Crvene zastavice

Vrijeme je za prekid? Ovi znakovi pokazuju da si u jako lošoj vezi

Ponekad je teško sam sebi priznati da je kraj, no postoje znakovi koji jasno pokazuju da je veza nepopravljivo uništena

justin-groep-SPTwFiz2U44-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Svaka veza ima svoje uspone i padove, no nemaju sve veze sretan kraj. Ponekad se ljudi previše udalje jedan od drugoga ili im se životne vrijednosti počinju previše razlikovati. Neki se jednostavnu prestanu voljeti. Kada u odnosu negativne situacije i emocije počinju nadvladavati one pozitivne i kada partner iz nas izvlači najgore, trebamo sami sebe zapitati ima li smisla nastaviti takav odnos.

Image
Iz njegove perspektive

Zauvijek gotovo! 5 glavnih razloga zašto muškarci prekidaju veze

Nikada nije lako prekinuti vezu, pogotvo ako smo s tom osobom već neko vrijeme. No ponekad je to najbolje rješenje za obje strane.

Ako nisi sigurna ima li tvoja veza budućnost, postoje određeni znakovi koji jasno pokazuju da je vrijeme za prekid. One najčešće otkrivamo u nastavku.

Narušeno je povjerenje u odnosu

Povjerenje je temelj svakog odnosa, a u zdravom i kvalitetnom odnosu partneri vjeruju jedno drugom u svakom trenutku. Jednom kad se povjerenje naruši, jako ga je teško vratiti i često je upravo narušeno povjerenje jedan od glavnih razloga prekida brojnih odnosa.

shimmer fallback

Partner ti više nije privlačan

Na početku svakog odnosa jako smo zaljubljeni u svog partnera i vidimo njegove dobre strane. S vremenom, zaljubljenost se transformira u malo dublje emocije, a mi počinjemo uviđati i mane i nedostatke svojih partnera. U dobroj vezi partneri jednom drugom toleriraju nedostatke te ih prihvaćaju onakvima kakvi jesu. Ako ti smetaju sve partnerove mane te ga više ne smatraš privlačnim ni u kom pogledu, to je vrlo loš znak.

shimmer fallback

Komunikacija između vas dvoje je loša

Uz povjerenje, kvalitetna komunikacija još je jedan od preduvjeta za zdrav odnos. Ako je komunikacija između tebe i tvog partnera loša i čini ti se kao da uopće niste na istoj 'stranici', moguće je da je između vas nastao jaz kojeg više nećete moći prevladati. Studije su pokazale da su loša komunikacija te nemogućnost rješavanja sukoba najčešći razlozi koji dovode do razvoda. Ako nema kvalitetne komunikacije, nema ni nade za odnos.

shimmer fallback

Seksa gotovo da i nema

Seksualni život važan je dio svakog odnosa i doprinosi održavanju intimnosti između partnera. Odnos bez seksa u većini je slučajeva vrlo loš te dovodi do problema. Redoviti seksualni odnosi povećavaju razinu intimnosti i pomažu partnerima u vezi ili braku da ostanu povezani jedno s drugim.

shimmer fallback

Zbog te veze se stalno osjećaš loše

Ako se neprestano preispituješ ili se osjećaš loše, krivo i zbunjeno te sumnjaš u vlastite namjere, to bi mogao biti znak da si izgubljena u svojoj vezi. Što je još gore, to bi mogao biti i znak toksičnog odnosa. S tobom je vjerojatno sve u redu, no ne i s tvojom vezom. Ako se radi odnosa s partnerom stalno osjećaš ogorčeno, možda je bolje da svatko ode na svoju stranu. Bolje da budeš sama i sretna, nego nesretna u lošoj vezi. Kako ističu psihoterapeuti za odnose, osjećaj nesigurnosti normalan je na početku nove veze, no s vremenom bi ta nestabilnost trebala nestati. Ako se s partnerom ne osjećaš ugodno, vjerojatno vam nije suđeno.

shimmer fallback

Više je negativnih interakcija nego pozitivnih

Ako su svi vaši razgovori odnosno interakcije negativni, to je vrlo loše. Normalno je da neće uvijek sve biti idealno, no ako se cijelo vrijeme osjećaš loše i ako se ti i tvoj partner neprestano prepirete te niste u mogućnosti nadići razlike koje vas dijele, možda je bolje da prekinete.

shimmer fallback

Osjećaš prezir prema partneru

Jednom kada počneš osjećati prezir prema svom partneru, to je znak da s vašim odnosom nešto ozbiljno ne valja. Partner bi ti trebao biti najbolji prijatelj, netko do koga ti je stalo i za koga si spremna boriti se. Osjećanje prezira prema partneru jedan je od prediktora razvoda, a jednom kada kreneš tim putem, teško se vratiti unatrag. Osjećanje prezira prema partneru toksično djeluje na odnos jer izražava gađenje i to je jedan od sigurnih znakova koji ti govore da je vrijeme za prekid odnosa.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.