Boji se osjećaja

Muškarac se ponaša glupavo? Možda samo želi sakriti duboke emocije

Nije te vrijedan ili samo pokušava sakriti svoje duboke emocije? Evo kako prepoznati o čemu je riječ

pexels-vera-arsic-984950.jpeg
Foto: Pexels

Muškarci su ponekad zaista pomalo čudna bića, osobito kad je riječ o emocijama. Kada im je stalo, boje se to pokazati. Vrlo je moguće da će se u takvim situacijama početi ponašati pomalo čudno, nepristojno ili čak i glupo jer je to njihov način nošenja s emocijama.

Image
Brak i problemi

Kako oprostiti partneru i krenuti dalje nakon svađa i nevjere?

Kad je u pitanju emocionalna strana života, muškarci imaju različite mehanizme suočavanja s onim što osjećaju, a s tim se slažu i brojni psiholozi. Žene žele razgovarati o svojim osjećajima, a muškarci ih nerijetko žele odgurnuti od sebe koliko god mogu. Razlog za takvo ponašanje krije se u dalekoj povijesti kada su prvotno bile postavljene muške i ženske uloge.

Muškarci su od davnina učeni da budu zaštitnici, opskrbljivači i lovci te da ženama pružaju sigurnost. Tada se o osjećajima nije govorilo. Morali su ih ignorirati i krenuti dalje. Od njih se očekivalo da prihvate 'tvrdu' stranu života, da idu u rat i da se suoče sa smrću.

Image

Iako se od tih davnih vremena i života naših predaka puno toga promijenilo, muškarci se i dalje teško nose s tim promjenama, osobito kad je riječ o emocijama. Kada ih preplave emocije, muškarci su skloni upotrijebiti mehanizam suočavanja koji nije uvijek laskav i koji žene mogu pogrešno protumačiti, misleći da je riječ o bezobrazluku.

Po određenim znakovima i načinima ponašanja moguće je razlučiti je li riječ o partneru koji te nije vrijedan ili pak se on ponaša glupo samo zato jer pokušava sakriti svoje osjećaje. U nastavku ti otkrivamo 7 jasnih znakova koji otkrivaju da mu je zapravo stalo te da samo želi sakriti svoj emocionalni stres.

Neprestano tulumari

Najčešće se nakon prekida muškarci 'otkače' pa se danima opijaju i tulumare. Time žele dati do znanja kako ih nije briga, no iznutra zapravo pate. To je njihov način suočavanja s bolnim emocijama i time zapravo pokušavaju skrenuti svoje misli s bivše partnerice.

Image
Foto: Unsplash

Nepristojan je i ljut

Kada su stjerani u kut, muškarci se ponašaju ljuto, nepristojno i bezobrazno. Poput mačke u nevolji. Napadaju svime što imaju, a najčešće se koriste ružnim riječima u kombinaciji s govorom tijela jer znaju da će tako naljutiti svoju partnericu. Ovo je samo još jedan način kojim pokušavaju izbjeći suočiti se s onim što zaista osjećaju.

Image
Foto: Pexels

Upušta se u lude avanture

Neki će se muškarci, kada žele sakriti emocije, upustiti u neke lude avanture i adrenalinske aktivnosti. Iako je nama ženama to užasno glupo i djetinjasto, oni na taj način žele pokazati svoju hrabru stranu i muškost.

Image
Foto: Unsplash

Previše je samouvjeren

Postoje i oni tipovi muškaraca koji emocije sakrivaju pretjerano samouvjerenim ponašanjem. Hodaju uokolo sa stavom 'ja sve znam', no to je samo maska iza koje žele sakriti svoju nesigurnost. Ako počneš preispitivati njihovo znanje, odjednom će zauzeti obrambeni stav, a neki će postati grubi ili ljutiti.

Image
Foto: Unsplash

Govori neprimjerene šale

Humor savršeno ublažava stres i pomaže nam da se opustimo u situacijama u kojima se osjećamo neugodno. Kada žele sakriti ono što osjećaju, osobito kad je riječ o boli, većina muškaraca nema filter. Koriste se neprimjerenim i neslanim šalama koje ženama često mogu zvučati nepristojno i uvredljivo.

Image
Foto: Unsplash

Pokazuje neuobičajene manire

Svatko ima navike kojih drugi nisu svjesni. Kada se tvoj partner ponaša čudno i na način koji uopće nije u skladu s njegovim uobičajenim ponašanjem, trebaš se zapitati: „Zašto? Razmišlja li o problemu? Je li ljut ili razočaran? Je li se dogodilo nešto što ga je izbacilo iz takta?". Neuobičajeni maniri najčešće su pokazatelj emocionalne neravnoteže.

Image

U potpunosti se povukao

Muškarci nisu pretjerano razgovorljiva bića, a kada se suočavaju s bolnim emocijama mnogi će se zatvoriti u sebe i neće htjeti razgovarati o onome što ih muči. Drugim riječima, u potpunosti će te ignorirati i ponašati se kao da mu uopće nije stalo do tvojih emocija.

Image
Foto: Pexels