene da ga nasmije je nešto što će odmah primijetiti. Nije važno je li humor diskretan ili su to posebno lude i glasne šale, ali ako ga uspiješ nasmijati sigurno ćeš odmah biti zamijećena. Naravno, bez obzira je li to predrasuda ili ne, ali muški spol voli kada žena u svemu zadrži i dozu ženstvenosti.

Glas

Možda je ovo nešto što će mnoge žene iznenaditi, vjerojatno ne razmišljaju o svom glasu i muškarcima. No, muškarci su jako osjetljivi na ženski glas. Pogotovo ako je taj glas izuzetno seksi ili neobično neugodan. Glas može promijeniti našu percepciju o nekoj osobi.

Miris

Miris je često jedina stvar koje će se muškarac dugo sjećati nakon što ste se rastali. Može se zadržati na odjeći, rukama ili posteljini, a njega će podsjećati na nevjerojatnu ženu koju je upravo upoznao. Uvijek koristi sapune ili parfeme u kojima uživaš jer će mirisati u skladu sa tvojom osobnošću.

Cipele s visokim potpeticama

Muškarci ovo primjećuju i ne razumiju. Velika većina muškaraca s kojima ćeš se susresti neće razumjeti žensku opsesiju s cipelama pogotovo s onim jako neudobnim. Muškarci obično primijete cipele kad im je neugodno ili ako izgleda da žena nosi jako neudobne cipele. Srećom, dobro je znati da neudobne cipele s visokim potpeticama nisu nužne za osvajanje muškarca.