Za potpuni užitak

Za početnike: Najbolje poze koje čine analni seks manje zastrašujućim

Na sreću, postoje određene poze u seksu koje su savršen izbor za analni seks te čitavo iskustvo čine puno ugodnijim, osobito ako si početnik

pexels-emma-bauso-3585811.jpg
Foto: Pexels

Čak i onima koji su prilično otvoreni po pitanju seksa te vole eksperimentirati, pomisao na analni seks može djelovati pomalo zastrašujuće, posebice ako ga nikad ranije nisu isprobali. Ipak, analna penetracija ima svoje prednosti, a jednom kad se savlada i 'probije granica', može pružiti nevjerojatne užitke, tvrde stručnjaci za seks.

Image
Novi izazovi

Za one najhrabrije: Izazovne seks poze koje će te lansirati u 'vrhunce'

Studije su pokazale da i muškarci i žene zapravo češće doživljavaju orgazam tijekom analnog seksa, a to bi moglo biti zato što ta vrsta seksa zahtijeva malo više predigre i pripreme da bi se sve izvelo kako spada.

Za početnike stručnjaci preporučaju određene seks poze koje mogu olakšati prvi analni seks te ga učiniti puno ugodnijim iskustvom. Voliš li eksperimentirati te želiš isprobati analni seks, pročitaj savjete koje ti donosimo u nastavku, a potom kreni u akciju.

Kaubojka

U tradicionalnom položaju kaubojke muškarac leži na leđima, a partnerica se penje na njega. Ova poza ženi omogućava da kontrolira tempo i dubinu penetracije stoga je dobar izbor za početnike. Krenite lagano i nastojte biti što opušteniji. Korištenje lubrikanata može olakšati cijelu situaciju.

Image
Foto: Pexels

'Doggy style '

Upravo se ova poza najčešće povezuje s analnim seksom, i to s razlogom. Žena kleči na koljenima, rukama je oslonjena na pod, a taj joj položaj omogućava da ostane opuštena to kontrolira penetraciju. Stručnjaci ističu da je za one koji se po prvi put upuštaju u analni seks upravo ova poza savršena za početak. Važno je imati na umu da analni seks nikad ne bi trebao biti bolan. Ako prilikom penetracije osjetiš bilo kakvu bol ili nelagodu, reci partneru da stane. Pokreti kod analnog seksa, osobito na početku, trebaju biti lagani i nježni, pojašnjavaju stručnjaci za seks.

Image
Foto: Pexels

Licem u lice

Ova je poza savršeni izbor ako vam je važno zadržati intimnost prilikom seksa. Partner sjedi, a žena mu se penje u krilo i licem su okrenuti jedno prema drugome. I kod ove je intimne poze prednost to što žena kontrolira dubinu penetraciju i bira tempo koji joj je najudobniji. Osim toga, ova poza ima i dodatni bonus jer joj partner prilikom seksualnog čina može dodirivati grudi i klitoris i na taj joj način pomoći da se dodatno uzbudi. Gledanje partnera u oči doprinosi stvaranju dodatnog uzbuđenja.

Image
Foto: Pexels

Dobra stara misionarka s pomakom

Kad je riječ o analnom seksu, s misionarskom pozom je teško pogriješiti. No kod ove vrste seksa klasična se misionarka izvodi na malo drugačiji način. Žena je na leđima, s nogama podignutima uvis i naslonjenima na ramena svog partnera. Uz kvalitetnu predigru i dobru količinu lubrikanta, penetracija bi već na početku mogla donijeti ugodu i zadovoljstvo.

Image
Foto: Pexels

Na trbuhu

Analni seks u ovoj pozi može biti vrlo ugodan i jednostavan, no važno je dobro se pripremiti. Žena leži na trbuhu, a muškarac joj prilazi odostraga. Za opuštanje, ispod trbuha se može staviti jastuk jer će na taj način stražnjica biti malo podignuta, što daje dovoljno prostora za stimulaciju ostalih dijelova tijela. Stručnjaci za seks preporučuju i uključivanje seksualnih igračaka, poput virbratora, kako bi čitavo iskustvo bilo još uzbudljivije i zanimljivije.

Image
Foto: Pexels

Poza žlice  

Za klasičnu pozu žlice kod koje su partneri privijeni jedno uz drugo svi znamo. Ova poza dobar je izbor i ako planiraš analni seks jer će i tebi i tvom partneru omogućiti da se opustite. Poza žlice olakšava penetraciju, a po želji, može se koristiti i vibrator jer će to udvostručiti zadovoljstvo. Prema mišljenju stručnjaka, poza žlice odličan je odabir za početnike u analnom seksu.

Image
Foto: Pexels