Na putu prema propasti

Prepoznaj ih na vrijeme: Ovo su očiti znakovi da tvoja ljubavna veza ne funkcionira

Stručnjaci za veze otkrili su kako postoje neki 'klasični znakovi' koji pokazuju da niste jedno za drugo i da vaša veza vjerojatno neće uspjeti dugoročno

pexels-vera-arsic-984949.jpeg
Foto: Pexels

Zamisli da si s partnerom u vezi oko 6 mjeseci i sve se čini solidno. Vaš se odnos dobro razvija i uživate u vremenu koje provodite zajedno. Ipak, duboko u sebi osjećaš da nešto nedostaje. Nisi posve sigurna možeš li se s njim zamisliti u budućnosti.

Image
Ljubav i veze

Očekuješ li previše? 5 znakova da se pretjerano oslanjaš na svog partnera

Činjenica je da su odnosi kompleksni i puni uspona i padova pa je uobičajeno da se ponekad mogu pojaviti i određene sumnje i pitanja poput onog jesmo li s pravim partnerom. No, ako su u tvojoj vezi loše stvari nadvladale one dobre, možda je trenutak da se preispitaš što uistinu želiš i može li ti tvoj sadašnji partner to pružiti. Međutim, prvi korak je prepoznavanje problema i da nešto nije u redu.

Svaki odnos je jedinstven, no stručnjaci za veze otkrili su kako postoje neki 'klasični znakovi' koji pokazuju da ipak niste jedno za drugo i da vaša veza vjerojatno neće uspjeti dugoročno. Znakove koji otkrivaju da veza ne funkcionira donosimo u nastavku.

Sve manje vremena provodite zajedno

Svaka osoba u odnosu treba imati neko vrijeme za sebe i za svoje hobije, strasti i aktivnost. To vrijeme nasamo potrebno je za održavanje zdravog odnosa, no isto je tako važno i da par zajedno provodi vrijeme na kvalitetan način. Ako si primijetila da sve manje vremena provodite zajedno i da se udaljavate jedno od drugog, to je crvena zastavica i takvo bi ponašanje moglo narušiti intimnost te negativno utjecati na odnos. Važno je da i ti i tvoj partner imate prostora u odnosu, no ako izbjegavate jedno drugo, to nije dobro. Ako ti nije stalo do toga da s partnerom provodiš vrijeme te ćeš, primjerice, radije ostati vani s prijateljicama, možda bi se trebala zapitati ima li takva veza uopće smisla.

shimmer fallback

Počela si mu tajiti određene stvari

Skrivaš od njega stvari koje si kupila, ne otkrivaš mu ništa o svojim planovima i tajiš s kim si provodila vrijeme. Iako svatko ima pravo na privatnost, ako se u vezi stalno ponašaš tajnovito te puno toga kriješ od svog partnera, to bi moglo ukazivati na nedostatak povjerenja između vas dvoje.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Konflikti su sve češći

Svađe i konflikti u odnosima su neizbježni i čak će se i oni najsretniji parovi povremeno porječkati. Međutim, ako su svađe postale dio vaše svakodnevice te se svađate čak i oko onih najbanalnijih stvari, to je loš znak. Otvorena i iskrena komunikacija najbolji su način za rješavanje problema.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Radiš određene stvari samo kako bi ga iznervirala

Natjecateljsko ponašanje i cjepidlačenje vrlo su 'sklizak teren' i nisu dio zdravih odnosa. Ako namjerno činiš stvari koje znaš da smetaju tvom partneru i to radiš samo kako bi ga iznervirala, riječ je o nezdravom ponašanju, upozoravaju stručnjaci za veze.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Uvijek idete u krevet u različito vrijeme

Intimnost – bila ona fizička, seksualna ili emocionalna – je iznimno važna za održavanje kvalitetnog odnosa. Ako ti i tvoj partner nikad ne idete spavati u isto vrijeme te vam to nimalo ne smeta, to bi mogao biti pokazatelj da vaša veza ne funkcionira kako treba.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Niste spremni na kompromis

Spremnost na kompromis važan je dio zdravih veza. Normalno je da se nećete uvijek slagati oko svega, bilo da je riječ o važnim stvarima ili pak sitnicama, no ako se vaše temeljne vrijednosti i želje razlikuju te ni jedno od vas nije spremno na kompromis, u dugoročnom smislu vaš odnos vjerojatno neće uspjeti.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Radije si sama nego s njim

Kada tvoj partner izlazi, osjećaš olakšanje. Iz bilo kojeg razloga, očito nisi sretna u njegovom društvu. Ako radije provodiš vrijeme sama nego s njim, možda bi bilo bolje da svatko krene svojom stranom. Naime, kada nam je do nekoga istinski stalo, onda želimo provoditi vrijeme s tom osobom. Ako si redovito radije sama nego s njim, veza vam je vjerojatno u problemu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.