ZA LJUBAVNI SKLAD

Kako popraviti ljubavnu vezu u samo 10 minuta? Sve je moguće

Kažu da čarobna formula za dobru vezu ne postoji - ili ipak postoji? Uz pomoć jednostavne T.E.A.M metode doista možeš u nevjerojatno kratkom roku pozitivno djelovati na odnos s partnerom – evo kako

Kako popraviti vezu
Foto: shutterstock.com

Na početku veze svi mi sanjamo o tome da će ljubav trajati zauvijek. Nažalost, većina parova prije ili kasnije naiđu na nepremostive prepreke i njihov odnos zapadne u krizu. Za dobru vezu i, između ostalog, potreban je trud, spremnost na kompromise – i puno strpljenja, a upravo su to kvalitete koje nam u užurbanoj svakodnevici često manjkaju. Srećom, postoji način kako možemo popraviti svoju vezu kad primijetimo da su stvari krenule nizbrdo.

Image
Budi spremna

Veza pred prekidom: Ovi znakovi pokazuju da bi te partner mogao ostaviti

Što je najbolje – za to nam ponekad ne trebaju sati i sati razgovora (iako su duge konverzacije nekad baš odlična stvar za povezivanje). Tako zvana T.E.A.M metoda nastala je kako bi u nevjerojatno kratkom roku od svega desetak minuta dnevno ojačala svoj odnos s partnernom, prenosi Jolie.de. Metodu je osmislila poznata autorica i uspješna investitorica Codie Sanchez i evo kako funkcionira:

Spasonosna formula

Ova metoda bazira se na tome da si partneri uzmu vrijeme, svega desetak minuta, najbolje na kraju svakog dana, u kojem će se potpuno i svjesno fokusirati samo jedno na drugo. Riječ je o formuli koja utječe na dva najvažnija aspekta svake ljubavne veze: komunikaciju i bliskost. Sve popularnija T.E.A.M formula ima četiri ključna "sastojka" i simboličan naziv jer podsjeća da ste ti i tvoj partner prije svega jedan tim.

  • T stoji za touch, odnosno dodir. Vrijeme posvećeno partneru počinjemo fizičkim kontaktom kao što je milovanje ili zagrljaj i tijekom razgovora nastavljamo zadržati kontakt očima. Poanta je da zaista osjetimo blizinu našeg partnera.
  • E stoji za education, odnos za učenje. Važan dio zbližavanja je mogućnost da jedno od drugog stalno učimo. Zato u minutama posvećenim partneru trebamo navesti jednu novu stvar koju smo tog dana naučile. Najbolje je da to bude nešto uzbudljivo i zanimljivo, kao što je neka nepoznata činjenica ili pak nešto potpuno osobno, poput nove spoznaje o sebi.
  • A stoji za appreciation, odnosno zahvalnost. Pokažite jedno drugim koliko se međusobno cijenite i naglasite da ste zahvalni zbog odnosa koji imate i njegujete. Izdvoji nešto što posebno cijeniš kod njega, ali nastoj da ne ponavljaš svaki dan isto.
  • M stoji za metrics, odnosno metriku – za kraj vašeg vremena posvećenog samo vezi ostavi ono što ti je tog dana zasmetalo. Na taj način smanjit ćeš mogućnost da eskalira svađa u nekom trenutku tijekom narednog dana i da netko od vas dvoje pri tom izgubi kontrolu. Razgovarat ćete o eventualnim problemima dok ste smireni i nakon toga oboje ćete imati vremena za samorefleksiju i analizu onog što ste čuli.

Za T.E.A.M metodu kažu da je provjerena formula za uspješan brak ili vezu te da se pozitivne promjene počinju događati vrlo brzo nakon što ova praksa postane dio naše svakodnevice. Svakako vrijedi pokušati, jer izgubiti ne možemo ništa osim 10 minuta našeg vremena, a dobiti, kako se čini možemo mnogo.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BITI SRETAN?