Zelene zastavice

Pitaš se ima li vaša veza potencijala? Ovi znakovi to otkrivaju

Prema mišljenju psihoterapeuta, postoje određeni znakovi, tzv. 'zelene zastavice', koje ukazuju na to da će veza potrajati

gabby-orcutt-kPtrg4Z6jZ0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svaki odnos ima svoje uspone i padove, no postoje određeni znakovi odnosno tzv. 'zelene zastavice' koje ukazuju da je odnos kvalitetan i da se u njega isplati ulagati.

Image
Intimni problemi

Znakovi da je tvoj partner sebičan ljubavnik i savjeti za 'popravak'

Činjenica je da svaki odnos iziskuje trud, vrijeme i pažnju obiju partnera, a trebao bi se temeljiti na međusobnom povjerenju i kvalitetnoj komunikaciji. Upravo su dobra komunikacija i povjerenje ključni indikatori dobre veze i pokazuju da veza ide u dobrom smjeru te da su oba partnera spremna obvezati se jedno drugome.

Psihoterapeuti ističu da su u svim dobrim vezama s dugoročnim potencijalom prisutni neki od sljedećih znakova.

Oba se partnera vesele zajedničkoj budućnosti

Ako ste i ti i tvoj partner fokusirani na izgradnju zajedničke budućnosti te uživate u svim trenucima koje provoditi zajedno, to je zaista dobar znak. Znate kako biti u trenutku i uživate u životu te često razgovarate o zajedničkim planovima za budućnost i radujete se svim uzbudljivim iskustvima koja vas očekuju.

Image
Foto: Unsplash

Komunikacija je zaista dobra

Kvalitetna komunikacija ključna je za održavanje zdravog odnosa. Ako bez problema možeš s partnerom otvoreno razgovarati o svemu pa i o tome kako se osjećaš i ako te on uvijek zna poslušati, to je znak da ste na jako dobrom putu. Osim kvalitetne komunikacije, važno je da vam je ugodno i kada provodite zajedničko vrijeme u tišini.

Image
Foto: Unsplash

Postoji snažna povezanost

Ako imaš onaj duboki osjećaj da si na pravom mjestu te osjećaš konekciju s partnerom, vrlo je vjerojatno da je on onaj pravi. Njegovi pogledi, dodiri i riječi u tebi bude osjećaj zadovoljstva.  Tu su i trenuci intimnosti u kojima ti se čini kao da ne postoji nitko drugi osim vas dvoje. Takva snažna i intenzivna povezanost ukazuje na to da ste srodne duše.

Image
Foto: Pexels

Oboje ste spremni posvetiti se odnosu

Ako i ti i tvoj partner želite uložiti vrijeme i energiju u svoj odnos i ako vam je to zaista važno, onda će vaša veza zasigurno potrajati. Pronašli ste način kako da vam rad na odnosu postane prioritet pa vam je sve ostalo manje bitno.

Image
Foto: Unsplash

Zabavno vam je kada ste zajedno

Vrlo je važno da se partneri znaju dobro zabaviti kada su zajedno jer to unosi dozu bezbrižnosti u odnos. Ako se u njegovom društvu osjećaš opušteno i možeš biti svoja, bez ikakve zadrške, to je zaista sjajno.

Image
Foto: Unsplash

Prisutan je osjećaj rasta

Primijetila si da si se zahvaljujući odnosu razvila i ti kao osoba? Kvalitetna veza utječe na par, ali i na svaku osobu u vezi pojedinačno. Ako je veza dobra, rast i razvoj su neizbježni. Neizbježno je da će povremeno biti i uspona i padova, ali ako u cijelom tom procesu postoji snažan osjećaj zajedništva, to je uistinu dobar znak.

Image
Foto: Unsplash

Snažno međusobno povjerenje

Povjerenje je još jedan od ključnih faktora za stvaranje zdravog odnosa. Ako vjeruješ svom partneru i on tebi, bez obzira na to gdje se nalazili ili s kim bili, to je pozitivno i ukazuje na snažno međusobno povjerenje. Spremni ste razgovarati o prošlosti, ali i o svojim budućim planovima i između vas nema tajni. Uvijek ste jedno drugome na prvom mjestu i to je pokazatelj uistinu kvalitetnog odnosa.

Image
Foto: Unsplash