Za nezaboravno seksualno iskustvo

Sve što trebaš znati o 'lotusu' – seks pozi koja u odnos vraća intimnost

Prema mišljenju seksualnih stručnjaka, lotus poza je najintimnija od svih poza u seksu. Otkrivamo ti kako je izvoditi i začiniti

jamie-street-hBzrr6m6-pc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kad je riječ o pozama u seksu, svaki par ima neke svoje favorite i preferencije, odnosno poze kojima se uvijek vraća. I dok neki vole eksperimentirati u krevetu, drugi radije ostaju vjerni svojim omiljenim pozama za koje znaju da im donose užitak i u kojima se osjećaju ugodno.

Image
Poza s bezbroj lica

Poza žabe - sve što ti treba za savršene 'vrhunce'

I dok je dobra stara 'misionarka' i dalje jedna od najpopularnijih poza u seksu, postoje i brojne druge poze kojima vrijedi dati šansu, osobito želiš li malo začiniti situaciju pod plahtama. Stručnjaci za seks otkrivaju kako svaka poza ima neke svoje prednosti, a prema njihovu mišljenju, najseksi i najintimnija poza od svih je poza lotusa.

Što sve trebaš znati o ovoj pozi? Kako se izvodi, kako je začiniti i zašto se upravo ona smatra najintimnijom? Sve to otkrivamo ti u nastavku.

Pogledaj video: Kako biti sretan?

Kako se izvodi lotus poza?

Lotus poza potječe iz joge, a izvodi se tako da osoba sjedi na podu, prekriženih nogu. Kod seksa, u pozi lotusa partneri sjede jedan naspram drugog s omotanim nogama oko tijela svog partnera. Partneri su isprepleteni i povezani pa je poza idealna za izvođenje senzualnih pokreta, a u sam seksualni čin unosi dozu romantike. Ova poza i neke njezine varijacije popularne su u tantri, što i ne čudi jer garantiraju užitak za oba spola.

Tvoj partner neka sjedne na krevet prekriženih nogu, a ti sjedi što bliže njemu i omotaj noge oko njegovog torza. On neka stavi svoje noge ispod tebe, tako da mu praktički sjediš u krilu. Nakon toga, omotajte ruke jedno oko drugog, kao da se grlite i osjetite kako vam se prsa dodiruju. Kod ove poze, fokus je na dodirima i na sporom izvođenju samog čina. Naglasak je na senzualnosti i jačanju povezanosti između partnera. Stručnjaci ističu kako je za pravilno izvođenje ove poze potrebno uložiti malo više napora, ali sav trud se na kraju isplati. Položaj je težak i dosta ovisi o obliku tijela, veličini, razlikama u visini i fleksibilnosti oba partnera.

Image
Foto: Unsplash

Zašto je trebaš isprobati?

Želiš li osnažiti odnos sa svojim partnerom te probuditi intimnost, ova poza sjajan je izbor jer uključuje puno dodira, maženja i gledanja u oči. Disanje je sinkronizirano i naglasak je na tome da su oba partnera fokusirana jedno na drugo i prisutna u sadašnjem trenutku. Manje je fokus na samom postizanju vrhunca, a više na strastvenom iskustvu i energiji koju osjećaš s partnerom.

Image
Foto: Unsplash

Kako pozu prilagoditi sebi?

Ako vam je ova poza previše intimna, možete je prilagoditi na način da odgovara vama i vašim preferencijama. Dajte mašti na volju i usudite se eksperimentirati jer upravo je to ono što seks čini boljim i zanimljivijim. Primjerice, umjesto da se nasloniš na partnera, možeš se leđima nagnuti prema natrag, oslanjajući se na svoje ruke. Potakni partnera da te drži za bokove dok kontrolira potiske tvog tijela. Na taj način tvoj partner na raspolaganju ima dobar pogled na tvoje tijelo što je uvijek seksi.

Želite li dodatno začiniti pozu, možete se poigrati seksi igračkama i raznim pomagalima koja će sigurno rasplamsati strasti i omogućiti i tebi i tvom partneru nezaboravan orgazam. Žene koje su isprobale ovu pozu sa svojim partnerima ističu kako je užitak zajamčen. Stoga, vrijedi isprobati!