Izluđuju ih (i to ne na dobar način)

7 stvari koje žene rade u vezama, a muškarci ih ne mogu podnijeti

Ove iritantne navike i ponašanje nisu ono što doista jesmo, ali si iz nekog razloga ne možemo pomoći, a da ih ne radimo pa se kasnije najčešće 'lupamo po glavi'

profimedia-0097957127.jpg
Foto: Profimedia

Evo jedne stvari o vezama. Gotovo svi želimo biti u jednoj, ali u isto vrijeme uvijek činimo stvari da izludimo jedno drugoga i ugrozimo svoje šanse ostanka u istoj.

Image
Iz muške perspektive

Pet stvari koje muškarci ne razumiju (a trebali bi) o ženama

Nemoj nas krivo shvatiti - nikada ne bismo zagovarale promjenu svog ponašanja samo za muškarca. No, postoje određene stvari koje su žene sklone raditi u vezama, a koje inače ne bi radile.

Ove iritantne navike i ponašanje nisu ono što doista jesmo, ali si iz nekog razloga ne možemo pomoći, a da ih ne radimo svojim partnerima ili potencijalnim partnerima. I to su upravo one stvari koje radimo, a zbog kojih se kasnije 'lupamo po glavi'. Ponekad ti se možda i čini kao da si izvan svog tijela i bespomoćno gledaš sebe kako to radiš, želeći da se možeš natjerati da prestaneš.

Dobra vijest je da se zapravo možeš natjerati da prestaneš. A osvješćivanje ovakvog ponašanja prvi je korak prema njihovom uklanjanju. Nisi sigurna odakle početi? Evo sedam stvari koje izluđuju muškarce - i to ne na dobar način:

Odbijaš komplimente

Ako kaže da si lijepa, nemoj mu odgovoriti da se nisi ni tuširala danas, da nemaš ni trunke šminke ili da si u PMS-u. Ako ti je rekao da si zgodna, a u trenirci si, imaš svoje naočale za čitanje i masnu kosu u repu - to je i mislio. Jednostavno prihvati kompliment.

Nikad se ni ne ponudiš platiti

Gotovo svaki muškarac će ionako na kraju platiti - ali barem se ponudi da povremeno podigneš novčanik u ruke, jer…jednostavno je nepristojno. A kad ste već neko vrijeme u vezi, ozbiljno razmisli o plaćanju pića, deserta ili ulaznica za kino s vremena na vrijeme. Pobrini se da se osjeća kao tvoj partner, a ne bankomat.

Stalno se žališ na ljude koje ne voliš

Znaš one ljude koje ne možeš podnijeti, a pratiš ih na Instagramu? Poput one poznanice koja je s tobom na jogi, puna je sebe i svaku pozu radi savršeno? Ili onog lika s drugog odjela na poslu kkoji je svakom loncu poklopac?

Tvoj dečko ne želi vidjeti svaku njihovu najnoviju dosadnu objavu ili slušati te kako apsolutno svaku večer govoriš o njima.

Muškarci se obično ne upuštaju u ovu vrstu zločeste drame, a to što ti to činiš samo ih iritira. Također ih tjera da se zapitaju žališ li se također i na njega svojim prijateljicama…

Namjerno ga pokušavaš učiniti ljubomornim

Kad si ljuta na svog dečka i koketiraš s nekim drugim na druženju, cijelo vrijeme gledajući krajičkom oka je li to primijetio, budi sigurna da je.

Ali ako se nadaš da ćeš izazvati njegovu ljubomoru i natjerati ga da shvati koliko te voli i koliko te ne želi izgubiti, imamo loše vijesti. Zapravo radiš suprotno. Muškarci vide kroz ovo manipulativno ponašanje i preziru ga.

Sudiš vaš odnos prema društvenim mrežama

Gledajući odnose drugih ljudi kroz leće društvenih mreža i uspoređujući svoju vezu iz stvarnog života s njihovom filtriranom, recept je za neupsjeh.

Ako neprestano snimaš selfije sa svojim dečkom i označuješ ga u pokušaju da izgledate kao savršen par na Instagramu ili poludiš jer ne postižete prekretnice u vezama tako brzo kao vaši prijatelji na Facebooku i njihovi partneri, uskoro bi mogla promijeniti status veze iz 'u vezi' u 'slobodna'.

Činiš da se osjeća krivim zbog drugih interesa

Suprotno onome što bi neki mislili, potpuno je zdravo za ljude da održavaju svoje vanjske interese i da rade stvari odvojeno od svojih partnera prilično redovito.

Pokušati stvoriti osjećaj krivnje svom partneru zbog druženja s dečkima petkom navečer ili gledanja utakmice umjesto druženja s tobom treću noć zaredom, zasigurno će ga razbjesniti i odgurnuti.

Nisi direktna

Svi smo to barem jednom učinili. Kad smo zbog nečega uzrujani, ali ne želimo o tome govoriti (trebao bi znati!), odgovaramo na nevino pitanje: "Jel' nešto nije u redu?" s mrmljanjem: "Zašto ne bi bilo? Sve je okej."

To je možda ono što žene rade, a muškarci najviše mrze. Samo mu reci što nije u redu. Jer velike su šanse da neće kopati. Zato se nemoj ljutiti kad on slegne ramenima i ode. Upozorena si!