Intimni problemi

Znakovi da je tvoj partner sebičan ljubavnik i savjeti za 'popravak'

Kako bi par više uživao u seksu vrlo je važno da oba partnera strastveno sudjeluju, ali ako je jedan partner sebičan - onda to nije moguće

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Seks između dvoje zaljubljenijih ljudi može biti ugodan, strastven i stvoriti veću intimnost, ali sve ovo se događa kada su oboje potpuno uključeni i žele da zajednički užitak bude još veći. No, ako toga nema i jedan partner pokazuje znakove sebičnosti onda seks više nije mjesto ugode.

Image
Ključan broj za ljubavnu sreću

'Čaroban broj': Otkriveno koliko često se najsretniji parovi seksaju

Jedan od očitih znakova da je partner sebičan u krevetu je uglavnom taj da je najviše usredotočen na vlastite orgazme, a druga strana se treba sama snalaziti. Ipak, ponekad je teško sa sigurnošću znati je li partner sebičan u krevetu i onda pitamo se dajemo li sve od sebe i jesmo li zanemarili partnera. Zato nije loše provjeriti što kažu stručnjaci koji se često u svojim ordinacijama susreću sa sličnim problemima.

Jedna osoba uvijek sve radi

Ako jedna osoba uvijek prima oralni seks, ali nikada ne nudi isto to partneru onda se radi o sebičnosti. "Znaš da je tvoj partner sebičan ako samo leži i čeka da ti stvoriš seksi atmosferu", objašnjava seksualna terapeutkinja Jenni Skyler za Wellandgood.

"Sebični partner ne sudjeluje mnogo u seksu i međusobnom dodirivanju. Ponekad to može biti zbog neke traume jer postoji nešto što ga koči, ali svakako izgleda sebično", dodaje dalje. U svakom slučaju vrijeme je za razgovor i važno je otvoriti sve komunikacije kanale bez obzira na uzorke. Razgovor će pomoći da oba partner izraze što im je važno i što trebaju, ako se radi o traumi onda je dobro potražiti stručnu pomoć.

Predigra? Ne događa se često

Uvijek se dogodi neko vrijeme i mjesto za brzi seks (što je jako zabavno) i naravno no da tu nema predigre nego samo intenzivna trenutna strast, No, ako u vašem seksualnom odnosu redovito nedostaje predigre i pokušavate odmah stići do orgazma onda postoji problem.

"Partner je sebičan u krevetu kada ne pokazuje znatiželju za ono u čemu uživaš te ima vlastiti red i cilj", kaže Skyler. Najbolji način za rješavanje ovog problema je suočavanje s partnerom i traženje objašnjenja zašto ignorira tvoje zahtjeve ili toliko žuri, te zašto ga ne zanimaju tvoje raspoloženje i želje.

Image
Foto: Unsplash

Tvoje želje nisu važne

Tvoj partner sebičan je u krevetu kada ne uvažava tvoje želje. "Obično će na povratne informacije ili zahtjeve odgovoriti ljutnjom, iako to često dolazi iz vlastite nesigurnosti, ipak je sebično", kaže Skyler. No, ako si ti ta osoba koja nije otvorena za partnerove želje onda je važno da istražiš zašto osjećaš taj otpor. Zapitaj se što te sprječava da nisi u mogućnosti saslušati partnerove prijedloge jer ovo je vrlo važno da stvaranje seksualnog zadovoljstva. "Zapamti da je u vezi važno zadovoljstvo oba partnera i za to je potrebna aktivna pažnja", kaže terapeutkinja Litner. Ako nisi sigurna koliko se dobro povezujete, pitaj partnera kako oboje možete biti pažljiviji i raditi na tome da budete zadovoljniji.

'Pravo' na seks

"Osoba je sebična u seksualnom odnosu kada pokazuje da im 'pravo' na seksualne aktivnosti i zanemaruje činjenicu da je to suradnja dvoje ljudi", objašnjava Skyler. To se može vidjeti kod oralnog seksa ili kada partner inzistira na odnosu iako nisi raspoložena. Zbog toga se može dogoditi "povlačenje" iz odnosa što je opet sebično jer je intimnost vrla važan dio ljubavi. Zato je važno pronaći način da oboje uživate kako biste se povezali i bili pažljiviji prema međusobnim seksualnim potrebama.

Image
Foto: Unsplash